Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputat PDL: Bugetarii cu funcţii de decizie să nu aibă venituri mai mari decât ale şefului statului

Miercuri, 10 Februarie 2010 (14:06:36)

Deputatul PDL Daniel Oajdea a iniţiat o lege prin care niciun bugetar cu funcţie de decizie nu poate avea venituri lunare mai mari decât salariul şefului statului, singura instituţie exceptată fiind Banca Naţională a României.

Oajdea a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că o serie de oameni care lucrează în sistemul de stat primesc în continuare venituri "halucinant de mari", iar această nedreptate trebuie îndreptată prin modificarea legii salarizării unitare a personalului bugetar.

El a spus că are susţinerea mai multor colegi din grupul parlamentar al PDL pentru această propunere legislativă şi speră să existe şi parlamentari ai opoziţiei care să semneze şi să voteze această lege.

Potrivit iniţiativei legislative a deputatului PDL, nicio persoană angajată sau care face parte din structurile de decizie ale instituţiilor care activează pe teritoriul României nu poate încasa venituri lunare cumulate care să depăşească venitul lunar al preşedintelui ţării.

Pentru cei al căror venit depăşeşte salariul preşedintelui, limitarea venitului se va face începând cu prima lună după intrarea în vigoare a legii.

O altă prevedere din iniţiativa legislativă menţionează că veniturile lunare ale personalului angajat sau care face parte din structurile de conducere ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va fi cel mult egal cu venitul unui secretar de stat. Conform expunerii de motive, personalul din Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private beneficiază de venituri lunare extrem de mari în raport cu munca prestată şi realităţile economice din România, astfel că limitarea salariului maxim din aceste instituţii la salariul unui secretar de stat ar fi soluţia optimă.

Prevederile legii nu se vor aplica Băncii Naţionale a României, potrivit proiectului legislativ.

Potrivit lui Oajdea, scopul legii este introducerea unui raport corect şi echilibrat al veniturilor pentru angajaţii tuturor instituţiilor din sectorul de stat, astfel încât aceştia să beneficieze de acelaşi tratament prin includerea lor în legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputat PDL: Bugetarii cu funcţii de decizie să nu aibă venituri mai mari decât ale şefului statului.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputat PDL: Bugetarii cu funcţii de decizie să nu aibă venituri mai mari decât ale şefului statului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei