Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2010 - Anul XV, nr. 43 (4334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anastase: PDL va cere din nou Birouri Permanente reunite pentru Comisia de revizuire a Constituţiei

Luni, 22 Februarie 2010 (16:28:30)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că parlamentarii PSD şi PNL creează un precedent "extrem de periculos" pentru că se opun Comisiei de revizuire a Constituţiei pentru trecerea la Parlamentul unicameral, iar PDL va solicita din nou înfiinţarea acestei comisii.

"În Birourile Permanente comune s-a întâmplat un lucru extrem de periculos pentru democraţia din România. Folosindu-se de artificii procedurale, parlamentarii PSD şi PNL încearcă să împiedice aplicarea referendumului validat de cetăţeni", a afirmat Anastase, după şedinţa Birourilor Permanente, arătând că este un precedent foarte periculos faptul că parlamentarii se opun voinţei cetăţenilor.

Ea a adăugat că PDL intenţionează să solicite o nouă şedinţă a Birourilor permanente în care să vină cu aceeaşi propunere de constituire a Comisiei de revizuire a Constituţiei, întrucât este "o propunere legală şi corectă".

Anastase a mai spus că în şedinţa conducerii Parlamentului a asistat la un gest de "laşitate" din partea parlamentarilor din opoziţie care au încercat o negociere cu PDL pe această temă: "ba să nu se discute în Parlament, ba să nu treacă".

"Este inadmisibil pentru parlamentarii care îşi ocupă fotoliile din voinţa cetăţenilor. Este un semnal de alarmă că în România parlamentarii PSD şi PNL vor să nu mai ţină seama de interesele cetăţenilor, ci doar să-şi apere scaunele", a adăugat Roberta Anastase.

Ea a mai arătat că, în campania electorală, preşedintele PSD de atunci şi al PNL au susţinut revizuirea Constituţiei pentru trecerea la Parlamentul unicameral. "Este o demagogie extrem de păguboasă pentru încrederea cetăţenilor", a spus Anastase.

Potrivit preşedintelui Camerei, în şedinţa Birourilor Permanente s-a decis, prin voturile PSD şi PNL, amânarea constituirii Comisiei de revizuire a Constituţiei, iar PDL va cere din nou convocarea Birourilor pentru a veni cu aceeaşi propunere.

Propunerea PDL privind înfiinţarea Comisiei de revizuire a Constituţiei a fost respinsă, luni, în Birourile permanente al Senatului şi Camerei Deputaţilor, reprezentanţii PNL şi PSD votând împotriva acesteia, a anunţat liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu.

Secretarul Senatului Orest Onofrei (PDL) a declarat că în Birourile Permanente reunite s-a decis amânarea includerii pe ordinea de zi a Camerelor a înfiinţării Comisiei de revizuire a Constituţiei, fiind "o chichiţă procedurală" folosită de reprezentanţii opoziţiei.

La referendumul naţional din 22 noiembrie 2009, 77,78% din alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane, prezenţa fiind de 50,95%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anastase: PDL va cere din nou Birouri Permanente reunite pentru Comisia de revizuire a Constituţiei.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anastase: PDL va cere din nou Birouri Permanente reunite pentru Comisia de revizuire a Constituţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei