Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 ian 2010 - Anul XV, nr. 13 (4304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

M.Sârbu a propus în BPN amânarea Congresului PSD, majoritatea a optat pentru Congres în martie

Luni, 18 Ianuarie 2010 (15:03:56)

Vicepreşedintele PSD Marian Sârbu a propus, luni, în BPN, amânarea Congresului, pentru elaborarea proiectelor de program, ideologie şi statut, fără a avansa o dată precisă, iar Mircea Geoană a cerut ca, după CExN, liderii care vor să candideze la funcţii să-şi anunţe intenţia, susţin surse din PSD.

Marian Sârbu a propus, luni, amânarea Congresului, el argumentând că, până în luna martie, termen agreat de majoritatea liderilor partidului, nu este timp suficient pentru o elaborare temeinică a programului, ofertei şi ideologiei, precum şi pentru definitivarea modificărilor la statut.

Surse din PSD au precizat că Sârbu nu a avansat o dată la care ar putea avea loc Congresul şi a menţionat că este vorba de o opinie personală.

Aceleaşi surse au relatat că, în şedinţă, majoritatea membrilor BPN s-a exprimat în favoarea organizării Congresului în luna martie, apreciind că o amânare ar duce la intensificarea atacurilor interne din partea celor care vizează candidatura la anumite funcţii sau din partea unora care aduc critici permanente la adresa partidului, creând stări de tensiune.

În acest context, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a spus că data Congresului va putea fi decisă de Comitetul Executiv, care va avea loc în 25 ianuarie.

Aceleaşi surse au mai arătat că Geoană a opinat că ar fi bine ca, după CEX, când se va şti şi când va avea loc Congresul, liderii care doresc să candideze pentru o funcţie de conducere la Congres să îşi facă publică intenţia.

Congresul PSD ar trebui organizat la sfârşitul lunii martie, în perioada de dinaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat, luni, preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase.

El a precizat că, în opinia sa, aceasta ar fi perioada optimă, întrucât se pot pregăti documentele necesare privind orientarea ideologică a partidului şi ar închide starea de dezbateri publice privind structura de conducere a partidului.

Năstase a precizat că decizia privind data şi locul organizării Congresului va fi luată de Comitetul Executiv şi de Consiliul Naţional.

Conducerea PSD a decis, luni, ca în 25 ianuarie să se desfăşoare şedinţa Comitetului Executiv al partidului, în care să fie discutate teme de interes în perspectiva Congresului, fără însă a fi luate şi decizii, a anunţat purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, la finalul BPN. Conform acestuia, este vorba despre proiecte de redefinire ideologică a partidului ca unică formaţiune de stânga şi o ofertă politică, precum şi despre unele posibile modificări la Statut. El a precizat că temele ideologice şi politice, precum şi eventualele modificări la Statut vor fi dezbătute la Consiliul Naţional, care ar urma să aibă loc în perioada 7-12 februarie, urmând ca deciziile asupra proiectelor ideologice şi ale modificărilor care vor fi aduse Statutului să fie luate abia la Congres.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului M.Sârbu a propus în BPN amânarea Congresului PSD, majoritatea a optat pentru Congres în martie.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
M.Sârbu a propus în BPN amânarea Congresului PSD, majoritatea a optat pentru Congres în martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei