Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2009 - Anul XIV, nr. 300 (4286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Emoţii şi lacrimi la Troiţa Eroilor Revoluţiei

Marţi, 22 Decembrie 2009 (18:55:16)

Slujba de pomenire a eroilor Revoluţiei, oficiată, marţi, de un sobor de preoţi, la troiţa de lângă Biserica „Sfânta Înviere” din municipiul Suceava a fost marcată de lacrimile celor opt familii care şi-au pierdut copiii în evenimentele din decembrie 1989, invitate pentru prima oară la ceremonia organizată la nivel judeţean. Cu grijă să nu cumva să se stingă flacăra lumânărilor, părinţii şi rudele celor căzuţi acum 20 de ani sub gloanţe au ascultat cu capul plecat şi cu lacrimile şiroind pe obraz veşnica pomenire a celor dragi. După ceremonialul religios, au fost depuse coroane de flori de către reprezentanţi ai asociaţiilor de revoluţionari, ai instituţiilor publice şi ai partidelor politice. Grupele de militari prezenţi au dat onorul în memoria celor care au plecat prea curând dintre noi: operatorul chimist Vasile Balmuş, de 25 de ani, din Arbore, împuşcat în cap în data de 17 decembrie 1989 în faţa Catedralei din Timişoara şi ars la crematoriul Cenuşa, Constantin Bordeianu, de 23 de ani, din Drăguşeni, strungar la Uzinele 23 August din Capitală, împuşcat cu două gloanţe în cap la Bucureşti, lîngă Piaţa Unirii, în data de 24 decembrie, sublocotenentul Ioan Bute, de 23 de ani, din Fălticeni, angajat la Miliţia Arad, împuşcat în zona gîtului, în data de 24 decembrie, lîngă Fabrica de Bere din Arad, Veronica Curic, de 32 de ani, din Suceava, împuşcată în 19 decembrie în Piaţa 1 Mai din Timişoara şi Ioan Doru Husman, de 19 ani, din Adîncata, muncitor în construcţii, împuşcat în cap în seara zilei de 22 decembrie în Bucureşti, la Televiziune.
După ceremonia de la troiţă, familiile eroilor-martiri au mers la praznicul făcut de jandarmi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi, la care au participat şi oficialităţile judeţene.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emoţii şi lacrimi la Troiţa Eroilor Revoluţiei.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emoţii şi lacrimi la Troiţa Eroilor Revoluţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei