Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 feb 2010 - Anul XV, nr. 41 (4332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc propune modificarea denumirii Legii concesiunilor în Legea parteneriatului public-privat

Vineri, 19 Februarie 2010 (13:13:10)

 Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, că se gândeşte să propună modificarea denumirii Legii concesiunilor în Legea parteneriatului public-privat, aceasta fiind "un rezervor extraordinar" de creştere economică a ţării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Boc a declarat, vineri, la şedinţa Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România, că utilizarea acestui tip de parteneriat ar putea fi soluţia pentru modernizarea infrastructurii din România.

"Vreau să mă refer la importanţa parteneriatului public-privat. Avem un grup interministerial care perfecţionează legislaţia din domeniu. Mă gândesc să propun modificarea denumirii Legii concesiunilor în Legea parteneriatului public-privat, pentru a da un semnal că aceasta este un rezervor extraordinar de creştere economică a ţării", a afirmat Boc.

Potrivit acestuia, statele membre ale UE s-au modernizat şi s-au dezvoltat apelând la parteneriatul public-privat.

"Trebuie fructificat acest avantaj al parteneriatului dintre componenta publică şi cea privată în realizarea unor obiective majore de investiţii. De aceea, voi analiza chiar schimbarea denumirii legii, pentru că, acum, cupola sub care se realizează acest parteneriat este Legea concesiunilor. Există aici reţineri faţă de aplicarea parteneriatului public-privat, spunând că regimul concesiunilor nu este suficient reglementat. Vom adopta o lege curată, directă, a parteneriatului public-privat, iar dacă rămân domenii neacoperite, vom mai face una separată", a precizat premierul.

Acesta a făcut apel la primarii care fac parte din AMR pentru a contribui şi ei la a se impune acest parteneriat public-privat în vederea realizării unor obiecte de interes local sau judeţean.

"Acest tip de parteneriat noi îl vom aplica la nivel central în materie de infrastructură, dar şi în domeniul energiei sau al sănătăţii. Este un instrument care a clădit UE din punctul de vedere al infrastructurii. Nu văd de ce nu ar putea clădi şi infrastructura din România", a spus Boc.

Premierul Emil Boc şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, participă, vineri, la Cluj-Napoca, la şedinţa Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), la care sunt dezbătute propunerile AMR de îmbunătăţire a cadrului legislativ specific administraţiei locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc propune modificarea denumirii Legii concesiunilor în Legea parteneriatului public-privat.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc propune modificarea denumirii Legii concesiunilor în Legea parteneriatului public-privat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei