Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2009 - Anul XIV, nr. 279 (4265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Organizaţia "Salvaţi Copiii": Oricine îşi vede copilul lovit trebuie să facă o plângere la Poliţie

Vineri, 27 Noiembrie 2009 (18:46:50)

Preşedintele executiv de la "Salvaţi Copiii", Gabriela Alexandrescu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că orice părinte care îşi vede copilul lovit ar trebui să facă plângere la Poliţie, lucru pe care ar fi trebuit să-l facă şi familia minorului care ar fi fost lovit de preşedintele Băsescu.

Gabriela Alexandrescu a declarat că şi acum poate fi investigat cazul copilului care ar fi fost lovit în 2004 de preşedintele Traian Băsescu, un astfel de demers putând fi şi în interesul acestuia, dacă vrea să-şi dovedească nevinovăţia.

"Pentru ca cineva să fie sancţionat ar trebui ca cineva din familie să facă o plângere. Şi acum se poate investiga acest caz, pornid de la acea probă, să facă cercetări, să analizeze ce s-a întâmplat. De asemenea, Poliţia se poate autosesiza şi să facă cercetări. Ar fi şi în interesul preşedintelui să-şi probeze nevinovăţia", a mai spus preşedintele executiv de la Organizaţia "Salvaţi Copiii".

Gabriela Alexandrescu a explicat că pentru lovirea unui minor poate fi aplicată o amendă penală.

"La noi, pedeapsa fizică este încă acceptată de foarte mulţi oameni, care o consideră formă de educare. Orice părinte care îşi vede copilul lovit ar trebui să facă o plângere, pentru că nimeni nu are voie să lovească un copil. Acest incident ar trebui să fie un mesaj pe care adulţii ar trebui să-l ia în considerare. Poate ne gândim mai mult cum tratăm copiii şi nu pot să nu mă întreb ce căuta acel copil acolo, la acea oră, la adunări de acest tip", a mai spus Gabriela Alexandrescu.

Ea a adăugat că este greu să învinovăţească pe cineva fără să existe dovezi, dar a subliniat că, din punct de vedere moral, o astfel de situaţie nu poate fi acceptată, mai ales de la o persoană cu un asemenea statut.

Cotidianul "Gardianul" a publicat, joi seară, o filmare în care preşedintele Băsescu pare că ar fi lovit un copil peste faţă, în timpul unui miting electoral.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Realitatea TV, întrebat cum comentează filmul, că se va uita la imagini şi va da o explicaţie publică, după care a spus: "Nu ştiu dacă acel copil nu a vorbit urât femeii".

"Vă asigur că o să mă uit şi o să vă dau o explicaţie. Dar zice copilul ceva? A spus ceva urât?", a spus Băsescu, întrebat despre filmuleţ. "Poate m-a înjurat", a adăugat Băsescu.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sediul său de campanie, că niciodată în viaţa lui nu a lovit vreun copil, al său sau al altora, susţinând că s-a ajuns "prea departe cu campania murdară" şi că acest lucru"arată disperare".

"Aş vrea să încep cu o precizare necesară: Niciodată în viaţa mea nu am lovit un copil. Nu mi-am lovit copiii, nu mi-am lovit soţia, nu am lovit copiii altora. Nu i-am lovit, nu i-am bătut", a spus Băsescu, referindu-se la imaginile difuzate pe internet şi în presă potrivit cărora ar fi lovit un copil.

El a opinat că s-a ajuns "prea departe" cu campania murdară.

Întrebat de MEDIAFAX, vineri dimineaţă, la momentul la care, în jurul orei 3.30, părăsea sediul său de campanie, dacă imaginile reprezintă un trucaj şi cum va demonta înregistrarea, Băsescu a răspuns: "Eu am văzut deja demontată scena pe un calculator, probabil că mâine o să o vadă şi publicul".

Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu, a declarat, vineri, că imaginile în care preşedintele apare lovind un copil "sunt serios şi deliberat trucate", această filmare fiind "contrafăcută cu unicul scop de a-l lovi pe Băsescu în cursa pentru a obţine al doilea mandat".

Băiatul care ar fi fost lovit de Traian Băsescu este din comuna prahoveană Drajna, are 15 ani, iar în prezent se află cu mama sa în Italia.

Primarul comunei Drajna, Mihai Gavrilă, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că îl cunoaşte pe băiat, caracterizându-l drept "un copil normal şi libertin, în sensul că îi place să cunoască şi să înţeleagă". Acesta a spus că, din informaţiile pe care le are, băiatul a terminat anul trecut clasa a VIII-a, iar în prezent se află în Italia la mama sa, care lucrează acolo, adăugând că, din câte ştie, copilul nu are tată.

Întrebat cum crede că a ajuns minorul la acea manifestare electorală, primarul Mihai Gavrilă a explicat că, din câte îşi aminteşte, a fost vorba despre un miting electoral dinaintea alegerilor prezidenţiale din 2004 şi că la acel miting au venit de la Drajna la Ploieşti "două sau trei autocare" cu membri PNL şi simpatizanţi ai lui Traian Băsescu. Primarul a spus că este posibil ca băiatul "să se fi agăţat de grupul organizat care a venit din Drajna".

Observatorulph.ro relatează, vineri, că l-a contactat telefonic pe băiat, Marius Istrăţoiu, care a povestit incidentul petrecut în urmă cu cinci ani, confirmând că a fost agresat de Traian Băsescu.

"Vă confirm că eu sunt cel din imagini. (...) Aveam 10 ani. Iniţial, domnul preşedinte mă luase pe scenă şi am vrut să spun ceva legat de Iliescu şi Năstase. Probabil, de emoţii, am spus că Iliescu şi Băsescu nu sunt buni sau ceva de genul. Apoi, domnul preşedinte m-a dat jos de pe scenă. S-a enervat că spusesem o prostie şi când m-am dus lângă dânsul voiam să-mi cer scuze, dar m-a împins. Chiar am râs, nu a fost ceva care m-a marcat", a declarat băiatul pentru Observatorulph.

Mătuşa băiatului care ar fi fost lovit de Băsescu la un miting electoral din 2004 susţine că după apariţia acelor imagini a început să primească "telefoane cu tentă de ameninţare" şi că nepotul său nu mai vrea să vorbească despre acel incident deoarece "se teme pentru viaţa sa şi a mamei sale".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Organizaţia "Salvaţi Copiii": Oricine îşi vede copilul lovit trebuie să facă o plângere la Poliţie.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Organizaţia "Salvaţi Copiii": Oricine îşi vede copilul lovit trebuie să facă o plângere la Poliţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei