Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2010 - Anul XV, nr. 10 (4301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neglijenţă

Tânăr din Fălticeni, suspect a fi murit dintr-o viroză respiratorie

Joi, 14 Ianuarie 2010 (18:07:42)

Un tânăr de 26 de ani din zona Fălticeni a murit, miercuri, la câteva ore după ce a fost internat în Spitalul Municipal Fălticeni cu o viroză respiratorie. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, tânărul a venit la spital miercuri, în jurul prânzului, cu viroză respiratorie.
A fost consultat de medicul de gardă de la sectia Cardiologie şi s-a decis internarea la Boli Infecţioase a spitalului. Ulterior, după alterarea stării generale, medicii au decis să-l transfere la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ion cel Nou de la Suceava.
În triaj, în jurul orelor 18.30, în timp ce se pregătea transferul, pacientul a intrat în stop cardiorespirator şi, cu toate manevrele de resuscitare, a murit. “Din relatările familiei reiese că în urmă cu aproximativ trei săptămâni pacientul a prezentat un episod de viroză respiratorie, tratat din propria initiaţivă simptomatic”, se arată în comunicat.
În urma necropsiei s-a constat stază şi edem cerebral, stază pulmonară, edem pulmonar moderat, miocardită, infarct miocardic hemoragic septal parcelar şi ventricular stâng posterolateral, stază viscerală generalizată. Directorul DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, ne-a declarat, joi seara, că evoluţia bolii şi leziunile necropsice nu arată că ar fi vorba de gripă cu virus AH1N1, această boală evoluând cu alt tip de modificări în plămân. Având în vedere însă actualul context epidemiologic au fost recoltate probe şi pentru examen virusologic AH1N1. “În viroza respiratorie există riscul miocarditei, dacă nu stai în repaus. Acest tânăr s-a îmbolnăvit în urmă cu trei săptămâni şi a făcut aceste complicaţii cardiace, care i-au fost fatale”, a precizat dr. Lăzăreanu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr din Fălticeni, suspect a fi murit dintr-o viroză respiratorie.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânăr din Fălticeni, suspect a fi murit dintr-o viroză respiratorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei