Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2010 - Anul XV, nr. 10 (4301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Streinu Cercel:

Rata de fatalitate în gripa nouă a crescut de peste 13 ori, în 6 săptămâni

Rata de fatalitate în gripa cu virusul A/H1N1 a crescut, în ultimele şase săptămâni, de peste 13 ori, de la 0,1% la 1,32%, adică un român dintr-o sută moare din cauza maladiei, potrivit analizei datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii.
"Rata deceselor cauzate de gripa cu virusul A/H1N1 a depăşit-o pe cea prin gripa sezonieră. Astfel, dacă în gripa sezonieră rata de fatalitate a fost de 0,01-0,1 la sută, în gripa pandemică a ajuns la 1,32%", a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel.
Totalul cazurilor de îmbolnăviri înregistrate până ieri în România este 6.255, din care 96 decese.
Până în prezent au fost vaccinate împotriva virusului pandemic 516.905 persoane. Dintre acestea, peste 300.000 au fost vaccinate în perioada 4-10 ianuarie, nefiind înregistrate reacţii adverse importante, potrivit Ministerului Sănătăţii.

 

34 de îmbolnăviri noi şi alte două decese

Alte 34 de cazuri de gripă cu virusul A/H1N1 şi două decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, totalul îmbolnăvirilor confirmate la nivel naţional fiind de 6.255, din care 96 decese, potrivit Ministerului Sănătăţii.
Cele mai multe cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1 s-au înregistrat în Bucureşti şi judeţul Botoşani, respectiv câte şapte. Alte patru cazuri au fost confirmate în judeţul Dâmboviţa, câte trei în Galaţi şi Hunedoara, câte două în Argeş, Iaşi şi Mureş, câte unul Cluj, Constanţa, Prahova şi Ilfov, potrivit ultimei raportări a Centrului de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

Nici un copil nu va fi vaccinat obligatoriu

Vaccinarea copiilor, la fel şi cea a adulţilor, este benevolă, iar pentru imunizarea împotriva gripei A/H1N1 a şcolarilor şi a celor din grădiniţe nu este nevoie de acordul scris al părinţilor, ci doar de cel verbal, a declarat, ieri, Adrian Streinu-Cercel.
"Nici nu am început vaccinarea (la copii - n.r.) şi avem deja tot felul de scenarii. Vreau să spun foarte clar: vaccinarea împotriva gripei cu virusul A/H1N1 nu este obligatorie, nici la adulţi şi nici la copii. Mai mult, campania de imunizare, acolo unde vor fi cereri de vaccinare în şcoli sau grădiniţe, se desfăşoară după tipicul campaniilor de vaccinare care au loc în învăţământ. Nu inventăm nimic, nu avem nicio strategie ieşită din comun sau specială în acest sens", a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.
Adrian Streinu-Cercel a precizat că, la fel ca la orice campanie, va fi anunţată conducerea şcolii că într-o anumită zi va începe vaccinarea copiilor împotriva gripei cu virusul A/H1N1.
"Conducerea şcolii va anunţa - repet, ca la oricare campanie de vaccinare - copiii despre imunizare. Forma în care este făcut anunţul ţine de fiecare şcoală. Şcolile decid dacă pun anunţ la avizier sau părinţii sunt anunţaţi la şedinte. În ziua anunţată vor fi vaccinaţi numai copiii care vor. În cazul celor mai mici, să zicem cei din clasa pregătitoare sau ciclul primar, educatoarele şi învăţătoarele vor vorbi cu părinţii, asta pot face de pe acum, şi vor şti cine va fi vaccinat şi cine nu", a explicat secretarul de stat.
El a insistat asupra faptului că nu a cerut şi nu va fi cerut acord scris.
"Cine nu vrea să se vaccineze este liber să decidă. Nu vom obliga pe nimeni. Şi mai ales nu am cerut acordul scris al părinţilor", a mai spus secretarul de stat.
Potrivit statisticilor, la categoria de vârstă 6-16 ani ar fi aproximativ 2,2 milioane de copii şi elevi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rata de fatalitate în gripa nouă a crescut de peste 13 ori, în 6 săptămâni.
 Vizualizări articol: 1145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Rata de fatalitate în gripa nouă a crescut de peste 13 ori, în 6 săptămâni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interesant trimis de
(14 ian 2010, 12:30:13
Poate linkul de mai jos o sa va ajute sa luati o hotarare inteleapta.

www.youtube.com/watch?v=YEWGHh
1.1  RE: Interesant trimis de
(14 ian 2010, 12:33:01
Cautati pe Youtube dupa: "Adevarul despre vaccinuri. Fostul ministru al Sanatatii din Finlanda rupe tacerea".
1.2  RE: Interesant trimis de
(14 ian 2010, 16:05:28
Ba Chronos si toti ceilalti care veniti cu linkuri de pe youtube sau alte site-uri obscure. Nu le mai postati ca bagati naivii in ceata. Un om cu capul pe umeri nu se ia dupa site-urile astea. Stiu ca ai impresia ca vaccinul e dracu, la fel ca multi. Personal si eu il vad indoielnic, dar nu caut adevarul in tot felul de publicatii ****ite de oameni neavizati. Cand am sa vad niste comunicate bazate pe lucruri concrete si eliberate de oameni competenti am sa fiu interesat. Pana atunci stau si "ma rad" de isteria vaccinului din Ro.
1.3  RE: Interesant trimis de
(14 ian 2010, 16:08:11
alt cuvant de pe lista neagra: "s l o b o z" (a se vedea mai sus cenzura) rolling on the floor iti dai seama ce fel de inclinatii are ala care a facut lista respectivalaughing)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei