Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2010 - Anul XV, nr. 46 (4337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţie, şoferi!

Radare care nu pot fi detectate, în curând, pe şoselele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Radare de ultimă generaţie, care nu pot fi reperate de detectoarele pe care se bazează acum mulţi şoferi, vor intra în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava începând de săptămâna viitoare. Poliţiştii de la circulaţie vor avea la dispoziţie 12 aparate noi de radar, montate pe maşini noi.

„Cele 12 autospeciale dotate cu noile radare au fost deja repartizate de la nivel central judeţului nostru, iar preluarea lor este programată pentru începutul lunii martie. Imediat ce le vom aduce în judeţ le vom repartiza în teritoriu şi preconizăm să le dăm în folosinţă în cel mai scurt timp”, a declarat comisarul şef Viorel Onea, adjunctul şefului IPJ Suceava.         

Cu noile achiziţii, Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava se va putea baza pe nu mai puţin de 16 aparate de măsurare a vitezei (alături de cele noi găsindu-se patru aflate deja în dotare), ceea ce înseamnă că tot judeţul Suceava va fi împânzit de radare. Cu cele patru radare pe care le au acum în dotare, poliţiştii acţionează în general doar pe şoselele foarte importante, cu precădere pe DN 2 şi DN 17, însă după ce vor primi noile aparate, graficele de acţiune vor viza mai toate categoriile de drumuri.  

 

Dotările noilor radare

Detectoarele de radar nu le vor mai folosi şoferilor, deoarece noile aparate vor acţiona în regim de stand-by. Concret, camera video funcţionează fără a emite unda radio, ceea ce înseamnă că nu poate fi detectată. Când poliţistul observă o maşină care pare să ruleze cu viteză apasă butonul care porneşte emiţătorul radar, stabilind astfel instantaneu viteza maşinii, fără ca detectorul să mai aibă timp să avertizeze conducătorul auto.

Noile aparate de măsurare a vitezei mai au însă multe alte dotări importante. Poliţia explică faptul că acestea au încorporat şi un dispozitiv GPS care menţionează precis locul în care acţionează aparatul. Sistemul a fost creat pentru ca şoferii să nu mai susţină că viteza înregistrată de aparat era a maşinii de pe celălalt sens de mers, noile camere având capacitatea de a urmări fiecare bandă de circulaţie. În acest fel, speră Poliţia, vor fi evitate numeroasele procese pierdute în instanţă din cauza preciziei slabe a vechilor aparate. Un alt detaliu foarte important,acestea funcţionează chiar şi la  -20 de grade Celsius, faţă de cele vechi, care erau afectate de erori după ce temperatura cobora sub -5 grade.

Conform informaţiilor Inspectoratului General al Poliţiei Române, toate aparatele radar sunt achiziţionate din fonduri europene, fiind la standardul celor utilizate de poliţia din Europa. Autospecialele pe care sunt montate sunt maşini Dacia Logan,  cu motoare 1,5 DCI si 86 CP, dotate cu geamuri electrice, ABS şi aer condiţionat. Fiecare maşină va avea în dotare etilotest, dar şi staţie de emisie-recepţie fixă şi mobilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radare care nu pot fi detectate, în curând, pe şoselele din judeţ.
 Vizualizări articol: 5961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.23/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 13 voturi
Radare care nu pot fi detectate, în curând, pe şoselele din judeţ2.2513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Yesss! trimis de
(25 feb 2010, 11:50:11
O, da! Acum simt si eu ca se vad banii dati pe roviniete, taxa de drum din pretul benzinei, impozitele si taxele platite! Asta ne trebuia, radare "nedectabile", si toate problemele noastre s-au rezolvat, drumurile s-au reparat, politaii de la rutiera nu vor mai sta la panda, ci vor AJUTA traficul.
Aproape sigur "autospecialele" mentionate in ultimul paragraf sunt celebrele Loganuri de 70.000 de euro bucatahappy Cu care, daca tineti minte, si-a facut PDL campanie, aratandu-i cu degetul pe cei care au semnat contractul. Dupa aia ati mai auzit ceva despre acesti bani aruncati in vant? Ca eu nu.
1.1  RE: Yesss! trimis de
(25 feb 2010, 23:22:22
Ma bucura intentia politistilor de a ne amenda pentru vitezele noastre extrem de periculoase pe drumurile noastre faine si unde se circula cum se circula. Mai nou politistii si-au tras si geamuri electrice, asta da mare realizare, bravo baieti, nota 11happy . Eu am facut 2 accidente minore si ambele erau sub 20 la ora, ceva legat de mici atingeri. Deci radarele astea ne vor face mai siguri.
Politia mai sta prin zone cu intersectii cu obligatoriu la dreapta si vaneaza amenzi, aveti grija, e criza si vor si ei sa-si faca niste vile ceva ca doar na, trebuie sa traiasca si ei.
Bravo baieti. Aveti geamuri electrice. Tot inainte cu amenzile. Bravo si PDL-ului si mult doritului Lungu, ca doar el e la decizii in Suceava.
1.2  RE: Yesss! trimis de
(25 feb 2010, 23:24:59
Eu sincer as amenda pe cei care circula prea incet, asa am agatat pe cineva si a trebuit sa-mi schimb bara, ca s-a oprit la jumatatea curbei. Sau mai sunt care circula cu 30-40 ora maxim prin oras si au liber in fata, si nu pe unde sa-i depasesti. Pe ei i-as amenda.
1.3  RE: Yesss! trimis de
(25 feb 2010, 23:36:24
Ma mai intreb cum poate urmari un logan diesel de 85CP (chiar daca are geamuri electrice) cum poate urmari un BMW de 150-200CP? Au noroc ca in Romania ai doar o banda de sens, ca in rest... Pe european inteleg radar ca ai unde merge peste 90 dar pana ajungi la european doar noaptea mai poti merge cu viteza.
2.   BLAGA trimis de
(25 feb 2010, 13:03:10
La niste drumuri ca si in europa nu se gandesc ! S-au gandit la radarele din europa...si la felul in care n-ar mai putea rade la buzunare
Asta-i romania noastra,din saraci ne fac mai saraci
3.   O veste buna. trimis de
(25 feb 2010, 13:20:25
Sunt foarte bine venite aceste radare. Sunt pline soselele judetului Suceava de fel si fel de nebuni care circula cu viteza excesiva.
4.   Pfew, ce usurare trimis de
(25 feb 2010, 14:04:43
Acum pot conduce mai relexat, stiind ca radarele cele noi ii vor opri pe imbecili sa ruleze cu viteza foarte mare...oh stai, nu pot conduce mai relaxat fiindca sunt o gramada de gropi.. ntz
5.   Prostii... trimis de
(25 feb 2010, 14:49:32
Daca-l vad pe cumatru nu apas butonu...Detectoarele isi vor face mai departe treaba,atat timp cat este trafic.Daca apasa butonul sa vada viteza masinii care este la o distanta de oricate sute de metri in fata mea,nu conteaza,l-am ginit.A,poate stie cineva sa-mi spuna cine-i pupaza care sta tot timpul langa Lungu?Asta ba fumeaza,ba se stramba,e haioasa rau.Si regii aveau cate un mascarici pe langa ei.
6.   * trimis de
(25 feb 2010, 14:51:32
si'n c�t timp si'au propus sa'si amortizeze investitia ? a dreq militieni,mai bine scoteau din legalitate detectoarele de radar,era cu muuult mai ieftin,da' ..ma rog,cu'i �i pasa ?!
P.S. de sosele se mai ocupa cineva...sau ?!
7.   Sa se afiseze viteza legala prin panouri! trimis de
(25 feb 2010, 15:49:00
De ce, ma rog, nu vedeti cauza, din ce cauza se produc aceste accidente!? Pai, in primul rind drumurile si soselele in discutie, sunt subdimensionate si foarte aglomerate!
Daca se va vrea, primul lucru, ar trebui de largit peste tot soselele, iar pe o banda speciala, alaturata, sa circule carutele, animalele (de toate felurile)!
In privinta radarelor in discutie: Toate tipurile de radare in strainatate, sunt anuntate din timp unde sunt fixate, tocmai ca sa previna nenorocirile, pentru preventie! Nu ca la noi pe dealuri, paduri, WC-uri!
. Eu sunt perfect de acord cu sanctiunile ca asa este normal sa fie intr-o tara civilizata. Trebuie sa se micsoreze evenimentele rutiere nedorite dar nu sunt de acord cu locul de amplasare sau de activitate al haiducilor astia de politisti.
8.   Sa se afiseze viteza legala prin panouri! trimis de
(25 feb 2010, 15:50:32
Daca analizezi drumul Suceava - Gura Humorului, intre aceste localitati exista cel mai mic risc de producere al unui accident, asa ca nu acolo ar trebui sa-si faca datoria politia.
As vrea sa spun ca nu se vizeaza siguranta participantilor la trafic ci mai degraba prinderea celor care depasesc viteza legala... si nu mi se pare normal!.
Poate se va ajunge in tara asta sa fie ca in strainatate, sa se fixeze, prin panouri, cit mai dese si la vedere, VITEZA LEGALA pe anumite portiuni de drum, sau intre localitati ..... Si atunci nu vor mai fi discutii si nici suparari din partea soferilor

9.   Tot un drac trimis de
(25 feb 2010, 15:52:30
Fratilor, eu cred ca nici n-o sa se simta diferenta. O sa apara sisteme de detectare cat ai zice peste, la fel ca si pana acum. Cine a fost prudent pana acum, va fi si in continuare, cine a vrut sa rupa asfaltu, il va rupe si de-acuma. Deci, tot un drac.
10.   ... trimis de
(25 feb 2010, 18:27:14
La ce strazi avem... riscam sa fim amendati pentru viteza prea mica.
11.   =)) trimis de
(25 feb 2010, 22:41:33
Daca ar avea pe unde sa dezvolte viteze superioare celor permise de lege, romanii ar inventa masina care nu poate fi detectata de radarul care nu poate fi detectat... Rahatul asta e ca si cum ai incerca sa furi de la un hot...
12.   Pt mister paiul trimis de
(25 feb 2010, 23:02:53
de ce nu ai specificat clar, ca aceste radare vor fi montate pe loganuri MCV, ne dai cati cai au,geamuri noi avem nevoie sa recunoastem aceste masini nu sa le cumparam
nenea politaiul nu va sta geana pe un buton, acest radar va stoca toate inregistrarile pe un hard disk si se porneste singur, automat in momentul cand viteza este depasita pe portiunea respectiva de drum unde este amplasat cu setarile de rigoare pt acel drum
si da tot se va putea scapa de amenzi putin mai greu cu interventii la acea persoana, persoanele care vor avea parola de acces la hard disk
13.   Pot fi detectate fara problema! trimis de
(26 feb 2010, 00:09:13
folositi detectoare ce acopera si banda de frecventa "Ku".

detectorul perfect ptr trompetele astea noi e : Beltronics LR 975R , il gasiti pe net.
13.1  RE: Pot fi detectate fara problema! trimis de
(26 feb 2010, 00:25:20
Banda K, da, dar cand tine detectorul in stand by nu il sesizezi. Si iti da drumul cand treci pe langa el. Te ajutoa doar daca il scaneaza mai intai pe cel din fata ta si apoi tu stii ca e ceva in fata. Dar daca direct pe tine te scaneaza, nu ai sanse, intr-o secunda nici timp sa constientizezi nu ai cum. Deci nu trebuie circulat cu mai mult de 30 la ora peste limita legala ca sa fii sigur.
14.   ..... trimis de
(26 feb 2010, 00:16:16
sa inteleg ca s-a dat bani pe aceste radare ,,speciale" .... dar la urma urmei ne bazam pe domnu nenea shafu politist aka bulangiu ..... sa ,,aprecieze" el bine ca o masina vine prea rapid ...... sper ca sunt pregatiti pt asa cevalaughing)))
15.   Voi chiar nu intelegeti trimis de
(26 feb 2010, 08:17:51
nu sta nimeni cu,creanga pe butoane acest radar poate fi detectat de detectoarele noastre dar e prea tarziu atunci cand ai viteza in momentul cand esti avertizat tot atunci esti si prins sapt asta am trecut pe langa 2 de astea pe e85 PE LA BUZAU nu am primit nici un semnal
alta nota ele vor functiona pana la 1 martie in proba dar daca gasesti un zelos te poate amenda si pana la data asta in baza acelui radar c
acu sa vad ce nu mai intelegeti
16.   Radare trimis de
(26 feb 2010, 08:19:08
Se gasesc detectoare care sa le combata si pe acestea ,astazi am auzit o discutie precum ca producatorul nu recomanda ca acestea sa fie inchise si apoi sa se calibreze pe auto in cauza ,deoarece apar erori mari de stabilire a vitezei.
Probabil vom avea nevoie de detectoare de ultima generatie.Ideea este ca politia ar trebui sa previna evenimentele, nu sa stea la panda(in panta la Bunesti-Cumparatura spre exemplu) sa-ti ia carnetul sau sa dai la pace!
Asa ca nebunii ,care merg cu 150 prin localitate,tot la fel vor merge,iar cei ce sunt prudenti tot la fel!
17.   Radare seci trimis de
(26 feb 2010, 12:16:23
Hai sa fim seriosi! Pt orice boala exista si leac!big grin
Apar detectoarele indata , tataaaaaaaaaa !big grin

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei