Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2009 - Anul XIV, nr. 300 (4286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga:Referitor la ordinea publică, obiectivul strategic e intrarea în Spaţiul Schengen în 27 martie

Marţi, 22 Decembrie 2009 (14:13:36)

Vasile Blaga a spus, marţi, în timpul audierii sale în comisiile parlamentare, că, în ceea ce priveşte ordinea publică, obiectivul strategic al României este intrarea în Spaţiul Schengen în 27 martie, atunci când se schimbă ora, şi că acesta a fost înţelegerea pe care a avut-o cu partea bulgară.

Ministrul nominalizat pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a arătat că speră ca România să atingă acest obiectiv, deşi mai are multe de recuperat.

El a adăugat că România a fost prima ţară din Europa care a avut un sistem integrat de pază a frontierelor externe ale UE.

"Nu văd lucruri de nerecuperat. În domeniul maritim nu avem probleme, sunt unele probleme cu aeroporturile şi mai pot exista probleme la Ministerul de Interne cu paşapoarte biometrice", a arătat Blaga.

Referitor la ordinea publică, Blaga a precizat că obiective importante sunt creşterea siguranţei şi protecţia cetăţeanului, prevenirea criminalităţii şi, în ultimă instanţă, aplicarea legii în caz de infracţiune.

De asemenea, Blaga a mai spus că ar vrea să reevalueze distribuţia forţelor din MAI punând accent pe lucru în echipe mixte, transferarea unor poliţişti de frontieră în poliţia naţională şi pe transferarea unui număr mai mare de jandarmi din domeniul pazei în cel al asigurării ordinii publice.

Blaga a mai spus că trebuie acordată o atenţie crescută infracţiunilor comise de români în străinătate. El a amintit că, în 2006, exista un singur serviciu în minister care se ocupa de aceste infracţiuni. În prezent există o direcţie la nivel de MAI, dar aceasta trebuie dezvoltată, a adăugat Blaga.

Acesta a arătat că numărul de infracţiuni săvârşite în străinătate a crescut şi că există nouă state în care sunt concentrate 90% din infracţiunile comise de români în străinătate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga:Referitor la ordinea publică, obiectivul strategic e intrarea în Spaţiul Schengen în 27 martie.
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga:Referitor la ordinea publică, obiectivul strategic e intrarea în Spaţiul Schengen în 27 martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei