Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2010 - Anul XV, nr. 10 (4301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Efectele crizei

33 de mii de suceveni au fost concediaţi anul trecut

Joi, 14 Ianuarie 2010 (17:25:59)

Efectele crizei economice s-au făcut resimţite în judeţul Suceava şi prin numărul mare al concedierilor din sectorul privat înregistrate anul trecut.
Un raport al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava evidenţiază faptul că pe parcursul anului trecut au încetat un număr de 32.958 de contracte de muncă, iar cele mai multe dintre acestea sunt din domeniul construcţiilor, producţie, comerţ şi exploatare forestieră.
Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Gabriel Harja a declarat că cele mai multe concedieri sunt efectuate în lunile ianuarie, februarie, noiembrie şi decembrie, iar cei afectaţi sunt cu precădere muncitori sezonieri din construcţii şi exploatare forestieră.
Nici anul 2010 nu a început fără concedieri. În luna decembrie ITM a înregistrat deja şapte notificări care anunţă că în această lună vor fi concediaţi sute de angajaţi din judeţ. Gabriel Harja a declarat că numai una dintre cele şapte societăţi care au trimis notificare va concedia aproape 400 de angajaţi. Construcţii, confecţii încălţăminte şi montaj pavele sunt domeniile de activitate ale firmelor care au anunţat concedieri de personal în această lună.
În ceea ce priveşte numărul de contracte de muncă încheiate pe parcursul anului trecut, este vorba despre 23317 contracte. La nivelul judeţului, în 2009 erau înregistrate la ITM peste 117 mii de contracte de muncă active.
Situaţia economică problematică din 2009 este vizibilă analizând numărul de contracte de muncă înregistrate şi cel al contractelor care au încetat. La nivelul judeţului, anul trecut, numărul noilor angajaţi este cu 9500 de persoane mai mic faţă de cel al concediaţilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 33 de mii de suceveni au fost concediaţi anul trecut .
 Vizualizări articol: 840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
33 de mii de suceveni au fost concediaţi anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei