Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: Vom susţine o colaboare cu PSD plecând de la principiile noastre, fără a o instituţionaliza

Miercuri, 10 Februarie 2010 (14:18:40)

Prim-vicepreşdintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că liberalii vor susţine colaborarea cu PSD numai plecând de la valorile, principiile şi convingerile liberale, dacă există un interes general, însă fără ca această colaborare să fie instituţionalizată în vreun fel.

"Din păcate, în ultimii 20 de ani am avut ca adversar al proiectelor liberale, în afară de «camarila protocalie», şi PSD. În măsura în care vor exista elemente de interes general pentru societate, în mod evident că vom susţine, dar fără a instituţionaliza în vreun fel, această colaborare şi plecând numai de la valorile, principiile şi convingerile noastre liberale şi de la necesitatea punerii în practică a programului liberal", a susţinut Ludovic Orban.

El a subliniat că obiectivul liberalilor este acela de a impune proiectele susţinute de PNL ca reprezentant al alegătorilor şi proiecte care rezolvă probleme generale ale societăţii româneşti.

"În acest sens, orice fel de sprijin pentru proiectele liberale din partea oricărei formaţiuni politice e binevenit. În ceea ce priveşte relaţia cu PSD, de 20 de ani PNL este un partid consecvent în apărarea valorilor liberale, apărarea valorilor democraţiei liberale de tip european, este un apărător al drepturilor şi libertăţilor liberale şi un susţinător al promovării capitalismului real în România", a afirmat liderul PNL.

În privinţa ideii vehiculate de Dan Voiculescu privind organizarea unui congres comun PNL-PSD+PC, la sfârşitul lunii martie, Orban a spus că liberalii au propriul lor Congres şi nu fac congrese cu alţii.

"PNL are propriul purtător de cuvânt şi nu cred că nimeni în afara PNL poate să se facă purtător de cuvânt al PNL. Noi avem propriul nostru congres, nu facem congrese cu alţii", a declarat Orban.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase susţine, în programul său politic pentru candidatura la şefia partidului, că o "formulă ne-ideologică" de colaborare a partidelor din opoziţie, respectiv PSD/PC şi PNL, într-o variantă "confederativă", cu mecanisme de dialog şi de coordonare parlamentară, ar fi utilă în acest moment.

Contactat de MEDIAFAX, preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat de acord cu această propunere, precizând însă că nu există motive pentru a instituţionaliza o astfel de colaborare.

"Nu aş vrea să comentez foarte mult. Eu sunt de acord. Am spus şi eu că în mod natural atunci când este vorba despre apărarea statului de drept, apărarea proceselor democratice, despre apărarea tuturor lucrurilor care sunt puse în pericol de Traian Băsescu şi haita sa, şi noi, şi PSD, şi PC, şi sper eu nu numai forţe politice şi parlamentare, e normal să acţionăm coerent, şi cu asta sunt absolut de acord cu ideea asta. Cel puţin decoamdată, eu cred că nu există condiţiile sau motivele pentru a instituţionaliza lucrurile astea", a declarat Crin Antonescu.

El a precizat că PNL şi PSD sunt "partide cu orizonturi şi cu soluţii diferite", iar colaborarea parlamentară se întâmplă în mod natural şi în mod clar.

În privinţa realizării unui congres comun PNL-PSD+PC, idee vehiculată de către Dan Voiculescu, preşedintele liberalilor a spus: "De un congres comun nu poate fi vorba, pentru că nu avem de ce".

Într-o scrisoare deschisă adresată liderilor opoziţiei, în 28 ianuarie, Dan Voiculescu îi invita pe aceştia la constituirea unei Alianţe Social Liberale, susţinând că opoziţia unită este singurul proiect care poate fi o alternativă credibilă la actualul regim şi poate stopa dezertările şi chiar disoluţia partidelor.

În 2 februarie, într-o postare pe blogul său, Voiculescu susţinea că, urmare a apelului său la unificarea opoziţiei, "unii" au început să vorbească "şoptit" despre un congres extraordinar comun PNL-PSD+PC, care să aibă loc la sfârşitul lunii martie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Vom susţine o colaboare cu PSD plecând de la principiile noastre, fără a o instituţionaliza.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: Vom susţine o colaboare cu PSD plecând de la principiile noastre, fără a o instituţionaliza0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei