Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2010 - Anul XV, nr. 10 (4301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FNSA respinge proiectul de lege privind reducerea a circa 17.000 de posturi din administraţia locală

Joi, 14 Ianuarie 2010 (15:57:34)

FNSA respinge proiectul de lege privind normativele de personal pentru unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice şi consideră că acesta a fost întocmit greşit, având ca singur criteriu de stabilire a numărului de posturi cel al locuitorilor din unitatea administrativ-teritorială.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), proiectul de lege respectiv "încalcă în mod flagrant prevederile Constituţiei României şi principiul autonomiei locale", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"FNSA respinge în totalitate proiectul de lege privind normativele de personal pentru unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice din subordinea acestora, proiect care, în mod greşit şi primitivist, are ca singur criteriu de stabilire a numărului de posturi în aceste instituţii numărul de locuitori din unitatea administrativ-teritorială", se arată în documentul citat.

Totdodată, FNSA dezaprobă modul în care Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin secretarul de stat Liviu Grădinaru, "supune dezbaterii publice un act normativ de o importanţă majoră, prin care se propune disponibilizarea unui număr de 16.742 de salariaţi din administraţia publică locală, fără să consulte federaţiile reprezentative din acest sector, FNSA fiind cea mai mare federaţie dintre acestea".

"Solicităm MAI să organizeze, în regim de urgenţă, întâlniri cu toţi factorii cu responsabilităţi în promovarea şi punerea în aplicare a unui act normativ cu o astfel de temă, pentru a găsi soluţiile cele mai corecte, acceptate de către toate părţile şi care să ţină seama de toţi factorii dintr-o unitate administrativ-teritorială, nu doar de criteriul numărului de locuitori", se subliniază în comunicat.

Conducerea FNSA atrage atenţia că promovarea acestui proiect de act normativ, "cu un impact devastator în sistem", fără acceptul organizaţiilor sindicale, va duce la declanşarea unor ample acţiuni de protest"

FNSA este o federaţie reprezentativă pentru administraţia publică locală, având în structura sa sindicate din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora de pe întreg teritoriul ţării, cu un număr de 50.000 de membri.

Aproximativ 17.000 de angajaţi din administraţia locală ar urma să fie disponibilizaţi în acest an, iar primii concediaţi vor fi persoanele cu vârstă de pensionare şi cele fără copii, potrivit unui proiect de lege care limitează numărul funcţionarilor din primării şi consilii în funcţie de numărul de locuitori.

Partenerii sociali urmează să discute, în aproximativ două săptămâni, prevederile acestui proiect de lege privind diminuarea numărului de angajaţi din primării şi consilii locale, în funcţie de numărul de locuitori, a declarat, miercuri, preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica.

Liderul sindical a apreciat că nu este vorba neapărat de disponibilizări, ci trebuie analizată situaţia în fiecare localitate în parte.

În document este indicată însă o economie totală de personal, la nivelul aparatului propriu al administraţiei publice locale, de circa 16.742 de persoane la nivelul anului 2009, pe baza datelor obţinute din analiza numărului de posturi ocupate la data de 31 mai 2009.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FNSA respinge proiectul de lege privind reducerea a circa 17.000 de posturi din administraţia locală.
 Vizualizări articol: 1189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
FNSA respinge proiectul de lege privind reducerea a circa 17.000 de posturi din administraţia locală3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei