Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 ian 2010 - Anul XV, nr. 13 (4304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

Salonul Anual de Artă - Suceava 2009

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria de artă „Ion Irimescu” s-a deschis vineri Salonul Anual de Artă - Suceava 2009, manifestare de sinteză care reuneşte, cu exigenţă selectivă, lucrări realizate în anul precedent de membrii Filialei Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti din România.

 

60 de lucrări, realizate de 30 de artişti suceveni

Vernisat în ziua de celebrare a Luceafărului poeziei româneşti, salonul, aşa cum a spus în cuvântul de deschidere artista plastică Lucia Puşcaşu, este dedicat aniversării celor 160 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.
Etalând 60 de lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă, realizate de 30 de artişti din breasla plasticienilor profesionişti suceveni, salonul, care a fost salutat la vernisaj de subprefectul Angela Zarojanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie şi directorul Direcţiei pentru Cultură, Daniel Hrenciuc, a fost prezentat de criticul de artă ieşean Valentin Ciucă.

 

Prilej de evaluare şi autoevaluare

Invocând spiritul tutelar eminescian al manifestării, Valentin Ciucă a subliniat faptul că salonul oferă un prilej de evaluare a activităţii artistice de peste an şi totodată un prilej de autoevaluare a fiecăruia dintre participanţi în raport cu colegii de breaslă.
Un salon la care, aşa cum a spus el, „sărbătorim colectivitatea”, capacitatea de a etala laolaltă, într-o formulă complementară, lucrări cu „amprentă artistică individuală”.
Un salon care glisează vizual de la „puritatea acuarelei” la „construcţiile mai robuste”, pictură, tapiserie şi lucrări de sculptură.

 

Un salon „prea mic pentru bogăţia de talent şi puterea de exprimare” a artiştilor suceveni

„Frumuseţea dumneavoastră - aşa cum a remarcat Valentin Ciucă adresându-se artiştilor suceveni - stă de fapt în diversitate”, adăugând că spaţiul galeriei „este prea mic pentru bogăţia de talent şi puterea de exprimare” a artiştilor suceveni, „artişti din pricina cărora viaţa noastră este mult mai frumoasă”.
„Panotat într-o altă sală - a subliniat criticul de artă - mai mare, mai generoasă, salonul ar atrage cu siguranţă atenţia publicului”.
Salonul a beneficiat şi de un catalog, realizat cu sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Judeţean Suceava, apreciat de Valentin Ciucă drept „cel mai frumos catalog de artă al filialei sucevene”, „un catalog absolut remarcabil”, tehnoredactat de artistul plastic Niculai Moroşan.
 


Diplome şi premii

În cadrul festiv al vernisajului salonului s-au marcat şi câteva momente deosebite.
Criticului de artă Valentin Ciucă i s-au înmânat, de către preşedintele Fundaţiei Culturale a Bucovinei, ec. Dumitru Cucu, Diploma şi Premiul de Excelenţă acordate de fundaţie pentru monumentala lucrare „Un secol de arte frumoase în Bucovina”, iar Lucia Puşcaşu, în numele grupării artistice sucevene, i-a conferit Diploma de merit pentru „activitatea de susţinere şi promovare a artelor vizuale în plan naţional şi internaţional”.
Filiala UAP Suceava a onorat cu acest prilej cu diplome şi premii câţiva colegi „care s-au remarcat în activitatea de creaţie plastică” (Niculai Moroşan, Cătălin-Alexandru Chifan, Oana-Ruxandra Hrişcă, Angela-Pitariu Bolnavu, Iulian Asimionesei, Camelia Rusu-Sadovei şi Puşa Pîslaru-Ionescu).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salonul Anual de Artă - Suceava 2009.
 Vizualizări articol: 1455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Salonul Anual de Artă - Suceava 20095.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei