Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 dec 2009 - Anul XIV, nr. 283 (4269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Acuzaţiile lui Băsescu - strategie de justificare a înfrângerii din 6 decembrie

Miercuri, 2 Decembrie 2009 (13:32:51)

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că acuzaţiile de aroganţă aduse de Traian Băsescu politicienilor care au fost, marţi, la Timişoara, reprezintă o strategie a acestuia de a-şi justifica înfrângerea din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Solicitat să comenteze acuzaţiile de aroganţă pe care Traian Băsescu le-a adus politicenilor care au participat marţi la Timişoara la semnarea unui parteneriat, Geoană a precizat: "Dacă domnul Ciuhandu este arogant, dacă domnul Crin Antonescu este arogant, dacă domnul Iohannis este arogant, dacă domnul Radu Sârbu, de la PNŢCD, este arogant, atunci domnul Băsescu are dreptate. Dar tare mi-e că este o strategie de justificare a înfrângerii de pe 6 decembrie".

Comentând evenimentele de marţi de la Timişoara, Geoană a precizat că el respectă dreptul fiecărui cetăţean român de a-şi exprima punctul de vedere.

"Nu am niciun fel de resentiment. Cred că democraţia înseamnă şi libertate de opinie. Unde cred că este greşit - este încercarea de a veni cu manipulare şi cu un început de violenţă stradală, care cred că este extrem de periculoasă pentru un climat deja fragil în România", a spus Geoană.

El a spus că, din punctul său de vedere, întâlnirea de la Timişoara a fost un moment de reconciliere istorică.

"Sunt mulţumit şi mândru de faptul că ma reuşit să avem, după 20 de ani de la Revoluţie, un dialog civilizat şi constructiv între forţe politice care au fost adversari ireconciliabili. Mesajul meu de unitate îl voi promova şi în anii următori", a adăugat Geoană.

Traian Băsescu i-a acuzat, miercuri, la Realitatea FM, pe politicienii care s-au dus, marţi, la Timişoara, de "aroganţă", menţionând că este greu să vorbeşti de viitor când îl ai preşedinte de onoare pe Ion Iliescu sau când ai "tropăit" alături de CV Tudor, la Parlament, la condamnarea comunismului.

"În primul rând este vorba de aroganţa unor politicieni care au ţinut să se ducă la kilometrul zero al Revoluţiei române, la Timişoara, fără ca înainte să fi făcut ceva să arate că respectă realităţile Timişoarei revoluţionare", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că este greu să te duci la Timişoara "să vorbeşti de o Românie a viitorului, când îl ai preşedinte de onoare a partidului pe Ion Iliescu, când ai tropăit în Parlament alături de Vadim Tudor la condamnarea comunismului sau când nu ai fost între cei care au susţinut transferul dosarelor Securităţii către CNSAS".

"Cred că nu aţi văzut la mine un gest făcut împotriva acestui pas. Dimpotrivă. Mi-ar plăcea să se alinieze şi Mircea Geoană acestui curent, dar întâi aliniază-te, apoi du-te la Timişoara. Eu până nu am condamnat comunismul, nu mi-am permis să organizez o manifestare publică la Timuişoara. E o obligaţie pentru orice politician. Când tu vii ca purtător de ştafetă preluată de la Ion Iliescu, este greu ca Timişoara să te creadă", a adăugat Băsescu.

El a mai arătat că incidentele de stradă îl îngrijorează, dar că oamenii au început să iasă în stradă deoarece au început să nu mai creadă că au alternative în mass-media.

În cursul zilei de marţi, după ce Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Iohannis şi Gheorghe Ciuhandu au semnat "Parteneriatul de la Timişoara", prin care primarul Timişoarei îl susţine pe candidatul PSD la Preşedinţie, în Piaţa Operei din muncipiu a avut loc un miting electoral de susţinere a candidatului Geoană. La acesta, însă, s-au adunat câteva sute de manifestanţi anti-PSD, care s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au călcat în picioare un banner cu chipurile unor lideri ai PSD. Ecranul amplasat pe scena din Piaţa Operei unde s-au difuzat discursurile politicienilor a fost "bombardat" cu ouă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Acuzaţiile lui Băsescu - strategie de justificare a înfrângerii din 6 decembrie.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Acuzaţiile lui Băsescu - strategie de justificare a înfrângerii din 6 decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei