Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2010 - Anul XV, nr. 43 (4334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Opinie

Onofrei: „PD-L riscă să sufere de sindromul căpşunarilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L senatorul Orest Onofrei consideră că acest partid ar putea să sufere de „sindromul căpşunarilor” în situaţia în care conducerea democrat-liberalilor nu va asigura o „viaţă de partid” corespunzătoare. Onofrei a precizat că liderii PD-L trebuie să fie mai atenţi cu membrii acestui partid, iar prezenţa la guvernare să nu îi împiedice pe aceştia să aibă acces la cei din conducerea democrat-liberalilor.

„Un partid, ca să citez un bătrânel cum singur a spus, are viaţa lui proprie. Orice partid trebuie să fie extrem de atent la cum îşi gestionează viaţa internă de partid. PD-L este obligat să ţină cont de asta, mai ales că celelalte două partide cu care PD-L este în concurenţă, PSD şi PNL, şi-au rezolvat într-un fel sau altul sau sunt pe cale să rezolve o anumită poziţionare şi o anumită dinamică a vieţii interne de partid. Chiar dacă după congrese nu au ieşit cu nimic nou, totuşi, şi PSD, şi PD-L au un preşedinte nou şi automat un plus de imagine. Un partid care se află la guvernare are alt gen de pericole. Şi aş denumi unul dintre pericolele care pasc orice partid aflat la guvernare <sindromul căpşunarilor>. Un sindrom în care părinţii plecaţi la guvernare, în Spania, sau în administraţia locală au tot ce le trebuie pentru familie, în schimb nu au viaţa internă. Iar copiii riscă să crească într-un fel de abandon din punctul de vedere al vieţii de partid”, a explicat Orest Onofrei.

El a precizat că acesta este „un pericol real” în care se află PD-L, iar lipsa de comunicare între membrii acestui partid şi liderii lui ar duce la apariţia unui astfel de sindrom. De altfel, Onofrei a precizat că acest sindrom a apărut deja în PD-L, existând cazuri în care democrat-liberalii nu mai comunică direct, ci doar prin intermediul blog-urilor.

„Acest lucru trebuie reglementat pentru că se poate crea un gen de frustrare proprie în care  viaţa de partid devine superficială, tendinţa conducerii este să apeleze la paliative, la un fel de mâncare fast-food pe care să o dai repede, eventual un fel compensaţie din avantajele guvernării, creând impresia că e suficient. Şi de aici acest sindrom. Părinţi care cred că dacă trimit bani acasă, copiii au tot ce le trebuie şi că e suficient. Dar se creează o problemă de viaţă de partid extrem de complicată şi frustrantă. De aceea, aceşti copii de obicei sunt cei care sunt dependenţi de calculator şi de internet. Ori nu este surprinzător faptul că în PD-L acest sindrom a început să se manifeste. Oamenii comunică în partid mai mult prin blog-uri decât direct. Ori în acest fel se creează o problemă extrem de complicată atunci când partidul este la guvernare”, a mai spus Onofrei.

 

„Guvernarea nu ar trebui să fie asumată în totalitate de conducerea de vârf a partidului”

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava spune că declaraţiile lui nu reprezintă o critică la actuala conducere a PD-L, ci doar vrea să semnaleze un pericol în care se află acest partid. Onofrei a precizat că aceeaşi problemă a resimţit-o în perioada 1996 – 2000, când era membru al PNŢ-CD şi când accesul la liderul partidului se făcea extrem de greu. „Eu am trăit această experienţă în 1996-2000, când accesul membrilor de partid la conducerea centrală sau judeţeană era foarte greoaie, fie pentru că erau ocupaţi cu actul guvernării, fie pentru că erau în administraţia locală. Ţin minte că, în acea perioadă, ca să ajungi la preşedintele partidului trebuia să-ţi faci programare la Camera Deputaţilor, cineva să te cheme şi apoi să ajungi la el, pentru că era preşedintele Camerei. Iar acum există riscul să-ţi faci o programare şi să te lase cei de la SPP să intri la Guvern pentru a ajunge la preşedintele partidului”, consideră Orest Onofrei.

În opinia acestuia, pentru PD-L ar fi fost mai bine ca asumarea guvernării să nu fie făcută în totalitate de către cei din conducerea „de vârf” a PD-L. El a precizat că din punctul său de vedere ar fi fost bine ca în Guvern să fie mai mulţi tehnocraţi. „Guvernarea nu ar trebui să fie asumată în totalitate de conducerea de vârf a partidului. Era extrem de important să fie mai mulţi tehnocraţi şi mai puţini prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi sau chiar preşedintele partidului. Un partid este consolidat prin relaţiile interumane, care există între membrii de partid de la toate nivelurile. Ori dacă se creează o prăpastie între conducerea partidului şi partid frustrările sunt majore şi încet-încet există pericolul să se manifeste. Şi tocmai asta trebuie evitat”, a mai precizat Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei: „PD-L riscă să sufere de sindromul căpşunarilor”.
 Vizualizări articol: 1602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Onofrei: „PD-L riscă să sufere de sindromul căpşunarilor”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sindromul capsunarilor! trimis de
(22 feb 2010, 11:22:13
Dle Onofrei "capsunarii" au plecat impinsi de foame si nevoi si nu pentru a-si satisface un ego!
Foame creata de voi cei portocalii si rosii de dinaintea voastra!
Ca dupa cum bine stim, noi amaratzii de romanii "de la Ram ne tragem, si cu ale lor cuvinte ni-s amestecate" iar voi politicienii de la bunicutza Iliescu va trageti! Cu totii!
Manca-v-ar minciuna voastra sa va manance!
2.   * trimis de
(22 feb 2010, 15:05:05
ce bine si'ar face musiu Onofrei dac'ar tacea ? un mare bine ! c�nd vorbeste se deconspira prostia (sigur,nici �nainte nu'l suspectam de o ,,intelijenta'' iesita din comun)...prostia portocalie
3.   Fuck off trimis de
(23 feb 2010, 01:13:34
Domnu' Onofrei, alta comparatie nu ai gasit?
Ma-ta-i capsunar!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei