Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 ian 2010 - Anul XV, nr. 13 (4304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: Băsescu e "ultimul mohican" care trage un partid, PSD nu e în situaţia de a mai fi remorcă

Luni, 18 Ianuarie 2010 (15:03:13)

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că Traian Băsescu este "ultimul mohican" care trage după el un partid, apreciind că PSD nu mai este în situaţia de mai fi remorca unui lider anume şi subliniind importanţa formării, la Congres, a unei "echipe" de conducere.

"La echipă ne vom referi, în primul rând. Noi (PSD, n.r.) nu avem acum situaţia unor factori de tracţiune. A fost Iliescu o vreme factor de tracţiune, care a tras după el partidul. Nu ne mai aflăm în situaţia aceea. Băsescu este ultimul mohican - personalitate care a tractat după el un partid. L-a aruncat de la stânga la dreapta eşichierului politic, a făcut ce-a vrut din ei şi toţi ştiu că depind de el. Nu mai suntem în situaţia aceea să subordonăm partidul, să-l facem remorca unui lider anume", a opinat Iliescu, după şedinţa BPN al PSD.

El a apreciat că problema PSD este să adune un "nucleu" de "oameni competenţi, capabili, carismatici şi cu autoritate".

Întrebat dacă este de acord cu schimbarea lui Mircea Geoană din fruntea PSD, Iliescu a răspuns: "Nu ştiu, dragă. Asta va decide Congresul. Ce să ne apucăm acuma să tăiem firul în patru? Nu ştiu. Nici nu vreau să discutăm aşa ceva. Adică problema persoanelor se va concretiza din această dezbatere. Nici nu vreau să am părere".

Iliescu a arătat că problema viitorului preşedinte al PSD se rezumă la o "chestie simplistă".

"Reforma...În primul că ne fac reforma alţii, din afara partidului. Ce e e aia reformă?...Care e viziunea asupra reformei? Ce înseamnă asta? Şi totul se rezumă la persoane: deci reformarea PSD, înlăturarea lui Geoană şi punerea lui Popescu, Dumitrescu, Niculescu. Nu asta e problema", a spus Iliescu.

"Problema este ca să definim mai exact concluziile care se desprind dintr-o experienţă de peste cinci ai, apoi orientări şi proiecte programatice, în ceea ce priveşte definirea poziţiei politice ideologice a partdului şi, pe de altă parte, alternativa la programul de guvernare, cu ce vine PSD din acest punct de vedere adresându-se marilor categorii de cetăţeni. Şi, în final, problemele legate de structura propriu-zisă a partidului: modernizare, adaptarea Statutului partidului. Din asta va rezulta şi echipa capabilă să promoveze aşa ceva", a opinat Iliescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: Băsescu e "ultimul mohican" care trage un partid, PSD nu e în situaţia de a mai fi remorcă.
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: Băsescu e "ultimul mohican" care trage un partid, PSD nu e în situaţia de a mai fi remorcă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei