Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 dec 2009 - Anul XIV, nr. 283 (4269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

INEC a comunicat Preşedinţiei rezultatul expertizei asupra filmului de la Ploieşti

Miercuri, 2 Decembrie 2009 (18:16:19)

Institutului Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) anunţă, miercuri, că a transmis Administraţiei Prezidenţiale rezultatul verificărilor solicitate de instituţie în legătură cu autenticitatea unei înregistrări din campania electorală din 2004 în care şeful statului pare că loveşte un copil.

"Institutul Naţional de Expertize Criminalistice informează că rezultatul avizului solicitat a fost comunicat, miercuri 2 decembrie, autorităţii publice care l-a solicitat", se precizează în comunicatul INEC.

Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) mai arată că a primit, luni, din partea Administraţiei Prezidenţiale, o solicitare a preşedintelui României, Traian Băsescu, pentru emiterea unui aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă imaginile din campania electorală din toamna anului 2004, de la Ploieşti, difuzate de ziarul "Gardianul" şi preluate de posturile TV, conţin urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii.

Sursa citată mai precizează că rezultatul poate fi făcut public "doar de către autoritatea care l-a solicitat".

Preşedintele Băsescu a declarat, luni, că ziarul "Gardianul" şi trustul Realitatea au solicitat şi ele Institutului Naţional de Expertize Criminalistice un aviz pentru a evalua veridicitatea filmului în care şeful statului apare lovind un copil, document care ar demonstra în mod ştiinţific că acesta este trucat.

"Am cerut şi eu Institutului Naţional de Criminalistică (sic!) să facă o evaluare a filmului produs de maestrul falsurilor, de domnul Patriciu. Sper ca în zilele următoate să avem un aviz al Institutului Naţional de Criminalistică. O să vă spun şi de ce am solicitat acest aviz: pentru un motiv simplu, ziarul «Gardianul» şi trustul Realitatea sunt în posesia avizului de la Institutul Naţional de Criminalistică prin care li se face cunoscut în mod ştiinţific faptul că acel filmuleţ este trucat, însă laşitatea, lipsa de responsabilitate îi face şi pe unii, şi pe alţii să nu facă public rezultatul avizului dat de Institutul Naţional de Criminalistică", a spus Traian Băsescu.

El a mai spus că nu va face public rezultatul în condiţiile în care "Gardianul" şi Realitatea vor da publicităţii rezultatul primit.

Cotidianul "Gardianul" a publicat, joi seară, o filmare în care preşedintele Băsescu pare că ar fi lovit un copil peste faţă, în timpul unui miting electoral.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Realitatea TV, întrebat cum comentează filmul, că se va uita la imagini şi va da o explicaţie publică, după care a spus: "Nu ştiu dacă acel copil nu a vorbit urât femeii".

"Vă asigur că o să mă uit şi o să vă dau o explicaţie. Dar zice copilul ceva? A spus ceva urât?", a spus Băsescu, întrebat despre filmuleţ. "Poate m-a înjurat", a adăugat Băsescu.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sediul său de campanie, că niciodată în viaţa lui nu a lovit vreun copil, al său sau al altora, susţinând că s-a ajuns "prea departe cu campania murdară" şi că acest lucru"arată disperare".

Întrebat de MEDIAFAX, vineri dimineaţă, la momentul la care, în jurul orei 3.30 , părăsea sediul său de campanie, dacă imaginile reprezintă un trucaj şi cum va demonta înregistrarea, Băsescu a răspuns: "Eu am văzut deja demontată scena pe un calculator, probabil că mâine o să o vadă şi publicul".

Băsescu a continuat arătând că "mâine" fi dată publicităţii o "demonstraţie" în acest sens făcută "de un specialist".

În seara zilei de vineri, un bărbat prezentat drept regizor, pe nume Lucian Blaga, a făcut, într-o conferinţă de presă organizată la sediul de campanie al lui Băsescu, o analiză a imaginilor, aducând o serie de argumente în sprijinul ipotezei că imaginile de la Ploieşti ar fi fost trucate.

Sâmbătă, Traian Băsescu a anunţat, la sediul său de campanie, că îl va da în judecată pe Dinu Patriciu şi cotidianul Gardianul pentru "minciună şi trucarea unor filmări" şi a întrebat conducerea ziarului de ce nu a făcut o expertiză a filmului.

Preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu şi firma Best Media, cea care editează cotidianul "Gardianul", cerând instanţei Judecătoriei sectorului 1 - Secţia civilă să oblige pârâţii la plata unor despăgubiri de un leu, procesul urmând să înceapă în 21 aprilie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului INEC a comunicat Preşedinţiei rezultatul expertizei asupra filmului de la Ploieşti.
 Vizualizări articol: 396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
INEC a comunicat Preşedinţiei rezultatul expertizei asupra filmului de la Ploieşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei