Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 feb 2010 - Anul XV, nr. 41 (4332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Nu vrem să facem economii pe seama copiilor, ci să aplicăm principiul solidarităţii active

Vineri, 19 Februarie 2010 (15:51:53)

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, referitor la proiectul privind alocaţiile pentru copii, că nu se doreşte să se facă economii bugetare "pe seama copiilor", ci să se aplice principiul solidarităţii active, adăugând că dreptul la alocaţie este recunoscut, dar cuantumul se stabileşte de stat.

"Este în analiză la Ministerul Muncii un proiect de lege de diferenţiere a cuantumului alocaţiei pentru copil. Nu dorim să facem economiii bugetare pe seama copiilor, dar vrem să aplicăm un principiu al solidarităţii active şi trebuie să îi sprijinim pe cei care au nevoie de resurse financiare", a afirmat, la Cluj-Napoca, premierul Emil Boc.

El a adăugat că dreptul la alocaţie este unul "constituţional recunoscut, dar cuantumul se stabileşte de către stat".

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, vineri, că este în lucru un proiect de act normativ prin care alocaţiile de stat pentru copii să nu mai fie acordate celor care provin din familii cu venituri mari, el precizând că nu a fost încă stabilit plafonul de la care alocaţiile să nu mai fie date.

Ministrul Mihai Şeitan a precizat că ministerul intenţionează să plafoneze şi acordarea tuturor prestaţiilor sociale, astfel încât doar persoanele care au realmente nevoie de ajutor să beneficieze de acesta.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, vineri, că, din câte ştie, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, nu are girul politic din partea conducerii partidului pentru propunerea de eliminare a alocaţiilor pentru cei cu venituri mari, ea precizând că acesta nu a discutat subiectul la şedinţa BPN.

Vicepremierul Marko Bela a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că nu înţelege de ce ministrul Muncii, Mihai Şeitan, prin declaraţiile privind actul normativ referitor la alocaţiile pentru copii, "vrea să sperie oamenii cu proiecte" care nu au fost încă discutate în coaliţie.

"Nu înţeleg de ce vrea domnul Şeitan să sperie oamenii cu nişte proiecte pe care deocamdată nu le-am discutat. Ştiu de această idee, dar deocamdată n-am corelat-o în coaliţie, n-am convenit niciun fel de soluţie. Ar trebui să aştepte până ajungem la concluzii, după aceea să sperie oamenii. Şi aşa societatea e îngrijorată din cauza măsurilor restrictive care sunt obligatorii să le luăm", a declarat liderul UDMR, Marko Bela.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Nu vrem să facem economii pe seama copiilor, ci să aplicăm principiul solidarităţii active.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Nu vrem să facem economii pe seama copiilor, ci să aplicăm principiul solidarităţii active0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei