Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2009 - Anul XIV, nr. 300 (4286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu este convins că Educaţia va primi şase la sută din PIB, aşa cum prevede legea

Marţi, 22 Decembrie 2009 (14:17:12)

Daniel Funeriu, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, a declarat, marţi, în cadrul audierii la comisiile parlamentare de specialitate, că bugetul este marea încercare a acestui guvern, dar că este convins că Educaţia va primi şase la sută din PIB, aşa cum prevede legea.

Audierile în Comisia de învăţământ au început la ora anunţată cu o scurtă prezentare a programului de guvernare în domeniul Educaţiei. Înainte de începerea audierilor, Funeriu a prezentat câteva din pricipalele obiective ale mandatului său. El a spus că va aplica Pactul pentru educaţie şi strategia, care a fost elaborată în tot acest timp, care, ulterior, au fost operaţionalizate în noua lege.

"Cred că principiile din acest pact trebuie păstrate şi cred că majoritatea membrilor comisiei sunt de acord cu mine. Cred că de această dată votul va fi diferit în această comisie pentru că situaţia politică s-a liniştit", a spus Funeriu.

El a precizat că există o reaşezare clară a situaţiei politice şi că va milita pentru colaborarea foarte strânsă cu comisiile parlamentare şi cu sindicatele, întrucât urmează un an foarte greu.

"Bugetul este marea încercare a acestui guvern. Am discutat cu premierul şi cu ministrul de Finanţe. Eu sunt optimist în ceea ce priveşte resursele! Sigur, un optimism moderat", a mai spus Funeriu.

El a adăugat că acest buget are două obiective: să nu scadă calitatea actului educaţional, iar profesorii care lucrează în domeniu să-şi primească salariile.

"Nimeni nu poate guverna în afara legii, iar legea prevede pentru Educaţie şase la sută din PIB", a adăugat Daniel Funeriu.

El a mai spus că alte obiective sunt organizarea bacalaureatului în cele mai bune condiţii, pentru că are o structură diferită faţă de anul trecut, dar şi pregătirea noului an şcolar întrucât de fiecare dată există instituţii de învăţământ neautorizate.

Ministrul propus a mai precizat că o atenţie deosebită va acorda cercetării, pentru că vine din această zonă, şi a apreciat că proiectele europene în care e implicată România reprezintă o recunoaştere a cercetării naţionale.

Daniel Funeriu este al 14-lea ministru al Educaţiei din ultimii 20 de ani, în această perioadă premierul Emil Boc fiind ministru interimar, iar Ecaterina Andronescu a deţinut de două ori acest portofoliu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu este convins că Educaţia va primi şase la sută din PIB, aşa cum prevede legea.
 Vizualizări articol: 850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu este convins că Educaţia va primi şase la sută din PIB, aşa cum prevede legea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei