Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2010 - Anul XV, nr. 46 (4337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict

A făcut un show tv din sinuciderea fiicei ei, Diana Maloş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adina Paicu, mama Dianei Maloş, fosta „Miss Vacanţa 2008”, tânăra găsită moartă, pe 11 decembrie 2008, spânzurată într-un paltin din spatele mănăstirii Sf. „Ioan cel Nou” Suceava, a transformat, fără nici un argument concret, moartea fiicei ei într-un show de televiziune, au stabilit judecătorii pe masa cărora a ajuns dosarul morţii suspecte a fetei în vârstă de 18 ani.

După ce, în luna martie a anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au stabilit că nu e vorba de nici o crimă, aşa cum susţinea mama Dianei Maloş, şi că fosta „Miss Vacanţa 2008” s-a sinucis, Adina Paicu a făcut plângere împotriva rezoluţiei procurorilor, iar dosarul a ajuns în instanţă.

Tribunalul Suceava a decis, după câteva şedinţe de judecată, că verdictul procurorilor a fost unul cât se poate de corect, însă Adina Paicu a făcut recurs, nemulţumită şi de această soluţie.

Recent, judecătorii Curţii de Apel Suceava au dat şi ei sentinţă în dosar şi au decis clar că e vorba de sinucidere, hotărârea rămânând definitivă şi irevocabilă.

„Organul de urmărire penală a reţinut atitudinea vădit ostentativă a numitei Paicu Adina Elonora, dorinţa de a ieşi în evidenţă într-un mod spectaculos şi senzaţional, încă de la începutul declanşării cercetărilor în această cauză. Deşi susnumita a cunoscut exact starea de spirit în care se afla fiica ei, intenţia acesteia de a se sinucide, a citit biletul de adio lăsat de fiica ei –ea fiind persoana care l-a pus la dispoziţia autorităţilor –, a constatat că şnurul textil şi cablul electric (n.r.-cu care victima şi-a făcut ştreangul şi s-a legat la mâini) sunt obiecte care îi aparţineau, iar ciocanul găsit în apropierea victimei este obiectul luat de către Ştefan Norica Ioana (n.r.-sora mai mică a Dianei Maloş) de la o vecină din aceeaşi scară de bloc, a fost informată de către lucrătorii de poliţie cu privire la toate constatările pe care le-au efectuat etc., a susţinut fără nici un argument concret că fiica ei a fost ucisă. Deşi a fost invitată în faţa autorităţilor judiciare să dea declaraţii scrise cu pricire la diverse aspecte, susnumita a refuzat să facă acest lucru, preferând însă să lanseze diferite teorii către mijloacele de informare în masă dornice de senzaţional şi de creşterea rating-ului”, se arată în sentinţa dată de judecătorii Curţii de Apel Suceava.

 

Moartea Dianei Maloş, serial la OTV

Diana Maloş a fost găsită pe 11 decembrie 2008, spânzurată într-un copac în spatele Mănăstirii Sf. Ioan din Suceava.

După ce ştirea a apărut în ziarele şi posturile locale de televiziune, subiectul a fost preluat şi de presa centrală şi transformat de OTV într-un serial de televiziune în cadrul emisiunilor „Dan Diaconescu în Direct”.

 În ciuda probelor şi argumentelor clare strânse de anchetatorii suceveni, de la Bucureşti, au fost trimişi fel de fel de aşa-zis specialişti, verdictul acestora fiind crimă.

Varianta a fost susţinută încă de la început de mama fostei „Miss Vacanţa 2008”, Adina Paicu, care declara sus şi tare că fata ei a fost omorâtă şi că poliţiştii şi procurorii încearcă să muşamalizeze cazul şi să-i acopere pe anumiţi interlopi din oraş, vinovaţi de ceea ce i s-a întâmplat Dianei Maloş.

Scenariul mamei era următorul: fiica ei a fost omorâtă într-un alt loc, după care a fost machiată, adusă şi atârnată în copacul unde avea să fie găsită spânzurată, în scopul de a se crea impresia că aceasta s-a sinucis.

„Instanţa a reţinut că nu există suspiciuni cu privire la decesul numitei Maloş Diana. Decesul acesteia se datorează exclusiv unui act de voinţă conştient asumat de către aceasta, la data de 9 decembrie 2008. Comportamentul victimei începând, aproximativ, din data de 25 noiembrie 2008, afirmaţiile acesteia faţă de mai multe persoane că intenţionează să se spânzure, doreşte să fie înmormântată în haine de mireasă şi doreşte ca la înmormântarea ei numitul Nastasi Bogdan să fie îmbrăcat în haine de mire, tentativa de sinucidere prin îngurgitarea unor medicamente, cele consemnate în jurnalul intim şi în documentul intitulat „Scrisoarea mea”, constatările efectuate cu ocazia cercetării locului faptei, rezultatul necropsiei efectuate de medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava, precum şi toate celelalte mijloace de probă administrate în cauză, pledează spre acest lucru”, motivează judecătorii decizia luată.

 

„Sunt o fată foarte nefericită (...) Am de ales între dragoste şi bani (...) Mamă, sper să te îneci în bani”

 „Sunt o fată foarte nefericită –scria Diana Maloş într-un aşa-zis jurnal intim al ei. „Am de ales între dragoste şi bani”, făcând referire la faptul că mama ei îi cerea să renunţe la iubitul ei, din cartierul Obicni, Bogdan, şi să rămână cu un anume Cătălin din Târgovişte, pe care l-a cunoscut în timpul concursului de miss şi al emisiunilor OTV la care a fost invitată, individ cu o situaţie financiară prosperă.

„Şi am ales, sper să nu greşesc ... inima îmi plânge... îmi vine să plâng încontinuu... sper să mai am o şansă în viaţa asta... cât am stat la Bogdan am fost cea mai fericită ... stau şi mă gândesc la Bogdan ... nu mai rezist... conştientizez la ceea ce renunţ, fericirea. Toată viaţa un om o caută, iar eu o arunc pentru bani”.

„Scrisoarea mea” –aşa îşi începea Diana cele câteva rânduri pe care le scria chiar în ziua în care şi-a pus capăt zilelor.

„Mamă, ţi-am zis că ai să regreţi toată viaţa pentru ceea ce mi-ai făcut... acum sper să fii fericită, îmi pare rău ... Roxi (n.r.-sora ei) am o rugăminte la tine ... te rog frumos să-l chemi pe Bogdan al meu să fie ginerele meu... scris această scrisoare cu lacrimi în suflet ... şi nu găsesc altă cale de rezolvare la problema mea... Mamă, sper să te îneci în bani să fii fericită ... Bogdan, Maricica, Roxana, Iogu şi Alina vă iubesc enorm de mult... Îmi pare rău ...

Dar mama tu ai ales asta pentru mine eu am ales fericirea dar nu m-ai lăsat nu m-ai lăsat ...Adio ... Bogdan te iubesc enorm”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A făcut un show tv din sinuciderea fiicei ei, Diana Maloş.
 Vizualizări articol: 2229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 14 voturi
A făcut un show tv din sinuciderea fiicei ei, Diana Maloş4.1514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Offf... trimis de
(25 feb 2010, 11:25:32
Ti se face pielea gainii cand citesti astfel de randuri...De multe ori se intampla ca insusi parintii sa distruga viata copiilor.Imi pare rau pt Diana,ea a ales altceva pentru ca nu a crezut ca o poate invinge pe mama ei intr-un alt mod.A vrut sa fie fericita...poate ca acum este...Dumnezeu sa te odihneasca in pace!
2.   Rusinos trimis de
(25 feb 2010, 12:43:03
rusine sa ti fie dnle ziarist.tie si toata redactiei ziarului ,,monitorul,,si tuturor celor din mass media suceveana.pe linga ca nu ati facut nimic in acest caz va gasiti acum sa mai veniti si cu critici la adresa unei mame care si a ingropat copilul in preajma sarbatorilor de iarna.tu iti inchipui ce fel de sarbatori au avut mama si sora acestei fete?tu stii ce inseamna ce inseamna sa ti moara un copil?sa ti ingropi o parte din tine?nu voi doar stiti sa aruncati cu noroi si sa va incasati leafa mizera si sa murdariti cu tina si noroi.de ce ziarul dvs nu ascris nici un articol cand s a implinit 1 an de la moartea DIANEI?DE CE NU A TI LUAT ATITUDINE CAND OAMENII LEGII NU AU FACUT LUMINA IN ACEST CAZ?
PENTRU CA SUNTETI NISTE OAMENI DE NIMIC ,CARE NU FAC ALTCEVA DECAT SA RASCOLEASCA CUTITUL INTR O RANA MAI VECHE SI SA INTINEZE MEMORIA UNUI COPIL UCIS DE NISTE CRIMINALI , CARE SI ACUM PROBABIL STAU SI SI TRAIESC VIATZA.
RUSINE SA TI FIE DOMNULE RUSU

2.1  RE: Rusinos trimis de
(25 feb 2010, 13:18:54
ESTI UN IOD/IDIOATA DE PRIMA CLASA! Daca nu intelegi nimic dintr-un articol, incearca macar sa te abtii de la comentarii! Se vede ca te culci si te trezesti cu Dan Diaconescu & Company!
2.2  RE: Rusinos trimis de
(25 feb 2010, 14:48:39
imi pare sincer rau pentru fata asta. Dumnezeu s-o ierte!

cat despre maica-sa a scris foarte clar saraca fata in scrisoare ce fel de om e si ce conteaza pentru ea in viata. treaba si pacatul ei.

cat despre inteligentul comentariu scris de YOPI1... no comment. e la fel de gol ca si capul saracului co-forumist!
2.3  RE: Rusinos trimis de
(25 feb 2010, 16:18:48
Esti un imbecil YOPI1. In primul rand pentru ca nici macar nu stii despre ce e vorba in acest articol si in al doilea rand, judeci fara nici o noima un jurnalist si un ziar care isi face datoria si ne informeaza cu privire la anumite aspecte nefericite ale vietii. Intradevar e trist sa-ti ingropi propriul copil, dar si mai trist e daca il faci sa sufere. Randurile jurnalului si ale scrisorii de adio, m-au impresionat profund. Tind sa cred ca e adevarat ce scrie in acel jurnal. Pe de alta parte, faza cu show-ul TV este adevarata. Postul de televiziune OTV este unul dintre posturile la care foarte multa lume se uita. Mama Dianei a fost invitata acolo de mai multe ori si cazul a fost foarte mediatizat. Nu prea are rost sa mai rascolim trecutul, lasati-l asa cum e. Diana va ramane doar o amintire!
2.4  RE: Rusinos trimis de
(25 feb 2010, 18:21:45
Pt. YOPI1, esti care cumva vedeta de la 0 tv, "mama iubitoare si grijulie" care a oferit o "educatie aleasa" decedatei ??? Cea care a facut ceva bani. cu aparitiile spectaculoase. ..............hai beshhh
2.5  RE: Rusinos trimis de
(25 feb 2010, 20:57:08
de ce anume MONITORUL trebuia sa comemoreze 1 an de la moartea sarmanei fete, asta nu inteleg.
Inteleg insa faptul ca MONITORUL a publicat un articol cu ocazia implinirii a 160 ani de la nasterea lui Mihai Eminescu. Iar YOPI1 nu pare a fi de pe planeta asta - daca nu cumva o fi chiar subiectul articolului in cauza, respectiv Adina Paicu...
3.   D-zeu s-o ierte!!! trimis de
(25 feb 2010, 12:43:14
pt ce mai traiesc asemenea "mame"???si daca sunt asemenea probe de ce nu e trasa la raspundere aceasta c...a?
4.   Rusinos trimis de
(25 feb 2010, 18:18:00
D-zeu s-o ierte!!
5.   Adevarul e in...mormant si la...criminali trimis de
(25 feb 2010, 20:16:55
aici au fost....amestecate si...uniforme .
stiu cazul , l-am urmarit cu...atentie , totul a fost...foarte bine...regizat .
dar sa nu...uitati ca....uniformele se pricep foarte bine la...regizare .
oare si-au pus...intrebarea ; pentru ce...2 cuie ?
oare si-au pus intrebarea; dece poseta era pe o ramura ...deasupra ?
oare si-au pus intrebarea; dece era asa departe atarnata de tulpina copacului ?
aceste intrebari (mai pot adauga cateva) sunt...legate prin raspunsul ....lor .
cum am spus la...incheierea cercetarilor , asa voi spune si acum ; ADEVARU A FOST...INMORMANTAT .
5.1  RE: Adevarul e in...mormant si la...criminali trimis de
(25 feb 2010, 21:16:20
temido..... tu..... care le..........stii pe toate........nu stii, poate, cand va veni ziua aia fatidica pentru tine ....... si fericita pentru noi, in care.....iti vei frange gatul?......agramat tembel ce esti..... o perioada ti-ai tinut degetele murdare departe de tastatura..... insa vad ca iar ai inceput sa plictisesti..........
5.2  RE: Adevarul e in...mormant si la...criminali trimis de
(25 feb 2010, 22:48:22
...si ... pe... langa... asta.... draga...."Temida".... abuzezi.... de ....existenta....tastei........ si ...reusesti...sa....fii....foa
6.   Durerea adevarului trimis de
(26 feb 2010, 00:36:09
E clar ca buna ziua si se vede de la o posta ca pentru d-na Paicu, durerea ar fi de nesuportat, daca ar accepta adevarul si faptul de necontestat (dupa parerea mea) ca fiica ei si-a luat, viata! Dar nu doar acest aspect al modului �n care fiica ei a decis sa paraseasca existenta terestra este dureros, ci faptul ca fiica ei a vrut s-o pedepseasca pe ea, mama ei, tocmai fiinta care a adus-o pe lumea aceasta!!!
Oricum, nu stiu daca aceasta ar putea fi o consolare pentru dumneaei, dar nu este ea singura care prin modul de abordare a problemei casatoriei copiilor si-a �mpins copilul la acest gest, fara �ndoiala necugetat!
Este trist, nespus de trist ce s-a �nt�mplat cu Diana, dar daca moartea ei ar putea fi un semnal de alarma pentru alti parinti ce �si aroga pretentia de fauritori de vise matrimoniale fericite, atunci poate ca sf�rsitul tragic al Dianei nu va fi fost �n zadar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei