Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2010 - Anul XV, nr. 10 (4301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prigoană: Depun săptămâna viitoare proiectul privind mutarea Parlamentului din Casa Poporului

Joi, 14 Ianuarie 2010 (16:54:52)

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat, joi, că a finalizat proiectul de lege privind mutarea sediului Parlamentului, în varianta unicamerală, din Casa Poporului într-o clădire pe care Nicolae Ceauşescu o construise pentru Biblioteca Naţională a României.

El a precizat că este vorba despre clădirea care se află în faţa Magazinului Junior.

"Este vorba despre un proiect de lege pe care peste două săptămâni o să îl depun în Parlament, de mutare a Parlanentului României în Biblioteca Naţională. Acolo nu a fost niciodată Bibliotecă Naţională, a fost o clădire construită de Ceauşescu în vederea creării unei biblioteci, ea a rămas în paragină de 20 de ani, acum a început într-un avânt pionieresc Ministerul Culturii să facă investiţie de 64 de milioane de euro, aşa-numitul Mall Cultural, dar eu cred că 300 de deputaţi sau senatori sau cum va fi în unicameral, au loc acolo, în clădirea aceasta, iar această minunată clădire să aducă plusvaloare poporului român", a spus Prigoană.

Întrebat dacă actualul sediu al Parlamentului va fi transformat în mall, Prigoană a răspuns: "Există nişte discuţii avansate cu companii de entertainment care se ocupă de aşa ceva. În accepţiunea noastră, mall-ul înseamnă magazin, dar nu va fi magazin, ci cu totul şi cu totul altceva, vor fi cele mai mari expoziţii şi târguri de pe planetă, în ceea ce priveşte domenii de activitate variate: lansări de CD-uri, probabi băieţii se gândesc să mute festivalurile internaţionale în Bucureşti".

El a explicat că acest proiect înseamnă turism, transport, cazare şi masă, adică "plusvaloare la bugetul de stat".

"Rolul meu acesta este să aduc bani la buget, nu să cer", a mai spus el.

Silviu Prigoană a menţionat că mutarea Parlamentului se va face peste trei ani.

Referitor la nemulţumirea unor parlamentari care nu ar dori această schimbare, Prigoană a răspuns: "Peste trei ani, şi colegii mei de 15 ani vor avea 18 ani şi vor fi maturi şi vor înţelege situaţia".

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, scrie, pe blogul său, că, din informaţiile pe care le are, se pare că actuala putere doreşte să mute Legislativul în sediul Bibliotecii Naţionale, iar Palatul Parlamentului să fie transformat în cel mai mare mall din Europa.

"Din informaţiile mele, se pare că actuală putere doreşte să «delocalizeze» Parlamentul. Fiind convinşi că Parlamentul este o instituţie inutilă, se pregăteşte mutarea Parlamentului «unicameral» în sediul Bibliotecii Naţionale, unde se are în vedere amenajarea Amfiteatrului în sală de şedinţe", scrie Năstase pe blog.

El mai scrie că "se pare" că, în felul acesta, sediul actual al Parlamentului, Curţii Constituţionale, Consiliului Legislativ, SECI, Centrului internaţional de conferinţe, spaţiile strategice din zona subterană vor putea fi transformate în "cel mai mare mall din Europa".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prigoană: Depun săptămâna viitoare proiectul privind mutarea Parlamentului din Casa Poporului.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prigoană: Depun săptămâna viitoare proiectul privind mutarea Parlamentului din Casa Poporului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei