Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2010 - Anul XV, nr. 2 (4293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Dreptul la amendamente nu poate fi limitat, resursele financiare sunt publice

Marţi, 5 Ianuarie 2010 (16:55:39)

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, la finalul întâlnirii cu senatorii PDL, că parlamentarii au dreptul să depună amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2010, dar resursele financiare sunt publice, astfel că rugămintea sa este să se meargă pe actuala formulă bugetară.

Întrebat dacă parlamentarii PDL i-au solicitat premierului resurse de câte 70.000 de euro pe colegiu electoral, Boc a răspuns: "După cum puteţi vedea, nu am resurse financiare ascunse nicăieri, resursele financiare sunt publice, alocate potrivit prevederilor legale şi prevăzute în legea bugetului, potrivit actelor normative în vigoare. Eu nu am resurse financiare suplimentare".

Premierul a precizat că dreptul parlamentarilor în a depune amendamente nu poate fi limitat, întrucât Guvernul este în subordinea Parlamentului.

"O să le spun tuturor colegilor, tuturor parlamentarilor, indiferent de formaţiunea din care fac parte, că orice amendament adoptat înseamnă luarea unor resurse de bani dintr-o parte şi transferarea lor în altă parte. Resursele suplimentare de bani pot fi gestionate în condiţiile pe care le avem cu constrângerile bugetare despre care am vorbit. Rugămintea mea este să mergem pe actuala formulă de buget, aşa cum a fost conceput şi care răspunde unor nevoi preliminare ale ţării, urmând ca, pe parcursul anului, în funcţie de evoluţia economiei, să putem găsi alte soluţii financiare", a mai declarat Boc.

Premierul a adăugat că nu există "buzunare secrete cu resurse financiare".

"Avem două constrângeri mari, deficitul de 5,9%, anul trecut fiind de 7,3%. Nu putem ieşi din acest deficit din două motive, dacă vrem ca ţara să intre în orizontul lui 2014 în zona euro, şi pentru asta trebuie să ajungem la un deficit de 3%", a mai declarat Emil Boc.

Premierul a explicat că, pentru a se atinge această ţintă, este necesar să se elimine risipa care există în cheltuirea banul public.

"Voi pune accent pe tăierea surselor de risipă în cheltuirea banului public, iar fiecare să dea socoteală, ca om public, pentru banii pe care îi cheltuieşte din contribuţiile cetăţenilor la impozite şi taxe", a declarat Emil Boc, arătând că bani vor veni la buget dacă Guvernul va putea face economii în primul rând tăind sursele de risipă, sursele corupţiei şi prin gestionarea corectă a banilor publici.

Despre posibilitatea unei rectificări bugetare, premierul a spus: "Deocamdată pornim cu ceea ce avem în momentul de faţă, vom putea vorbi în viitor despre majorarea resurselor dacă şi economia ne va susţine şi economiile la buget se vor face aşa cum am spus".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Dreptul la amendamente nu poate fi limitat, resursele financiare sunt publice.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Dreptul la amendamente nu poate fi limitat, resursele financiare sunt publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei