Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2009 - Anul XIV, nr. 300 (4286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Tragic

Încă un sucevean a murit din cauza gripei noi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Numărul deceselor provocate de gripa nouă în rândul sucevenilor a ajuns la şase. Ultima victimă este un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Suceava, care a murit duminică, în Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a confirmat ieri decesul, arătând că bărbatul a fost internat iniţial în Spitalul Judeţean Suceava, în secţia de Boli Infecţioase.
El s-a prezentat la această unitate sanitară joi, cu simptome de febră, astenie, cefalee, tuse cu expectoraţie, dispnee accentuată şi rinoree, declarând că primele semne de boală au apărut în data de 13 decembrie. Întrucât sâmbătă, starea sa de sănătate s-a agravat brusc, bărbatul a fost intubat şi transferat la Iaşi, însă câteva ore mai târziu a decedat.

 

Complicaţii severe

”Dacă debutul a fost în 13, iar el s-a prezentat în 17, înseamnă că a venit probabil în stare destul de avansată. La internare, pacientul a fost diagnosticat cu formă severă de insuficienţă respiratorie acută, bloc alveolo-arterial, insuficienţă cardio-respiratorie acută şi observaţie gripă. Prezenţa virusului AH1N1 s-a confirmat duminică, iar acum aşteptăm rezultatele testelor din plămâni, pentru a vedea dacă decesul s-a produs din cauza acestui virus sau a bolilor deja existente, care s-au agravat pe fondul gripei. Am mai avut un caz, cel al pacientului decedat în Reanimarea Spitalului Suceava, la care virusul AH1N1 nu a fost prezent în ţesutul pulmonar”, a declarat ieri şeful DSP, dr. Alexandru Lăzăreanu.

 

Ultimele trei cazuri de boală, înregistrate duminică

În judeţ, numărul îmbolnăvirilor prin gripă nouă a ajuns la 183, iar al deceselor la şase.
Ultimele cazuri de infecţie cu virusul AH1N1 au fost înregistrate duminică, la o femeie în vârstă de 64 ani, bolnavă cronic, la un bărbat de 40 ani, care prezintă factori de risc asociaţi, şi la bărbatul de 52 ani care a murit la Iaşi.
Primii doi pacienţi sunt tot din zona Sucevei şi se află internaţi în secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Până în prezent, în România s-au înregistrat 5.247 de îmbolnăviri şi 34 decese. Pe plan naţional, duminică au fost confirmate 40 de cazuri noi de gripă nouă şi două decese, cele mai multe îmbolnăviri fiind confirmate în Mureş (13), Bacău (11) şi Constanţa (şase).
Majoritatea românilor infectaţi cu virusul AH1N1 şi care au murit se confruntau şi cu alte probleme de sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un sucevean a murit din cauza gripei noi .
 Vizualizări articol: 2275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
Încă un sucevean a murit din cauza gripei noi4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei