Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2010 - Anul XV, nr. 46 (4337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta vrea ca Statutul PSD să prevadă că cei care pleacă din partid nu pot reveni să ocupe funcţii

Joi, 25 Februarie 2010 (17:30:55)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, vrea ca Statutul partidului să prevadă că cei care pleacă din partid în perioada de opoziţie "vor veni foarte greu înapoi" sau, dacă vor dori să revină, timp de un an nu vor fi sprijiniţi pentru nicio funcţie politică sau administrativă.

Liderul PSD a menţionat că Statutul partidului urmează să fie modificat la viitorul Congres al formaţiunii, în toamnă.

"Vreau să fac o precizare pentru cei care au urechi de auzit. În octombrie, până la sfârşitul anului, vom avea un Congres care se va ocupa doar de modificarea Statutului. Dorinţa mea este în noul Statut al PSD, ceea ce la Gorj am făcut deja printr-o hotărâre a noastră, cei care pleacă din partid în perioada de opoziţie vor veni foarte greu înapoi sau, dacă vor dori să vină înapoi, un an de zile nu vor fi sprijiniţi pentru nicio funcţie politică sau administrativă. Te poţi întoarce ca simplu membru, pentru că nu pleci la greu şi te întorci să vii imediat să ocupi o funcţie", a afirmat Ponta.

El a mai spus că membrii PSD care vor rămâne în partid în perioada de opoziţie merită felicitaţi şi că nu este dispus să se roage de cineva să rămână în partid, mai ales într-o perioadă în care PSD este în opoziţie şi nu poate împărţi funcţii de miniştri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ponta a fost întrebat despre discuţiile pe care le-a avut în ultima vreme cu Marian Sârbu.

"Dacă există nemulţumiri pe care le putem îndrepta, sunt gata s-o fac, dacă există aşteptări personale, nu am cum, pentru că eu nu pot să ofer funcţii de ministru sau la putere. Îl respect pe Marian Sârbu, dar nu cred că asta se află în spatele nemulţumirii sale. Voi face acelaşi efort pentru orice coleg care vrea să plece, dar, în acelaşi timp, nu sunt dispus şi nu cred că e normal să mă rog de cineva. Cine vrea să meargă pe drumul opoziţiei şi să fie alături de noi merită felicitat, cine vrea să meargă pe alt drum e decizia proprie", a spus Ponta.

Liderul PSD a mai declarat că parlamentarii care au părăsit partidul în ultimele zile sunt mult mai puţini decât cei care au plecat la alte formaţiuni politice înainte de Congresul de la sfârşitul săptămânii trecute. "S-a vorbit de cei patru care au plecat de duminică încoace, nu s-a mai vorbit de cei 20 care au plecat înainte. Un partid care pierde puterea suferă acest gen de migrare, mai ales a parlamentarilor şi asta s-a întâmplat la toate partidele", a arătat Ponta.

Deputatul PSD Marian Sârbu a declarat, joi, la Realitatea FM, că are nemulţumiri legate de linia strategică a partidului pe care le-a evocat în partid de un an şi, întrebat dacă ia în calcul plecarea din PSD, a evitat un răspuns direct, spunând că va face precizări după o discuţie cu Victor Ponta.

Sârbu a precizat, pentru MEDIAFAX, că se va întâlni, vineri dimineaţă, în jurul orei 9.00, la sediul central al partidului, cu noul preşedinte al formaţiunii, Victor Ponta, în urma căreia va anunţa dacă mai rămâne sau nu în PSD.

În ultimele două zile au apărut informaţii legate de o eventuală demisie a lui Marian Sârbu din PSD, întărite de o declaraţie a lui Victor Ponta, dată joi, în care spunea că a vorbit cu deputatul social-democrat, care i-a transmis că, deocamdată, nu pleacă din partid, faţă de care are însă o problemă de raportare.

Marian Sârbu a negat informaţiile legate de o pretinsă negociere, fie cu PDL, fie cu Traian Băsescu, pentru a prelua portofoliul Muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta vrea ca Statutul PSD să prevadă că cei care pleacă din partid nu pot reveni să ocupe funcţii.
 Vizualizări articol: 438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta vrea ca Statutul PSD să prevadă că cei care pleacă din partid nu pot reveni să ocupe funcţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei