Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2010 - Anul XV, nr. 43 (4334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Trei ani din viaţă, contra patru milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Măsuraţi strict din unghiul creativităţii artistice, avocaţii sunt mult mai înzestraţi decât pictorii, sculptorii, muzicienii, poeţii, balerinii şi celelalte naţii care îşi câştigă existenţa în vecinătatea muzelor. Când îşi propun să-i scape de puşcărie pe hoţi, pe escroci, pe criminali ori pe traficanţii de droguri, avocaţii sunt atâta de creativi în a inventa pretexte, încât ceea ce fac nu se poate chema decât artă.

Să luăm, de exemplu, cazul fostului consilier guvernamental Fănel Păvălache, cel care s-a ales cu o condamnare de şase ani, din cauză că a primit şi el o mică atenţie acolo, însumând vreo patru milioane de euro. Pe condamnare scria iniţial şase ani, dar, datorită creativităţii artistice de care a dat dovadă avocatul său, până la urmă pedeapsa s-a înjumătăţit. Rămâne între noi: cui nu i-ar conveni să-şi dea la troc trei ani din viaţă, pentru patru milioane de euro? Un simplu calcul matematic arată că anul îţi e plătit cu mai bine de un milion de euro...

Pentru a-l deszăbreli prematur, avocatul a subliniat conduita pilduitoare a clientului său, care nu s-a sclifosit când a trebuit să-şi schimbe dunguliţele abia sugerate ale costumelor „Hugo Boss” cu dungoaiele, groase cât coada boului, ale uniformei de pârnaie.

Dar mai ales, a subliniat cu pensula sa fină acelaşi talentat apărător legal, oiţa rătăcită Fanny Păvălache a contribuit, cu behăiturile sale suave, la corul bisericii din puşcărie. A cântat duios „Ave, Maria!”, a cântat serafic „Mulţumescu-Ţi Ţie, Doamne!”, făcându-i astfel lui Iisus un important lobby printre deţinuţi şi gardieni. Ah, sunt realmente mişcat!

Vedeţi cât avem de pierdut din pricina imobilităţii corupte de care dă dovadă justiţia din România? Oare cât ar avea de câştigat mişcarea muzicală din România, arta în general, dacă mai multe vedete ar intra la răcoare? Mie tare mult mi-ar plăcea, de pildă, să-mi desfăt urechile cu câte un „tedeum” interpretat de mierloiul Dinu Patriciu în duet cu Gigi Becali sau cu câte o „missă”, din care să se înalţe la ceruri vocile inconfundabile ale lui Vântu şi Borcea!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei ani din viaţă, contra patru milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Trei ani din viaţă, contra patru milioane de euro4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei