Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2010 - Anul XV, nr. 43 (4334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Rural şi arhaic

Sâmbătă, semnalizată cu un par, duminică, acoperită cu bolovani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava este departe de a fi un oraş care tinde spre civilizaţie. Lucrările în bătaie de joc au devenit un soi de concurs între diferite instituţii şi firme din oraş, şi nu numai. Ultima mostră de nesimţire a fost oferită la sfârşitul săptămânii trecute, şi nu oriunde, ci chiar în centrul municipiului reşedinţă de judeţ.

Sâmbătă, în jurul prânzului, capacul unei guri de canal, cel mai probabil aparţinând celor de la Termica, şi spun asta pentru că un muncitor de la ACET a dat din mâini şi a susţinut că societatea la care este angajat nu are nici o atribuţie în acest caz, s-a spart. Cineva s-a gândit să semnalizeze groapa adâncă de peste jumătate de metru, pentru a veni astfel în sprijinul şoferilor şi aşa greu încercaţi din municipiul Suceava.

Zis şi făcut. Cum la îndemână nu au găsit decât un par şi o bandă de semnalizare alb-roşie, binevoitorii l-au băgat în gura de canal. Şi aşa a stat parul de semnalizare ore în şir.

Nu ştiu când şi cine a luat iniţiativa de a elimina obstacolul, dar rezultatul pare desprins dintr-o comedie neagră. Canalul nu a fost acoperit cu un capac, ci cu bolovani. Surpriză şi aici. Criza a atins şi bolovanii, care s-au împuţinat şi nu au mai ajuns pentru a acoperi integral groapa, aşa încât o maşină cu garda ceva mai jos are toate şansele să rămână acolo.

Este absolut jenant ceea ce se petrece, iar nemulţumirile oamenilor cresc exponenţial cu fiecare groapă care apare în drumurile târgului nostru provincial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sâmbătă, semnalizată cu un par, duminică, acoperită cu bolovani.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Sâmbătă, semnalizată cu un par, duminică, acoperită cu bolovani4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hehe trimis de
(22 feb 2010, 11:12:06
Mie imi place Suceava. Acesta este rezultatul gandirii cocalaresti ale sucevenilor. Suntem un oras in care se promite dar nu se face nimic. Avem nevoie de ceva nou. Poate ca statul politienesc ne-ar ajuta sa fim "mai oameni". Pana atunci, "Sa traibi bine" fraierilor !
1.1  RE: Hehe trimis de
(22 feb 2010, 11:41:12
Si mie imi place cum arata acest oras! Se potriveste manusa ghiortzanului alegator de Suceava! Ce crezi ? Ca daca maine ar fi alegeri s-ar vota alfel ? Iese Lungu din primul tur cu 99% !
1.2  RE: Hehe trimis de
(22 feb 2010, 13:21:30
Iese iese, ca e baiat bun!
1.3  RE: Hehe trimis de
(23 feb 2010, 09:33:06
s-ar putea sa aveti o surpriza si prelipcarul portocaliu sa fie votat pe viata!
2.   ... trimis de
(22 feb 2010, 11:21:01
Ceea ce vedem este rezultatul campaniei electorale. Pe hartie... totul este OK pentru ca sunt prevazuti bani pentru acoperirea acestor gropi, precum si pentru asfaltari. Realitatea... o vedem cu totii. Toata lumea stie ca acesti bani merg la cei care au sponsorizat campania electorala (omul trebuie sa-si scoata banii pe care i-a investit in partid). Pana acu' mai acopereau cateva gropi, asa, ca sa nu bata la ochi, dar au vazut ca nu se intampla nimic indiferent daca acopera sau nu, asa ca... trag cat pot pentru viitoarea campanie.
3.   Nu ! trimis de
(22 feb 2010, 13:34:15
Fratilor, voi ori sunteti colorati politic ori nu ganditi. Jurati-va ca daca ar fi fost alta conducere in oras, la judet, la carma tarii ar fi fost mai bine ? nu cumva de 20 de ani ne amagim cu acelasi gand ? nu cumva de 20 de ani aruncam vina pe ceilalti ? dar voi ca cetateni ai acestui oras, judet, stat ce faceti ca sa fie mai bine ? va rog nu imi spuneti ca platiti taxe, sunt infime ca sa ai asa pretentii mari. tara asta merge prost si datorit noua. cati dintre dumneavoastra face o plangere, cati dintre dumneavoastra isi cer dreptul cand de exemplu i se da rest o bomboana sau nu i se da bonul fiscal care este egal cu evaziunea ? daca noi nu ne dorim schimbarea si nu facem nimic nu suntem cu nimic mai prejos decat conducatorii nostri.
3.1  RE: Nu ! trimis de
(22 feb 2010, 14:11:12
to be or no to be!!??Sa tragem concluzia ca daca nu esti inregimentat politic,in special sub portocala nu prea sunt sanse sa-ti mai miste vreun neu(t)ron in taratacuta,asa zice enuntul tau!carei culori apartii e limpede cristal,dar cum ai vrea sa arate taxele si impozitele cand veniturile nu prea sunt toate ca ale portocalului sef de la primarie sau de dincolo.Marea majoritate se zbate cu un salariu real de 6-10 milioane,magaria aia cu salariu mediu pe economie sa si-o bage in ....cei ce o emit,pt ca e departe de realitate.Lumea reala e cea in care ne rupem gatul,masinile si bruma de sanatate pe care o mai avem datorita acestor incompetenti,rau intentionati si cu o lipsa de respect crasa fata de cel caruia i se inchina sa-i dea votul ca face si drege EL.Concret,dupe cei 20 de ani,(Dumas Al) aceasta urbe este o ruina,singura iesire demna a acestui rege al gropilor ar fi sa iasa in fata sucevenilor sa-si ceara iertare pt halul in care am ajuns,si sa-si dea demisia.Dar cu onoarea .....
3.2  RE: Nu ! trimis de
(22 feb 2010, 15:08:13
zaraza, te inseli. Stiu ca ai fost educata in spiritul... cine nu-i cu noi este impotriva noastra, sau... noi muncim, noi nu gandim. Uite ca mai exista persoane care nu sunt inregimentate politic si care mai si gandesc (spre necazul vostru, cei care "ganditi" pentru noi). Suntem catalogati de catre voi ca "dusman de clasa", "desabilizatori", "golani", etc. Crede-ma ca nu noi suntem responsabili pentru ca tara merge prost. Responsabili sunt edilii care ne conduc, si voi aceia care ii tot votati si ii tot sustineti (in speranta ca o sa va mai dea inca un Kg de ulei si/sau faina gratis).
3.3  RE: Nu ! trimis de
(23 feb 2010, 09:38:12
Romania va ramane aceeasi tara de rahat daca oamenii se vor vinde pentri o galeata portocalie si un kil de orez.
Daca vreti sa faceti ceva pentru stiftul asta de tara trebuie sa luptati pentru schimbarea acestei conceptii.
Cred ca nu are importanta culoarea politica ci faptul ca sunt unii - majoritatea - care se vand.
Demnitatea si respectul de sine sunt cuvante care nu au reprezentare in viata cotidiana, si mai putin in politica, in Rommania
4.   BATAIE DE JOC trimis de
(22 feb 2010, 14:12:41
E CLAR CA SIMPLA LUARE DE POZITIE ,CA URMARE A UNUI ARTICOL NU E SUFICIENT .AR TREBUI SA NE GANDIM LA UNA/NISTE MASURI CARE SA-I DETERMINE PE EDILII ASTIA NESIMTITI SA NU MAI CHELTUIE IN BATAIE DE JOC BANII NOSTRI .AU CHELTUIT, DE FAPT ,SUME IMENSE IN CAMPANIE ,ACUM SE PREGATESC PENTRU URMATOARELE ALEGERI LOCALE ,NU LE MAI PASA DE NIMENI SI NIMIC.AR TREBUI SA NE UNIM TOTI SUCEVENII SI SA NU MAI PLATIM IMPOZITUL PE AN SI ,ATUNCI ,MACAR NU NE-AR FI NECAZ CA CIRCULAM CA LA TARA
4.1  RE: BATAIE DE JOC trimis de
(22 feb 2010, 14:40:03
Perfect de acord cu dna Rodica ,doar ca a nu-ti plati impozitele nu e o iesire,si oricum gasesc ei modalitati de a le colecta.Ar fi insa o solutie pt acesti nesimtiti daca s-ar emite o ordonanta de urgenta ,par exemple,ca orice cetatean care vine cu factura de plata a pieselor si a service-urilor unde s-au efectuat reparatiile sa compenseze orice plata datorata statului.Asta ar fi varianta legala la modalitatea cealalta de a-i da in judecata si sa dureze ani de zile pana cand iti recuperezi ceva din daune.Si-ar mai permite atunci sa ceara cuiva vreun ban atunci cand datorita lor provoaca daune atat pecuniare cat si morale cetatenilor.Bine,asta e o utopie,nu o sa ia nimeni in seama bietul cetatean,fiti siguri,legile nu sunt facute pt omul de rand,asta stim si vedem cu totii.Dar daca marile confederatii sindicale a transportatorilor din Romania ar lua atitudine s-ar schimba situatia.Afara tot ceea ce ti se strica din vina admin. drumurilor se plateste fara comentarii,dar afara e Europa!
5.   Starea gropilor trimis de
(22 feb 2010, 14:22:36
Pai zice musiu de la primarie ca nici nu are rost sa se mai oboseasca sa repare ceva ca oricum va fi spart din nou cu tevile,si atunci de ce sa nu paveleze el orasul casa se corcule cat de cat,macar in fata primariei,dar sunt gropi si pe acolo,cum draq nu-si rupe gatul cine trebuie?Aici e o hiba mareee:cat timp va raspunde primaria de sectorul drumuri nu le vom avea niciodata,pt ca asta e cercul vicios.Ei cer bani,ei ii manipuleaza,ei verifica(NU)cum se lucreaza,si pentru un ,,pret corect'' se semneaza de luare in primire a lucrarilor,se bate palma,si toti sunt fericiti,cu exceptia celor care vad imediat calitatea lucrarilor'''.Luati orice drum facut sub domnia lui lungu doar,si spuneti-mi care mai merita dupa un an de zile banii dati??Serpentinele care au fost cat de cat bine facute se surpa in jurul canalelor,si Calea Obcini toate intrarile si iesirile spre alte strazi sunt dezastruoase.Mai aveti vreo strada bine facuta???
6.   Noi ne strufocam, iar ei ne dusmanesc! trimis de
(22 feb 2010, 14:44:43
Lasa Zaraza, lasa tata disutia asta puerila ca trebuie sa iesim cu totii la munca ca sa arate altfel! Asta este o gindire care nu-ti face cinste, se chema ,,hei rup''!
Intelege, omule, ca totul, totul, tine de organizare si control, pornind de sus, primarie, pina jos la ultimul mincitor!
Noi, prostimea toata, suntem buni doar la vot,... si mergem ca vitele si apoi ne lamentam si regretam....

Sper sa reusesc sa ramin nervos si sa tin masina in parcare pina la noile alegeri
7.   Classic :) trimis de
(22 feb 2010, 14:56:24
Stiti care sunt cele 5 stadii ale supararii? Daca nu, cautati-le pe gugal. Dar majoritatea dintre voi sunteti la punctul 2. Ca sa nu va faceti rau, v-as sfatui sa gasiti o solutie ca sa sariti direct la punctul 5. Cu cat realizati mai repede ca "aicea" la noi si in tara in general nu are sa fie mai bine pt muulti multi ani de acum inainte, cu atat va veti scuti de "trairi" daunatoare.
7.1  RE: Classic :) trimis de
(22 feb 2010, 22:33:54
du-te la oi sirjerkalot depulasamaiei
7.2  RE: Classic :) trimis de
(22 feb 2010, 22:37:02
frate prostia ta e daunatoare....belimiaipulasitu
7.3  RE: Classic :) trimis de
(23 feb 2010, 00:07:35
Eh...esti doar suparat ca Spirake te-a facut de c ac a O laughing De fapt, nu te-a facut.. el doar a constatat. Erai asa din nascare.. Si ca sa-ti implinesc dorinta dintr-un comment precedent, here we go: Sod off you pathetic floor mopping excuse of a man. Ceva bun nu?laughing
7.4  RE: Classic :) trimis de
(23 feb 2010, 00:19:32
P.S. Daca prostia mea e daunatoare, imagineaza-ti cum e a ta big grin Asa se explica aparitia bolii vacii nebune in Anglia, tara unde speli podelele cu atata patos si ardoare happy stai linistit, secretul tau e in siguranta
7.5  RE: Classic :) trimis de
(23 feb 2010, 21:57:38
ai mai supt-o o data fraiere
7.6  RE: Classic :) trimis de
(23 feb 2010, 22:00:24
gunoiule zis sirjerkalot belestipula...ai invatat engleza.....mai stai cu dictionarul in mana.....mai belesti****o data ....teapa gunoiule
7.7  RE: Classic :) trimis de
(23 feb 2010, 23:36:24
mda...esti in faza terminala
8.   Ok trimis de
(22 feb 2010, 16:00:55
sa las de la inceput sa se inteleaga ca nu am nici o culoare politica...sunt plecat de ani buni din tara. problemele care sunt in judetul Suceava sunt peste tot in tara, deci ar fi gresit sa credem ca la noi e ca la nimeni. sincer ,va si spun de ce vad o parte din vina ca ne apartine. spagile care le dam cu buna credinta, apoi inchidem ochii si tot timpul auzi varianta "se putea si mai rau, e bine asa...". cand vom schimba cateva generatii cu aceasta gandire poate va fi mai bine, e si normal ca distinsii nostri alesi sa profite de pe urma naivului si al taranului crescut in spirit comunist.
9.   Hehe trimis de
(22 feb 2010, 17:12:09
"Sa traiti bine" fraierilor !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei