Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2010 - Anul XV, nr. 2 (4293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia revoluţionarilor a avizat favorabil bugetul SSPR, cu un amendament de suplimentare

Marţi, 5 Ianuarie 2010 (15:06:14)

Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 2009 a avizat, marţi, bugetul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, în sumă de 2,9 milioane lei, dar cu un amendament de suplimentare a bugetului cu 60.000 de lei pentru Comisia de preschimbare a certificatelor.

Parlamentarii au avizat bugetul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR) cu unaminitate de voturi şi un amendament propus de Secretariat şi asumat de Comisie, la şedinţă fiind prezenţi doar trei parlamentari PSD, un deputat PNL şi doi deputaţi aparţinând minorităţilor naţionale.

Deşi amendamentul propunea suplimentarea sumei prevăzute la capitolul "Cheltuieli de personal" cu 60.800 de lei, parlamentarii au decis să propună Comisiilor de buget rotunjirea sumei la 60.000 de lei, bani care reprezintă "plata indemnizaţiei Comisiei de verificare a dosarelor de revoluţionari" în vederea preschimbării certificatelor.

Potrivit secretarului Comisiei revoluţionarilor, senatorul PSD Laurenţiu Coca, SSPR are prevăzut un buget de 2.995.000 lei şi ar putea ajunge prin admiterea amendamentului la suma de 3.055.000 lei.

Directorul economic al SSPR, Lidia Pasca, a prezentat parlamentarilor proiectul bugetului instituţiei pe care o reprezintă, menţionând că principala problemă este plata indemnizaţiilor pentru membrii Comisiei care se ocupă cu preschimbarea certificatelor de revoluţionari.

"Suntem de acord cu bugetul propus pentru SSPR. Principala problemă este cu certificatele care trebuie preschimbate. S-a prorogat termenul până în decembrie, iar acum s-a prorogat din nou până în aprilie pentru că nu s-a finalizat. De aceea, a trebuit să facem un amendament pentru suplimentarea bugetului, pentru că noi nu am prevăzut plata indemnizaţiei decât până în decembrie inclusiv", a spus Lidia Pasca.

Ea a explicat că bugetul SSPR a fost construit pe organigrama care cuprinde 40 de posturi ale Secretariatului, însă a fost corectată de senatorul PSD Tony Greblă şi deputatul PNL Daniel Budurescu care i-au atras atenţia că pentru SPPR sunt finaţate doar 35 de posturi.

În plus, Greblă a criticat anumite puncte din buget, precum cheltuielile cu locuinţele pentru secretarul de stat şi pentru secretarul general de aproximativ 19.000 de lei pe an, dar şi creşterea salariilor de bază cu peste 28%, creştere care nu a putut fi justificată de reprezentanţii SRPP, care au argumentat că această creştere provine din cele cinci posturi neocupate din organigrama instituţiei.

"Faţă de execuţia preliminată în 2009 este o creştere de 28%. De unde provine creşterea? Ar fi trebuit să vă uitaţi înainte la buget", a spus senatorul PSD Tony Greblă.

Cei doi parlamentari au obiectat şi faţă de suma de 10.000 de lei cerută de SSPR pentru transportul demnitarilor de acasă la serviciu şi de la serviciu acasă, care a fost mărită de cinci ori faţă de 2009, când Secretariatul obţinea 2.000 de lei pentru aceste servicii.

"Păi poate casa de protocol e la Barcelona", a spus liberalul Daniel Budurescu.

Pe de altă parte, social-democratul a evidenţiat suma propusă de Secretariat la capitolul deplasări în străinătate, unde SSPR a păropus un buget de doar 1.000 de lei.

"La pagina 10. Unde vreţi să vă duceţi în străinătate cu 1.000 de lei? Cu 1.000 de lei nu ajungeţi nici în Bulgaria. De ce aprobaţi chestiile astea doar ca să vă aflaţi în treabă?", a afirmat Greblă.

O altă obiecţie a lui Greblă a vizat primele de vacanţă şi acordarea celui de-al treisprezecelea salariu.

"Parcă ne-a zis domnul Boc că renunţăm la prime de vacanţe. O luaţi hăis? O luaţi cea? V-aţi hotărât? Unii pot, alţii nu pot? Unele avem voie să le facem, altele nu? Politica este aceeaşi pentru toată lumea? Eu nu am prime de vacanţă, numai Ministerul Finanţelor şi serviciile", a spus Tony Greblă întrebând ce înseamnă "fond de premiere".

Replica Lidiei Pasca a fost că acest fond reprezintă al treisprezecelea salariu, răspuns la care Greblă a replicat: "Păi, nu a zis domnul Boc că nu se mai iau?".

Pasca a susţinut că şi SSPR a redus cheltuielile pentru 2010 şi a tăiat orele suplimentare şi primele lunare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia revoluţionarilor a avizat favorabil bugetul SSPR, cu un amendament de suplimentare.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Comisia revoluţionarilor a avizat favorabil bugetul SSPR, cu un amendament de suplimentare3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei