Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2010 - Anul XV, nr. 46 (4337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

I-aţi văzut?

Suspecţii din portretele robot ale dublului asasinat de la Siret au fost recunoscuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anchetatorii dublului asasinat de la Siret au finalizat portretele robot ale suspecţilor şi le-au făcut publice în cursul zilei de ieri.

Aşa cum vă informam, e vorba de doi indivizi, din câte se pare de cetăţenie ucraineană.

Portretele robot cu pricina au ajuns şi la Vasile Hriţcu, valutistul din Siret căruia mafioţii i-au executat soţia şi fiica, iar bărbatul a declarat că pe unul dintre suspecţi l-a mai văzut.

Ba mai mult, valutistul a făcut câteva copii xerox şi a mers prin Siret şi satele din jur şi a reuşit să găsească mai multe persoane care i-au spus că îi ştiu din vedere pe suspecţi.

 

„Ăştia nu sunt şmecheri. Nişte flămânzi”

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Suceava, inspectorul Gabriel Panţiru, portretele robot ale celor doi indivizi au fost realizate pe baza audierilor de martori şi ale investigaţiilor efectuate până în prezent.

„Sunt portretele robot a două persoane care au fost semnalate în zona locuinţei victimelor la data producerii evenimentului”, a declarat inspectorul Panţiru.

La câteva ore după ce-au fost date mass-media de poliţie, portretele robot au ajuns la Siret, pe mâna lui Vasile Hriţcu.

Bărbatul se afla împreună cu mai multe rude chiar la apartamentul de pe strada „Laţcu Vodă”, nr. 16 B., şi făcea curat în locuinţă, pentru a se muta din nou acolo.

După ce-a analizat portretele robot, Vasile Hriţcu a mărturisit că pe unul dintre suspecţi, cel mai tânăr, i se pare că-l cunoaşte din vedere, dar nu îşi dă seama de unde anume.

„În 10 minute mă îmbrac, merg pe la unul, pe la altul, eventual merg prin satele învecinate...să văd, trebuie să-i ştie cineva. Ăsta –arată spre cel mai tânăr dintre suspecţi – mi-e cunoscut de undeva, dar nu sunt sigur. O să întreb la nişte cunoştinţe care mai schimbau bani. Poate mai aduceau ţigări şi îi ştie cineva. Oricum, ăştia nu sunt şmecheri, sunt nişte flămânzi, s-au gândit că găsesc nu ştiu ce vraf de euro şi dolari”, mărturisea, ieri, în jurul prânzului, Vasile Hriţcu, precizând totuşi că, din câte şi-a dat el seama, nu e vorba de nişte asasini amatori.

„Cred că nu sunt la prima crimă, undeva au mai făcut... au lucrat milităreşte”, a adăugat valutistul.

 

Poliţia cere sprijinul populaţiei

Primul dintre suspecţi, cel mai tânăr, are în jur de 30-35 de ani şi o înălţime de circa 1,80 metri.

E solid, forma feţei e dreptunghiulară, iar tenul măsliniu-neîngrijit. Are o ţinută neîngrijită, e nebărbierit cu păr facial până spre zona superioară a obrajilor.

Într-un comunicat al poliţiei se explică e posibil ca suspectul să aibă un semn de formă ovală pe unul dintre obraji, semn care ar avea aproximativ un centimetru.

Are păr negru, drept, des, scurt, frunte uşor ridată, sprâncene groase, ochi de culoare albastru închis, nasul normal, gura de mărime mijlocie.

La data crimei, când a fost văzut de martorii poliţiei, era îmbrăcat cu geacă de culoare neagră (posibil fâş) cu fermoar negru, pantaloni largi de culoare închisă, iar pe cap purta un fes de culoare neagră.

Al doilea suspect are în jur de 40-45 ani, e puţin mai mic de statură (circa 1,70 metri înălţime), constituţie corporală normală, tenul deschis, gălbui, faţă de formă rotundă. Şi acesta avea o ţinută neîngrijită, fiind nebărbierit, cu părul facial de culoare deschisă (roşcat). Culoarea părului e şaten, iar suspectul, care pare îmbătrânit prematur, are chelie frontală parţială, ochii de culoare căprui, întredeschişi, sprâncene foarte slab vizibile, nasul posibil cu deviaţie de sept, gura mică.

Când a fost văzut de martori, în zona blocului familiei Hriţcu, era îmbrăcat cu o haină de culoare gri închis spre verzui, iar pe cap avea o căciulă din blană de culoare gri cu alb.

„Persoanele care pot furniza informaţii care să ducă la identificarea celor doi sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

 

„Eu mă rog la D-zeu să-i prindă şi să le dea închisoare pe viaţă”

Vasile Hriţcu ne-a mărturisit, aseară, că a mers într-adevăr prin Siret şi prin împrejurimi să vadă dacă-i recunoaşte cineva pe indivizii din portretele robot.

Valutistul a declarat că a făcut mai multe copii xerox şi le-a împărţit în stânga şi-n dreapta printre cunoscuţii săi.

„La o cârciuma din zona pieţei este o gestionară care mi-a spus că îl cunoaşte pe unul dintre ei 100%, pe cel mai în vârstă. Am mai găsit un cetăţean la magazinul de Fornetti care mi-a spus că l-a văzut pe cel mai în vârstă, în ziua crimei, prin zona blocului meu. Am mai vorbit cu câţiva ucraineni care şi ei au zis că parcă i-au văzut pe cei doi printr-un sat din Ucraina. Nici unul dintre cei care i-au recunoscut nu ştie, însă, cum îi chemă şi de unde sunt. Cert e că sunt ucraineni.... Eu mă rog la D-zeu să-i prindă şi să le dea închisoare pe viaţă”, a declarat Vasile Hriţcu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspecţii din portretele robot ale dublului asasinat de la Siret au fost recunoscuţi.
 Vizualizări articol: 19363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 20 voturi
Suspecţii din portretele robot ale dublului asasinat de la Siret au fost recunoscuţi4.3520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Observatie trimis de
(25 feb 2010, 13:09:54
De ce trebuie prinsi? Ca sa se afle numle celor care i-au platit ca sa faca cele doua crime. Aia sunt adevaratii vinovati.
2.   Recompensa? trimis de
(25 feb 2010, 15:09:27
Daca e cu recompensa va aduc eu vreo 10 ca astia! Grea treaba, domle. Astia seamana cu 50% din barbatii suceveni. Nu stiu de ce, dar cred c-o sa-i prinda p-astia cand o face plopu pere si rachita micsunele. Sper sa ma insel...
3.   Vrajeala trimis de
(26 feb 2010, 10:04:17
Normal ca pe aia ii cunoaste toata piata,inclusiv tatal distrus,niste traficanti gainari. Mai bine recunoaste Vasilica in ce conbinatii teai bagat ,ca nu tiau adus aia dejaba rochia de mireasa acasa cu 2 saptamani inainte de omor semn ukrainean de executie. P.S. Vezi ca obstructionarea justitiei inseamna parnaie!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei