Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 feb 2010 - Anul XV, nr. 41 (4332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nedelcu: Rata sărăciei absolute a crescut cu 1,7 procente în 2009

Vineri, 19 Februarie 2010 (15:00:56)

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a declarat, vineri, că, în 2008, erau 1,2 milioane de persoane sărace, iar anul trecut rata sărăciei absolute a crescut cu 1,7 procente.

Secretarul de stat a spus că, potrivit Eurobarometrului din 2009, nouă din zece europeni doreau acţiuni urgente în ceea ce priveşte eradicarea sărăciei. De asemenea, europenii consideră că sărăcia ar putea fi ameliorată în primul rând prin crearea a noi locuri de muncă.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, a declarat că, în România, tinerii reprezintă categoria cea mai afectată privind accesul pe piaţa forţei de muncă.

"Este aproape o tragedie, cel mai dificil este pentru copiii care provin din centre de plasament sau tinerii familişti", a declarat Bian. El a mai spus că într-o situaţie dificilă pentru găsirea unui loc de muncă se găsesc şi şomerii de lungă durată, persoanele de peste 45 de ani, persoanele cu handicap sau cele care provin din mediul rural.

Preşedintele ANOFM a mai spus că, pentru sprijinirea lor, instituţia pe care o conduce a elaborat un set de măsuri şi programe precum programul pentru ocupare a persoanelor marginalizate sau planul naţional de formare profesională.

Coordonatorul Anului European pentru Combaterea Sărăciei şi Excluziunii Sociale, Anne Degard Guillaud, a declarat, vineri, că 84 de milioane de persoane la nivel european sunt sub limita sărăciei, iar în România, unul din patru români se află în această situaţie.

În opinia coordonatorului Anului European, prioritatea principală este problema şomajului în creştere.

Rata ocupării la persoanele între 15 şi 64 de ani a fost în 2007 în România de 58,8% (bărbați 64,8% şi femei 52,8%), iar la nivelul UE de 65,4% (bărbaţi 72,5% şi femei 58,3%). În 2008 în România, dar şi în UE a crescut foarte puţin la 59,0% (bărbaţi 65,7% şi femei 52,5%), respectiv 65,9% (bărbaţi 72,8% şi femei 59,1%).

Obiectivele Anului European sunt creşterea gradului de informare a opiniei publice cu privire la fenomenul sărăciei şi excluziunii sociale, mobilizarea actorilor din domeniu în lupta împotriva excluziunii sociale, schimbarea mentalităţii cetăţenilor cu privire la accesarea drepturilor sociale, îmbunătăţirea comunicării între structurile administraţiei şi cetăţeni şi între administraţie şi societate civilă, a declarat Anne Degard Guillaud

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nedelcu: Rata sărăciei absolute a crescut cu 1,7 procente în 2009.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nedelcu: Rata sărăciei absolute a crescut cu 1,7 procente în 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei