Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2010 - Anul XV, nr. 10 (4301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Irepetabilii Gicu şi Gică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În anul 1977, la nici două săptămâni după cutremurul din 4 martie, meseria mea de disc-jockey m-a dus la Piteşti, la discoteca din subsolul hotelului „Muntenia”. Ca în toate locurile unde pe vremea aia existau şi discotecă, şi echipă de fotbal (la Suceava am ajuns un an mai târziu, la „Arcaşu”, iar situaţia era identică, mai puţin divizia, că aici era „B”), principalii şi cei mai fideli clienţi erau fotbaliştii: care singur, ieşit la „agăţat”, care cu nevasta (care, neapărat, „servea” un „Martini”!) ori doar în gaşcă, cu „băieţii”, la un whiskey, erau nelipsiţi, seară de seară, excepţia fiind doar preziua meciului din deplasare, când nu se aflau în localitate. În rest, erau nelipsiţi. Chiar şi după meciurile din deplasare, tot ajungeau acolo, pe la 3 – 4 dimineaţă: la înfrângere, trăgeau niscai „Campari”, că-i amar, la victorie se beau de toate, egalurile fiind de obicei scăldate în şpriţuri şi analizarea cauzelor care i-ai împiedicat să câştige. Nelipsit era Gicu Dobrin. Depăşise perioada aia de legendă, cu 4 litri de ţuică pe noapte, era băutor de vin alb, niciodată mai mult de o sticlă în doi, şi neapărat doar şpriţ. Din când în când, mă ruga să-i pun câte o piesă. Îi plăcea, dintre „clasice”, „Oh, Darling” cu Beatles, iar din ce „se purta” din muzica de discotecă a vremii, „Rasputin”, a lui Boney M. Să recunoaştem, gusturi nu tocmai rele. Ba chiar halucinante, prin comparaţie cu ceea ce înţeleg fotbaliştii noştri de azi prin muzică. Deosebirea dintre ceea ce îi plăcea lui Gicu şi ceea ce constituie muzica favorită a unor Contra, Dănciulescu, Tamaş, adică maneaua, este exact aceeaşi ca între ceea ce juca Gicu şi mizeria de fotbal a ăstora.
Singurul dintre toţi, absolut toţi fotbaliştii români care se poate compara cu Gicu este, desigur, Gică. Adică un alt artist al balonului, un altul care orice ar fi făcut cu mingea, făcea altfel decât ceilalţi. Nu ştiu, dacă este o formă de genialitate. Probabil că da. Iar ca geniu încă în viaţă, Gică a luat o decizie pe care nici unul dintre colegii lui de generaţie (şi evident că nici cei ceva mai tineri n-ar fi luat-o vreodată): a interzis maneaua la Şcoala de Fotbal! Dacă nici asta nu-i dovadă de genialitate, atunci care e? Iar concluzia vine de la sine: indiferent din care mahala vii, a Piteştiului, ori a Constanţei, când te naşti cu un dar, atunci probabil că mai ai şi altele. Toţi colegii lui Gicu ascultau (nu, nu la mine în discotecă!) maximum „Gara noastră mică”, de la care distanţa până la „Oh, Darling” este la fel de mare ca între maneaua lui „Guriţă” Contra şi lipsa ei de la Şcoala Hagi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Irepetabilii Gicu şi Gică.
 Vizualizări articol: 822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Irepetabilii Gicu şi Gică5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei