Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 feb 2010 - Anul XV, nr. 41 (4332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consiliile locale vor suporta subvenţiile la locuinţe dacă nu transmit MDRT documentele în 45 zile

Vineri, 19 Februarie 2010 (13:58:28)

Consiliile locale vor suporta din bugetul propriu subvenţia de până la 15.000 euro pentru construirea unei locuinţe prin credit ipotecar, dacă nu transmit în termen de 45 de zile solicitările şi actele beneficiarilor la Ministerul Dezvoltării, instituţie responsabilă de plata ajutorului financiar.

Propunerea este inclusă într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), pentru modificarea şi completarea programului naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală.

"În termen de 45 de zile de la data încheierii procesului-verbal de predare-primire a locuinţelor, consiliile locale au obligaţia să transmită solicitările de subvenţie şi documentele justificative depuse de beneficiari, în vederea eficientizării derulării programului şi pentru a se putea fundamenta cu exactitate sumele necesare pentru decontarea subvenţiei. În situaţia în care consiliile locale nu îşi onorează obligaţiile faţă de beneficiarii programului, sumele reprezentând subvenţiile respective se vor asigura din bugetele consiliilor locale", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Programul este dezvoltat prin intermediul autorităţilor locale, subvenţia fiind acordată de către Ministerului Dezvoltării.

Subvenţia este în cuantum de 30% din costurile de construcţie a locuinţei, dar nu peste valoarea echivalentă în lei a 15.000 de euro şi nu mai mult decât valoarea creditului ipotecar contractat.

Prin proiectul de ordonanţă de urgenţă, ministerul vizează îmbunătăţirea mecanismelor de sprijinire a construirii de locuinţe proprietate personală.

O altă modificare prevede ca plata subvenţiei să se facă pe baza procesului-verbal de predare-primire a locuinţei, în contul beneficiarului, deschis pentru finanţarea construcţiei locuinţei prin credit ipotecar la instituţia financiar-bancară care i-a acordat creditul respectiv sau, după caz, în alt cont indicat de către beneficiarul subvenţiei.

"Prin introducerea posibilităţii ca beneficiarul să indice şi un alt cont în care să-i fie virată subvenţia se crează posibilitatea ca sprijinul statului să fie îndreptat cu preponderenţă spre tinerii care şi-au construit o locuinţă şi nu către instituţia financiar bancară", se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Autorii documentului notează că amânarea adoptării unor măsuri imediate ar avea consecinţe negative în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor asumate în sensul continuării sprijinului în construirea de locuinţe proprietate personală, în contextul economic actual.

Totodată, neadoptarea în regim de urgenţă a acestor măsuri ar avea repercusiuni directe asupra beneficiarilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliile locale vor suporta subvenţiile la locuinţe dacă nu transmit MDRT documentele în 45 zile.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliile locale vor suporta subvenţiile la locuinţe dacă nu transmit MDRT documentele în 45 zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei