Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2010 - Anul XV, nr. 10 (4301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Performanţă

Venerabil columbofil, distins de colegii veterinari după ce a devenit campion naţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Medicul veterinar Mircea Bilius, unul dintre veteranii columbofili din judeţul Suceava, câştigător în 2009 al titlului naţional la proba de maraton, a avut parte, ieri, de un frumos moment de recunoaştere a performanţei sale, primind Cupa Colegiului Medicilor Veterinari din judeţul Suceava.
Distincţia i-a fost oferită pentru munca de-o viaţă pe care a depus-o pentru creşterea şi selecţia porumbeilor călători, încununată cu rezultatul deosebit de anul trecut.
Botezat „Campionul”, porumbelul în vârstă de doi ani al doctorului s-a dovedit de departe cel mai bun din ţară la proba de maraton internaţional, de fiecare dată surclasându-şi adversarii în ultima parte a curselor. El a câştigat toate cele patru etape de campionat, obţinând un punctaj cu care a surclasat al doilea clasat, fapt ce se întâmplă foarte rar la astfel de concursuri.
Despre valoarea deosebită a acestuia, doctorul Bilius, care se ocupă de creşterea porumbeilor de 60 de ani, are şi o explicaţie. „Obţinerea acestui rezultat reprezintă rezultatul încrucişărilor de rase pe care le-am realizat în ultimii 15 ani. Este un exemplar de excepţie, care a mai ocupat un loc II în perioada junioratului şi care are mari perspective de acum încolo”, a subliniat columbofilul, care, în calitate de doctor, este şi membru al Colegiului Medicilor Veterinari Suceava.
Doctorul Petrea Dulgheru, şeful Colegiului, a ţinut să-l felicite în numele tuturor colegilor pe veterinarul care a obţinut rezultatul meritoriu, venind totodată şi cu o iniţiativă care se vrea o premieră în judeţul Suceava.
„Vreau să anunţ că la vară vom organiza, în premieră în judeţul nostru, o cursă de viteză pentru porumbei. Probabil vor pleca din zona Vatra Dornei, de pe vârful Ouşorul sau de pe Tihuţa, şi vom vedea cum se vor orienta şi cum vor parcurge aceştia judeţul”, a anunţat Dulgheru, care vrea ca o competiţie de acest gen să fie organizată anual în Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Venerabil columbofil, distins de colegii veterinari după ce a devenit campion naţional.
 Vizualizări articol: 2183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Venerabil columbofil, distins de colegii veterinari după ce a devenit campion naţional1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei