Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 dec 2009 - Anul XIV, nr. 283 (4269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Aşa cum am spus, nu exclud varianta Iohannis

Miercuri, 2 Decembrie 2009 (15:35:27)

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat din nou, miercuri, la RRA, că, dacă va câştiga alegerile, nu exclude varianta desemnării lui Klaus Iohannis pentru funcţia de premier, susţinând că nu are "această absurditate de a merge pe o singură variantă politică".

"Aşa cum am spus, nu exclud varianta Iohannis. Dacă privesc pe palierul politic, privirile mele sunt orientate către un eventual premier în care să am certitudinea că nu este sub controlul rechinilor sau sub controlul lui Vanghelie sau al lui Hrebenciuc. Poate fi orice, tehnocrat sau politician. Pe mine mă interesează un premier liber, nu marionetă, neşantajabil şi fără obligaţii. Un prim-ministru care să guverneze pentru români şi un prim-ministru care să facă favoruri lui Voiculescu, Vântu, Patriciu şi să se lase controlat de Hrebenciuc sau de Vanghelie. Din acest punct de vedere, şi Iohannis ar trebui să-mi dea serioase garanţii", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că ştie oameni politici care nu pot fi controlaţi.

"Voi lua o decizie în consens cu partidele. (...) Nu sunt un om care să stea îngheţat într-un proiect de gen PDL. Eu sunt acela care l-a numit pe Răzvan Ungureanu la SIE, eu sunt acela care l-a desemnat pe Maior, de la PSD, eu sunt acela care l-a desemnat pe Cioloş pentru funcţia de comisar european, ministru liberal. Nu am un complex din a căuta oamenii valoroşi, oriunde s-ar afla ei. Nu am cerbicia politrucului", a adăugat şeful statului.

Preşedintele Băsescu a mai spus că nu exclude varianta desemnării unui prim-ministru care să nu fie membru PDL.

"Categoric nu exclud o astfel de variantă, cum n-am exclus-o nici când l-am desemnat pe Lucian Croitoru, un tehnocrat. Nu am această absurditate de a merge pe o singură variantă politică, dar nu te poţi opune atunci când este decizia unui blocaj. Mircea Geoană a înţeles că poate câştiga alegerile lăsând România fără guvern. Nu cred că va ţine la nesfârşit, neobservată de electorat, această cerbicie de a lăsa România fără guvern. La mine va fi maximă flexibilitate, cu condiţia să fie un guvern care să guverneze pentru români, nu pentru interese de grup", a mai declarat Traian Băsescu.

De asemenea, Băsescu a mai spus că şi-a făcut "socoteala" de a-l desemna de Klaus Iohannis în urmă cu două luni, dar că ar fi însemnat un risc pe care nu şi l-a putut permite.

"Este o socoteală pe care mi-am făcut-o şi eu, însă modul cum s-a luat decizia, la firma domnului Voiculescu, unde s-a stabilit strategia politică şi premierul. Ce încredere să mai am eu că, deşi Iohannis e un om serios, în spatele lui jocurile le vor face tot Voiculescu, Patriciu, Vântu? Ce încredere puteam să mai am eu? Aveam dreptul ca preşedinte să risc de dragul voturilor pe care le puteam lua? Nu aveam dreptul ca preşedinte", a mai spus preşedintele Băsescu.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, marţi seară, că discuţia pe care a avut-o în cursul zilei de luni cu preşedintele Traian Băsescu a fost "scurtă, simplă şi clară", şeful statului dorind să-i transmită că refuzul de a-l desemna premier nu a avut legătură cu persoana sa.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la OTV, că a avut luni după-amiază o discuţie cu Klaus Iohannis, menţionând că a vrut să clarifice că nu a avut un război cu acesta şi arătând că nu exclude posibilitatea de a-l desemna premier pe primarul Sibiului dacă va câştiga alegerile prezidenţiale.

Primarul Sibiului a declarat, luni, că a acceptat propunerea de a fi premier, făcută de candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană. Iohannis a participat, luni după-amiază, la o întâlnire cu liderii PSD şi PNL, Mircea Geoană, respectiv Crin Antonescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Aşa cum am spus, nu exclud varianta Iohannis.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Aşa cum am spus, nu exclud varianta Iohannis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei