Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 ian 2010 - Anul XV, nr. 13 (4304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: PNL trebuie să devină partidul numărul 1, liderii să nu se mai lupte la Congres

Luni, 18 Ianuarie 2010 (18:09:34)

Preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, a declarat luni,că PNL trebuie să devină o formaţiune "lider pe piaţa politică", alternativă la Băsescu, care are nevoie de un statut democratic şi o nouă conducere, el precizând că nu mai e cazul, cum s-a întâmplat anul trecut, ca liderii să se lupte.

Liderul PNL a menţionat că, la Congres ordinar al formaţiunii din aceast an, "nu prea mai e cazul unor lupte între lideri, în PNL", cum a fost în congresul extraodinar din martie 2009.

"Vă spun foarte deschis. Taberele care existau la congresul din martie 2009 s-au amestecat foarte serios. Dacă am avut în acest moment sentimentul şi au existat într-adevăr diferenţe de opinie în momentul în care se punea problema să intrăm sau nu în Guvernul lui Traian Băsescu, să ştiţi că oamenii nu au mai fost aceeaşi. Pentru că Tăriceanu a avut o altă poziţie decât mine, decât noi, nu toţi partizanii săi de la Congres, nici pe departe, nu au fost de aceeaşi părere. Au fost unii oameni care m-au susţinut pe mine sau pe Ludovic Orban la congres şi care acum au fost pentru intrarea la guvernare. Lucrurile s-au amestecat. Dar e important ca în partid să se poată face deschideri semnificative, de multe ori trebuie făcute cumva cu forţa, există oameni în mod natural în toate partidele, care nu văd cu ochi buni deschiderea asta, pentru că înseamnă şi riscul unei competiţii", a adăugat Antonescu.

În ceea ce priveşte modificarea statutlui, Crin Antonescu a menţionat că doreşte un statut mai democratic care să permită PNL să acţioneze eficient şi rapid.

"Noi avem de asemenea nişte mutaţii semnificative de făcut, am obţinut un scor electoral semnificativ în marile oraşe, dar avem în multe dintre ele organizaţii slabe, care n-au capacitatea de a prelua acest mesaj important pentru noi, pe care alegătorii l-au dat la prezidenţiale. În sensul acesta, trebuie un statut care să permită partidului să acţioneze rapid, eficient, un statut mai democratic. N-am hotărât un calendar, vom discuta, vom face şi o Comisie pentru statut, vom stabili şi data congresului sau congreselor - am putea avea un cogres de statut, un congres de alegeri, le-am putea pune pe amdouă deodată. Nu avem niciun fel de presiune, e doar presiunea de a fi cât mai repede o maşină puternică şi eficientă de război total cu Traian Băsescu şi PD", a spus Crin Antonescu.

Întrebat când vor stabili liberalii calendarul pentru Congres, Crin Antonescu a replicat că şi el este nerăbdător pentru convocarea Congresului care să dea o conducere nouă.

"În Birourile Permanente.... Eu n-aş vrea să vă faceţi cine ştie ce iluzii. Concentraţi-vă pe PSD. Şi eu sunt nerăbdător să facem acest Congres pentru că avem nevoie şi de statut, şi de o conducere nouă, căci va fi o conducere nouă, cât de curând", a mai spus liberalul.

Întrebat cât de nouă va fi conducerea, liderul PNL a replicat: "Cât trebuie!".

"Alegerile de ieri (duminică-nr) au arătat foarte clar că PNL poate şi trebuie să se bată pentru locul întâi (...) E foarte limpede că de fiecare dată PNL a fost silit să fie a doua roată la căruţă, pentru unii această poziţie a părut confortabilă, dar e foarte clar că nu doar noi, ci România are nevoie de un Partid Naţional Liberal, singurul autentic de dreapta, care să fie capabil să devină lider pe piaţa politică, să devină partidul numărul 1 pentru a impune cu adevărat o alternativă. Din alegerile de ieri, eu înţeleg că se poate, rămâne ca noi să fim capabili să dezvoltăm partidul până la această forţă", a susţinut Crin Antonescu.

El a subliniat că "şansa PNL şi obligaţia sa este de a deschide porţile, de a da sentimentul cât mai multor români că sunt reprezentanţi, de a atrage cât mai mulţi oameni capabili la exerciţiul politic".

"Dacă vom reuşi să facem acest lucru, către care se îndreaptă în primul rând preocuparea mea, atunci PNL va putea fi primul partid al ţării, partidul care să fie alternativa la ceea ce înseamnă regimul Traian Băsescu şi Emil Boc. Indiferent de calendarul pe care-l vom hotărî pentru Congres, cred că principala problemă care trebuie rezolvată este aceea a unui statut care să permită deschiderea partidului, unitatea şi forţa în acţiunile sale", a spus liberalul.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: PNL trebuie să devină partidul numărul 1, liderii să nu se mai lupte la Congres.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Antonescu: PNL trebuie să devină partidul numărul 1, liderii să nu se mai lupte la Congres5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei