Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2010 - Anul XV, nr. 2 (4293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisiile parlamentare de apărare au avizat bugetul MApN

Marţi, 5 Ianuarie 2010 (13:42:11)

Comisiile parlamentare de apărare au avizat, marţi, bugetul MApN pentru anul 2010, fiind însă propuse o serie de amendamente de creştere a sumelor aflate la dispoziţia instituţiei, unul dintre acestea vizând extinderea numărului de posturi finanţate cu 3.878.

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Teodor Meleşcanu, a precizat că un amendament se referă la posibilitatea MapN ca, peste prevederile bugetare care deja există, să angajeze cheltuieli suplimentare.

"Un al doilea amendament se referă la finanţarea operaţiunilor militare în străinătate la care participă MApN din alte fonduri decât cele ale ministerului, care urmează să fie suplimentate în acest scop având în vedere că participarea la operaţiuni e o decizie politică şi nu trebuie să greveze actualul buget al ministerului Apărării", a explicat Meleşcanu.

El a mai spus că un amendament vizează includerea în proiectul de buget a sumelor necesare pentru asigurările de viaţă şi sănătate ale militarilor români în teatrele de operaţiuni.

"Un alt amendament prevede mărirea volumului creditelor la angajare pentru anul viitor de la 600 de milioane la 1,425 milioane lei, care să permită declanşarea unor programe, inclusiv achiziţionarea unui sistem de avioane fără pilot pentru protecţia militarilor români din Afganistan. De asemenea, un alt amendament prevede mărirea numărului de posturi finanţate cu 3.878 de militari, cei care urmează să intre în şcolile de militari", a precizat Meleşcanu, adăugând că, totuşi, nu este un buget care să satisfacă necesităţile ministerului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisiile parlamentare de apărare au avizat bugetul MApN.
 Vizualizări articol: 743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisiile parlamentare de apărare au avizat bugetul MApN0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei