Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2009 - Anul XIV, nr. 300 (4286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vlădescu: Nerambursarea TVA către firme, cel mai nociv mod de finanţare a Ministerului Finanţelor

Marţi, 22 Decembrie 2009 (14:21:07)

Nerestituirea TVA este cea mai nocivă modalitate de finanţare a Ministerului Finanţelor Publice (MFP), care creează probleme pe termen lung, a declarat, marţi, ministrul desemnat pentru Finanţe, Sebastian Vlădescu, care s-a angajat să accelereze rambursarea acestei taxe către firme.

"Din punctul meu de vedere, avem o ţară şi trebuie să vedem ce facem cu ea. Plătim datoriile, nu există semn de întrebare. Accelerăm restituirea TVA. Această modalitate a Ministerului Finanţelor este cea mai nocivă. Deşi ai senzaţia că te finanţezi ieftin, pe termen lung îţi creezi o problemă", a spus Vlădescu la finalul audierilor din Comisiile reunite buget-finanţe ale Parlamentului.

El a explicat că, luând resurse din sectorul privat prin nerestituirea în termen a taxei pe valoare adăugată, se creează un blocaj.

"Voi insista ca modalitatea de restituire a TVA să fie cât mai corectă, cât mai rapidă şi cât mai ruptă de interesele, să zicem, ale colegilor mei din minister, pentru că această birocraţie excesivă ţine şi de unele interese individuale. E o zonă în care voi lua toate măsurile necesare", a mai spus Vlădescu.

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), soldul rambursărilor întârziate de TVA către companii a scăzut, la sfârşitul lunii octombrie, cu 30% faţă de iunie, la 1,78 miliarde de lei, în timp ce deconturile plătite în termen legal au avansat cu 46%, la 1,55 miliarde lei.

Sebastian Vlădescu a primit, marţi, aviz favorabil din partea membrilor Comisiilor parlamentare pentru buget-finanţe pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice, fiind înregistrate 36 de voturi "pentru" şi două "împotrivă".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vlădescu: Nerambursarea TVA către firme, cel mai nociv mod de finanţare a Ministerului Finanţelor.
 Vizualizări articol: 855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlădescu: Nerambursarea TVA către firme, cel mai nociv mod de finanţare a Ministerului Finanţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei