Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mar 2010 - Anul XV, nr. 71 (4362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke Attila: De luni, spitalele vor primi heparină, situaţia se va reglementa

Vineri, 26 Martie 2010 (15:47:56)

Spitalele vor primi heparină începând de luni, după ce Ministerul Sănătăţii (MS) a achiziţionat prin Unifarm, 19.950 de flacoane care vor acoperi necesarul unităţilor sanitare pentru două - trei luni, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, cu ocazia unei vizite efectuate în judeţul Vâlcea.

"Am fost informat că fiolele sunt în Unifarm şi că distribuţia acestora către unităţile sanitare din ţară va putea începe în după-amiaza zilei de luni", a declarat ministrul Sănătăţii.

Cseke Attila a mai spus că stocul de heparină achiziţionat va acoperi necesarul pentru următoarele două-trei luni, atunci când distribuţia acestui produs se va reglementa.

Heparina este un produs anticoagulant, necesar în intervenţiile chirurgicale, a cărui aprovizionare a fost deficitară în ultima perioadă.

Problema lipsei heparinei din spitale a fost semnalată de deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, care a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în 16 martie, în care îi cerea să ia măsuri urgente în acest sens.

Parlamentarul arăta că deşi heparina sodică (nonfracţionată) este un medicament anticoagulant indispensabilă în sălile de operaţie, fiind folosit în chirurgia cardiacă, transplantul de organe solide, hemodializă sau în practica cardiologică (cateterism cardiac, coronarografii, terapia infarctului miocard etc), există riscul ca pacienţii să nu mai poată beneficia de ea.

Ministrul Sănătăţii spunea atunci că a cerut societăţii Unifarm soluţii pentru rezolvarea problemei legate de lipsa heparinei din spitale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke Attila: De luni, spitalele vor primi heparină, situaţia se va reglementa.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke Attila: De luni, spitalele vor primi heparină, situaţia se va reglementa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei