Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2010 - Anul XV, nr. 43 (4334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efectul Ponta

Cătălin Nechifor candidează la preşedinţia PSD Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a anunţat că intenţionează să candideze pentru preşedinţia Organizaţiei Judeţene a acestui partid. Decizia pare să fie luată după ce funcţia de preşedinte al PSD a fost câştigată de Victor Ponta, în cadrul Congresului de alegeri al acestui partid, care a avut loc sâmbătă, la Bucureşti. Cătălin Nechifor a precizat că va candida în mod sigur la viitorul Congres de alegeri al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, care va fi organizat în cursul acestui an. „Nu am anunţat acest lucru până când nu s-a terminat Congresul naţional de alegeri. Iar de acum trebuie să facem un nou proiect şi aici în Suceava”, a spus Cătălin Nechifor. El a precizat că proiectul său presupune, în primul rând, pregătirea pentru alegerile locale din anul 2012, astfel încât PSD să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean, Primăria Suceava, primăriile marilor oraşe din judeţ şi ale cât mai multor comune.

„Eu voi candida. Dacă vor mai fi şi alţi membri ai PSD Suceava care vor dori să candideze, nu este nici o problemă. Fiecare va veni cu proiectul lui, iar delegaţii la congres vor alege. S-a văzut clar acum că nimeni nu mai poate să impună un candidat. Iar cei care vor participa la conferinţa judeţeană ştiu ce aşteptări au de la partid şi vor vota cum vor dori”, a spus Cătălin Nechifor.

El a apreciat schimbarea făcută la nivel central în cadrul PSD, precizând că actuala echipă a preşedintelui PSD Victor Ponta va trebui să pregătească partidul pentru viitoarele alegeri din 2012. În opinia lui Cătălin Nechifor, PSD trebuie să devină un partid de opoziţie mult mai coerent. „Trebuie să dăm răspunsuri la ceea ce există ca preocupări pe agenda publică. Electoratul aşteaptă un alt fel de comportament, iar noi trebuie să îi oferim răspunsuri şi soluţii”, a mai spus deputatul PSD de Suceava.

 

Mîrza nu s-a hotărât încă dacă va candida

În ceea ce-l priveşte pe actualul lider al PSD Suceava, Gavril Mîrza, acesta nu a dorit să comenteze anunţul făcut de Cătălin Nechifor. Mîrza a precizat că este prea devreme să spună dacă va candida pentru un nou mandat de preşedinte al PSD Suceava. „Voi lua o decizie în acest sens şi o voi anunţa public”, a declarat Mîrza. El a precizat că, aşa cum a anunţat şi la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean al PSD Suceava, la Congresul naţional de alegeri a votat cu Mircea Geoană. Cu toate acestea, Gavril Mîrza a arătat că din punctul său de vedere modul în care a votat nu înseamnă că nu va putea să colaboreze cu noul lider al PSD. „Este o schimbare la vârful partidului şi sper să fie una fermă şi să aducă liniştea mult aşteptată în partid. Trebuie să ne întoarcem la agenda cetăţeanului de rând, şi la problemele care sunt în momentul de faţă: salarii şi pensii mai mici, lipsa alocaţiilor pentru copii şi alte astfel de aspecte”, a spus liderul PSD Suceava. El a adăugat că după Congresul de sâmbătă în PSD nu mai trebuie să existe o „criză de conducere”. „Îl ştiu pe Victor Ponta de zece ani. Este un om ambiţios şi ferm şi am convingerea că va face ordine. Plus că s-a bucurat şi de sprijinul unor oameni cu experienţă în partid, care au condus PSD, cum ar fi fondatorul partidului, Ion Iliescu, sau fostul premier al României Adrian Năstase”, a mai precizat Mîrza.

Liderul social-democraţilor consideră că după alegerea noului preşedinte al partidului „trebuie îngropată securea războiului şi toată lumea să treacă la treabă”.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Suceava deputatul Ioan Stan a declarat că 80% dintre delegaţii suceveni la Congresul de alegeri l-au susţinut pe Victor Ponta. „Mai bine decât aşa cum este acum nu se putea. Nu am făcut schimbare de dragul schimbării. El este omul potrivit la momentul potrivit, atât pentru viitorul partidului, cât şi al ţării”, a spus Stan.

 

Posibil duel Nechifor – Mîrza

Intrarea lui Cătălin Nechifor în cursa pentru preşedinţia PSD Suceava îl va putea pune pe acesta într-o competiţie directă cu actualul lider al Organizaţiei Judeţene, Gavril Mîrza. Duelul dintre cei doi, dacă Mîrza va dori un nou mandat de preşedinte, va fi unul mai mult decât interesant, în condiţiile în care Nechifor a fost unul dintre tinerii social-democraţi care a fost sprijinit continuu de actualul preşedinte al PSD Suceava. Cătălin Nechifor a fost director general al Consiliului Judeţean Suceava în perioada în care această instituţie era condusă de Gavril Mîrza. În 2007 a fost ales parlamentar european pe listele PSD, şi tot în acelaşi an a fost ales prim-vicepreşedinte al PSD Suceava. În urma alegerilor parlamentare din 2008 a fost ales deputat în Colegiul nr. 4 Fălticeni, zonă în care are colegiul senatorial şi Gavril Mîrza.

În ceea ce-l priveşte pe actualul lider al PSD Suceava, Gavril Mîrza, acesta a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava în perioada 1996 – 2008, iar la conducerea PSD Suceava se află din anul 2001.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Nechifor candidează la preşedinţia PSD Suceava.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cătălin Nechifor candidează la preşedinţia PSD Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A fi sau a nu fi trimis de
(22 feb 2010, 15:02:12
se schimba ,,locomotiva''? ar fi bine (de ce nu?!)...Nechifor ar putea fi Ponta al Sucevei...s�nge'n instalatie are (asta e cert)...SUCCES !
1.1  RE: A fi sau a nu fi trimis de
(24 feb 2010, 17:05:57
Doar ca s-a coagulat pe la Bruxelless.Pai daca poate fi un "Ponta" al Sucevei,inseamna ca este "arogant,nesimtit,valet de curte,minciunos,perfid,etc?Dac ne amintim ce a vrut sa demonstreze savantul Pavlov cu cele doua sisteme de semnalizare la caini,atunci putem aplica aceste experimente la Ponta si Nechifor,vor reactiona aidoma cainilor lui Pavlov.Vor saliva la imaginea osului puterii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei