Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2009 - Anul XIV, nr. 300 (4286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Un autocar cu suceveni, implicat într-un accident în lanţ, în Franţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 50 de cetăţeni români, mare parte din judeţul Suceava, care veneau din Spania, să-şi petreacă, acasă, sărbătorile de iarnă, au fost nevoiţi să stea încă aproape două zile în Franţa, în localitatea Bayonne, după ce autocarul care îi transporta spre România a fost implicat, duminică dimineaţă, într-un accident în lanţ, pe autostrada A64 din Franţa.
Din fericire, nici unul dintre pasageri nu are leziuni grave, însă autocarul a suferit avarii serioase şi nu a putut relua cursa spre România.
Pentru că firma care a organizat transportul nu avea pregătite soluţii de rezervă şi, din ceea ce ne-au sesizat, telefonic, câţiva pasageri, nu vroia să plătească contravaloarea unei curse oferite de francezi până în Italia, de unde să fie preluaţi de un alt autocar, cei circa 50 de cetăţeni români au fost cazaţi de autorităţile franceze într-o sală de sport.
„Avem aproape 48 de ore de când suntem aici. Suntem disperaţi. Unui bărbat cu probleme cardiace i s-a făcut rău. Probabil infarct. L-a luat salvarea. Are o fetiţă în vârstă de 8 ani. A rămas cu noi. Îşi bat pur şi simplu joc de noi...”, mărturisea, aseară, la telefon, unul dintre sucevenii cu pricina.
Bărbatul a povestit că reprezentanţii firmei de transport i-au cerut lui şi celorlalţi pasageri să scoată bani din buzunar pentru a plăti o cursă până în Italia, cu un autocar oferit de francezi.
„Am înţeles că era o problemă cu asigurarea autocarului din România. Francezii au cerut 5500 de euro pentru a ne duce cu un autocar până în Veneţia, unde să fim aşteptaţi de un alt autocar, venit din România, care să ne ducă acasă. Problema e că cei de la firma de transport din Suceava nu vor să plătească. Ne pun pe noi să plătim. Ce vină avem noi?!”, susţinea un alt pasager.

 

„Nu avem nici un autocar în Franţa, nu ştiu despre ce vorbiţi”

Ieri seară, în jurul orei 19:00 (n.r.-ora României), cei 50 de cetăţeni români aşteptau să vină autocarul care să-i ducă în Veneţia.
Din informaţiile noastre, autocarul avariat în accidentul în lanţ aparţinea firmei sucevene „Euro Fratello”, transportul celor aproape 50 de români din Spania fiind organizat împreună cu o altă firmă suceveană, „Mega Trans”.
„Nu avem nici un autocar în Franţa, nu ştiu despre ce vorbiţi. Noi nu facem curse pe Spania. Veniţi să ne număraţi autocarele, dacă vreţi...”, a sunat sec răspunsul unei reprezentante a firmei „Euro Fratello”, care a răspuns la unul dintre telefoanele de contact ale societăţii de transport.
Asta, deşi, inclusiv în fotografiile apărute în presa franceză, se observă autocarul avariat, cu însemnele firmei „Euro Fratello”.

 

„Nu pasagerii vor suporta costurile suplimentare de transport”

La numerele de contact ale celeilalte societăţi de transport, „Mega Trans”, o femeie, care s-a recomandat Lili Dutcă”, ne-a spus că, într-adevăr, autocarul este al societăţii „Euro Fratello”, iar transportul celor 50 de români din Spania în România a fost organizat împreună cu firma la care este angajată.
„A fost foarte greu să găsim un alt autocar. Toate sunt pline. Vin foarte mulţi români din străinătate să-şi petreacă sărbătorile acasă. Problema se va rezolva în această seară (n.r.-ieri seară). Nu pasagerii vor suporta costurile suplimentare de transport”, a dat asigurări Lili Dutcă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un autocar cu suceveni, implicat într-un accident în lanţ, în Franţa.
 Vizualizări articol: 2090 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Un autocar cu suceveni, implicat într-un accident în lanţ, în Franţa5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Le dau dreptate doar partial trimis de
(22 dec 2009, 11:26:08
"Avem aproape 48 de ore de c�nd suntem aici. Suntem disperati."laughing) Dupa 48 de ore (in care francezii s-au ocupat de ei) i-a luat disperarea?!? In loc sa multumeasca cui trebuie pentru ca au scapat cu viata astia fac figuri ca nu sunt tratati ca niste printi si nu sunt tinuti in puf. Daca ar fi murit jumate de autocar, aialalti jumatate ar fi mancat si coji de copac si ar fi fost cei mai fericiti oameni din lume pentru sa sunt in viata. Asa, daca nu a murit nimeni, au pretentii sa li se sufle in fund... Natura umana ce sa-i faci. Tin minte ca anul trecut un autocar plin cu finlandezi a avut un accident pe aceeasi autostrada si au murit aproape toti!!!
1.1  RE: Le dau dreptate doar partial trimis de
(22 dec 2009, 16:26:37
Fenomenul e numit "prostia romaneasca"
2.   Ce comentarii... trimis de
(22 dec 2009, 17:17:53
Anul trecut fix de Sarbatori am venit si eu acasa din Italia.In perioada 10-24.12.2008 jegosii de la Atlassib au facut biletul 140 de euro de la 90 de euro.Conditii execrabile de transport, am stat in multe orase italiene sa-si ia ei coletele si la Sibiu am stat in autogara 4 ore sa descarce ei coletele. In plus am facut 24 de ore de la Arad la Suceava dupa ce am traversat toata tara. Majoritatea firmelor de transport sunt niste jeguri orientate doar spre profit indiferent de conditii.Firma asta a lui Severin trebuia sa asigure automat alt autocar si sa nu lase oamenii 2 zile pe drumuri.Acei oameni au platit drumul ,nu erau adusi gratis, si e normal sa fie revoltati. Si faptul ca au scapat cu viata nu se datoreaza firmei Eurofratelo ci norocului. Daca vreti sa nu aveti experiente traumatizante va dau un sfat: mergeti cu avionul.
2.1  RE: Ce comentarii... trimis de
(22 dec 2009, 18:21:28
Cei care maresc pretul cand creste cererea nu sunt jegosi ci joaca intr-o economie de piata unde pretul este intersectia dintre cerere si oferta. Daca te consoleaza cu ceva, Taromul face la fel dimpreuna cu toate companiile aeriene europene. Cand astepti pana in ajunul Craciunului sa cumperi, sare exponential si pretul biletului.

Daca nenea ala zicea cuvantul "revoltat" in loc de "disperat" imi tineam si eu guralaughing) Nu vad de unde atata disperare pe capul lui. Traieste bine mersi, nu a ramas paralizat, de unde atata disperare? Doua zile in Franta nu-s doua zile pe o pluta in oceanul Pacific. In puii mei eu cand am ramas blocat in Budapesta 36 ore din cauza unei aeronave defecte am profitat si am vizitat orasul nu am disperat ca prostul in aeroport...
3.   Nu ma pricep....... trimis de
(22 dec 2009, 17:21:28
evident ca sunteti 2 pocaiti imputiti de-ai lui severin...

mi se pare corect din moment ce au platit serviciul trebuia asigurat de firma ologului

pt.ce sa plateasca,iarasi?

cum adica serviti ca printii?

nu au platit regeste transportul?

sa fie adusi oamenii acasa

iar prostia romaneasca consta in ca bietul om nu e informat indeajuns despre drepturile lui.iar o firma de transport,oare nu functioneza dupa un orar plecare-sosire?
3.1  RE: Nu ma pricep....... trimis de
(22 dec 2009, 18:44:51
Evident ca esti nepriceput.

Ai auzit vre-un rege sa mearga cu autocarul din Spania pana in Romania? Daca nu ai auzit, atunci oamenii aia din autocar nu au platit regeste...

Firma cu siguranta functioneaza dupa un orar plecare-sosire, da sosirea e variabila: la Suceava, la spital sau la cimitir. Asa ii la pocaitii astia, se supun la ordinele lui Doamne Doamne. Numa astia nepocaiti ignora ordinele de Sus si ajung tot timpul la Suceava...

P.S. nu sunt pocait si nici nu stiam a cui e firma aia cand am scris comentariul initial.
4.   Riscul de a nu merge cu avionul trimis de
(22 dec 2009, 18:13:19
Acesta este riscul de a calatori cu autocarul prin Europa. Bine ca in urma accidentului nu a patit nimeni nimic.
5.   Acid acetic... trimis de
(22 dec 2009, 19:41:06
Sa compari o companie de autobuze de doi lei cu una aeriana este ca si cum ai compara mere cu nuci. La mintea ta ce ar trebui sa se intample daca se strica avionul? Sa decoleze defect? Pentru cultura ta generala de pocait de-al ologului cum spunea cineva mai sus, biletele de avion nu se scumpesc ca vine Craciunul,mai istetule! Daca iei biletul cu 3 luni inainte e ieftin dar daca vrei sa-l iei in preziua zborului e scump si asa e peste tot in transporturile aeriene.Asta nu inseamna ca dubleaza preturile ca vine Craciunul si au mai multi clienti. Pe banii lor oamenii pot fi cum vor daca nu sunt indeplinite conditiile specifice de calatorie. Asa ca sper sa patesti si tu sa ramai undeva blocat din cauza nesimtitilor care ti-au luat banii si ei nici macar sa nu te bage in seama si atunci sa vad daca le mai iei apararea!
6.   Pt. nepriceputul... trimis de
(22 dec 2009, 21:26:07
...ca sa trec peste faptul ca esti mai prost decit permite militia (si aici nu fac la nici o iluzie ca esti sau nu "pocait") nimeni nu te obliga sa mergi cu autocarul de la respectiva companie.Inhamati 2 boi si fa vizita acasa tradiitional in CUBOVINA .Garantez ca nimeni n-o sa observe diferenta (nici macar tu)si faci reclama locului natal.Si acum nu vreau sa expun ce experienta am avut cu avionul la salcea care in sept. a avut o saptamina anulare si cind sa plecam de la ora 9 pina pe la 10-11 ne-au tinut in avion si doar la 2 au spus ca nu poate zbura din cauza rotii din fata ,s-or chinuit niste tractoristi sa repare dar fara efect si dupa aia nici macar nu s-or interesat de transport pina in tirg si fiecare pe cont propiu au plecat fie in bucuresti,cluj sau iasi.Ce a fost mai penibil pt. mine e ca erau si nemti olandezi care au spus ca astia ne considera niste cartofi(a se citi barabule).Si firma de zbor era de la blueair dar pe nimeni nu intereseaza ce confesiune religioasa au sefii
7.   Egal trimis de
(22 dec 2009, 21:48:17
pt cultura ta generala....

circul cu masinile mele proprietate

iar comentariul l-am facut indignat la felul cum isi bat unii joc de munca si banii oamenilor.

si sa fii si mai multumit,as face o plimbare cu carul la care sa am inhamat un bou pe nume egal1.asta sa fiu bucovinean sadea!!!!????
8.   Mda..naspa trimis de
(22 dec 2009, 22:55:34
cam nasol
9.   Neintelegeri trimis de
(23 dec 2009, 10:35:07
Nu inteleg de ce va certati atat...Intradevar, aveti argumente pro si contra dar asta nu inseamna ca trebuie sa va certati ca la usa cortului. Asta este, asta e lumea in care traim. Ziceti mersi ca nu a patit nimeni nimic, toti sunt teferi si ca vor ajunge cu bine acasa. Dar ca sa fac o concluzie, va zic ca nici un fel de mijloc de transport, fie el autocar, fie avion nu este 100% sigur. Pericole exista la tot pasul, doar ca trebuie sa stii cum sa fii precaut si sa te feresti de ele. Doamne fereste nu doresc nimic nimanui sa i se intample ceva grav, dar asta e...s**t happens.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei