Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2009 - Anul XIV, nr. 300 (4286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Centrul Naţional SIS a devenit operaţional în cadrul MAI, 24 de ore din 24

Marţi, 22 Decembrie 2009 (15:27:08)

Centrul Naţional al Sistemului Informatic Schengen (CNSIS) a devenit operaţional 24 de ore din 24, în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), având ca obiectiv gestionarea informaţiilor cuprinse în sistem, astfel încât autorităţile competente să aibă acces la ele.

CNSIS este, astfel, singura autoritate din România cu responsabilităţi în gestionarea informaţiilor, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Centrul funcţionează în cadrul Direcţiei Generale pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi asigură securitatea şi buna funcţionare a componentei informatice naţionale, precum şi accesul autorităţilor competente la Sistemul Informatic Schengen.

Înfiinţarea centrului era o măsură prevăzută în Planul de Acţiune Schengen şi unul din obiectivele asumate de România în procesul de aderare la spaţiul Schengen.

SIS este o bază de date comună statelor din spaţiul Schengen, care permite schimbul de informaţii pentru asigurarea securităţii la frontiere, precum şi pentru aplicarea corespunzătoare a legislaţiei în domeniu. Acesta cuprinde mai multe categorii de date: privind bunuri pierdute sau furate şi privind persoane căutate în vederea extrădării, dispărute sau citate de autorităţi judiciare.

Procedura prevede că fiecare stat membru are responsabilitatea de a asigura, din resurse proprii, înfiinţarea, funcţionarea şi întreţinerea componentei informatice naţionale SIS II (a doua generaţie a sistemului), precum şi conectarea acestuia la Sistemul Central SIS II.

CNSIS va asigura funcţionarea componentei naţionale SIS 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, astfel încât aceasta să se integreze în baza de date comună a ţărilor Schengen, precizează sursa citată.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Naţional SIS a devenit operaţional în cadrul MAI, 24 de ore din 24.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul Naţional SIS a devenit operaţional în cadrul MAI, 24 de ore din 240.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei