Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 dec 2009 - Anul XIV, nr. 283 (4269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga şi-a delegat toate atribuţiile de la Ministerul Administraţiei şi Internelor

Miercuri, 2 Decembrie 2009 (15:36:21)

Ministrul interimat al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi-a delegat toate atribuţiile de la MAI, de organizarea turului doi al alegerilor prezidenţiale urmând să se ocupe secretarul de stat Mihai Capră.

"Ministrul Administraţiei şi Internelor interimar Vasile Blaga dezaprobă spectacolul electoral ieftin pus la cale de către PSD pentru a manipula opinia publică. Aşa cum a promis, ministrul Vasile Blaga a respectat, ca de fiecare dată, decizia instanţei", se arată într-un comunicat de miercuri al MAI.

Potrivit sursei citate, Blaga şi-a delegat toate atribuţiile pe care le are ca ministru interimar al Administraţiei şi Internelor, "deşi hotărârea Curţii de Apel Bucureşti nesocoteşte decizia Curţii Constituţionale care spune clar că nici o instanţă nu se poate pronunţa într-un conflict dintre Parlament şi Preşedinţie.

Secretarului de stat Mihai Capră i-au fost delegate toate atribuţiile legate de buna organizare a alegerilor prezidenţiale, iar secretarului general al MAI i-au fost delegate atribuţiile legate de calitatea de ordonator de credite al instituţiei.

De asemenea, secretarii de stat Dan-Valentin Fătuloiu şi Marian Tutilescu coodonează activităţile pe domeniul ordinii şi siguranţei publice, respectiv Departamentul Schengen şi relaţii internaţionale, iar secretarul de stat Irina Alexa se ocupă de relaţiile instituţionale ale MAI.

Secretarii de stat Marius Tiberiu Martinescu şi Liviu Grădinaru au în coordonare componentele privind reforma administraţiei publice locale şi relaţia cu comunităţile locale, se mai arată în comunicatul citat.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat că vicepreşedintele PSD Dan Nica va depune, miercuri, două plângeri penale împotriva lui Vasile Blaga, pentru uzurpare de calităţi oficiale şi pentru abuz în funcţie.

Duvăz a precizat că lui Blaga i s-a adus la cunoştinţă, marţi dimineaţă, prin intermediul executorului judecătoresc, faptul că decretul de numire a lui în funcţie este ilegal, potrivit deciziei Curţii de Apel.

"Vasile Blaga se face vinovat de uzurpare de calităţi oficiale şi de abuz în funcţie", a spus Duvăz, referindu-se la faptul că Blaga îşi exercită în continuare prerogativele de ministru, în condiţiile în care numirea sa a fost declarată, printr-o decizie a instanţei, ca fiind ilegală.

Duvăz a precizat că PSD solicită lucrătorilor din MAI să îşi respecte angajamentele faţă de cetăţeni şi să nu dea curs unor eventuale comenzi politice.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, suspendarea decretului prin care Dan Nica a fost înlocuit cu Vasile Blaga la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, până la pronunţarea instanţei pe anularea acestui act al preşedintelui.

Instanţa a respins excepţiile ridicate de Administraţia Prezidenţială şi a admis cererea de suspendare a decretului 1358 din 1 octombrie emis de preşedintele României până la pronunţarea instanţei de fond.

Potrivit Legii contensiosului administrativ, încheierea sau, după caz, sentinţa prin care se pronunţă suspendarea este executorie de drept. Ea poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la pronunţare.

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, declara, vineri, pentru MEDIAFAX, că fostul ministru PSD al Internelor, Dan Nica, va cere Curţii de Apel şi anularea decretului de numire a lui Vasile Blaga ca interimar la MAI, apreciind că numirea ilegală a acestuia a aruncat administraţia în haos.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga şi-a delegat toate atribuţiile de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Blaga şi-a delegat toate atribuţiile de la Ministerul Administraţiei şi Internelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei