Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2010 - Anul XV, nr. 10 (4301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu vrea să le dea compensaţii disponibilizaţilor de la CFR doar după expirarea şomajului

Joi, 14 Ianuarie 2010 (16:51:02)

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu, vrea să acorde compensaţii doar acelor persoane din cei 6.500 de disponibilizaţi de la CFR Marfă care nu reuşesc să se angajeze nici după expirarea perioadei de şomaj.

"Nu doresc să aibă un aşa stil de protecţie socială, încât să le placă să stea acasă. Propunerea mea e ca în momentul în care pleacă să nu ia nimic, nu se angajează, ia ajutor de şomaj. Nu poate nici atunci, va primi o compensare de la noi un număr de luni", a explicat Berceanu.

El a arătat că se vor folosi pentru disponibilizările din sectorul CFR programele de reconversie socială, iar persoanele care nu vor dori să urmeze aceste programe nu vor avea dreptul la compensaţii.

Pe de altă parte, el a afirmat că ar fi de acord cu plata imediată a compensaţiilor, dacă solicitările s-ar limita la trei salarii.

Totodată, Berceanu a avertizat că, în ciuda obişnuinţei celor de la CFR de a rezolva conflictele de muncă prin greve, o astfel de acţiune ar reprezenta un pericol mare pentru CFR Marfă.

"Dacă or să facă grevă, or să fie tot felul de companii private care or să zică: «Bine că faceţi voi grevă, ca să luăm noi contractele!»", a mai spus ministrul Transporturilor.

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că nu are nicio garanţie că salariaţii care urmează a fi disponibilizaţi de la CFR Marfă vor primi sume compensatorii.

Conform unui proiect de ordonanţă deja elaborat de Ministerul Transporturilor, persoanele care vor fi disponibilizate din sectorul feroviar de stat vor primi, pe lângă indemnizaţia de şomaj, o sumă de două ori mai mare decât salariul mediu net pe economie, la data desfacerii contractului de muncă, la care se adaugă un venit lunar de completare pentru o perioadă de 20-24 luni.

Numărul persoanelor care vor fi disponibilizate din sectorul feroviar de stat totalizează 10.342 de salariaţi, provenind de la 13 companii, societatea cu numărul cel mai mare de concedieri propus, de 6.700, fiind CFR Marfă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu vrea să le dea compensaţii disponibilizaţilor de la CFR doar după expirarea şomajului.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu vrea să le dea compensaţii disponibilizaţilor de la CFR doar după expirarea şomajului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei