Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2009 - Anul XIV, nr. 279 (4265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Domnilor colonei, sunteţi nişte tâmpiţi!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe timpul hazului comunist, la mare preţ erau bancurile cu miliţieni, inşi care purtau o aură rară de încuiaţi perfecţi; dar azi, deşi au dispărut atât bancurile cu miliţieni cât şi miliţienii înşişi, urmaşii de drept ai acestora, poliţiştii, flutură mai departe flamura glorioasă a actelor absurde. Poliţiştii nu-s încă subiect de bancuri, dar asta e doar o simplă chestiune de timp.
De pildă, toţi cetăţenii României ar dori să creadă în eforturile poliţiei rutiere de a mai rări numărul doliilor de pe şoselele patriei. Cei mai mulţi dintre noi tremură ca vergile când se nimeresc într-un vehicul în mişcare, şi ar vrea să spere în campaniile menite să le bage şoferilor iresponsabili minţile în cap. Ar vrea să spere, dar factorii de resort nu îi lasă.
Pentru că, de exemplu, cum să crezi că vitezomanii vor fi prinşi vreodată cu viteza-n sac şi, drept urmare, aspru pedepsiţi spre a-i lecui, când legea încurajează folosirea detectoarelor de radar, care le permit inconştienţilor s-o lase mai moale numai când se află în preajma echipajelor de poliţie, pentru ca imediat s-o ardă iar la pedală cu 200 la oră?
Dar asta nu-i totul, fiindcă zi de zi, poliţia rutieră face publică – prin intermediul anunţurilor scoase la uscat ca rufele pe sârmele din mass-media – amplasarea aparatelor radar, de-a lungul şoselelor şi străzilor din ţară. Dimineaţă de dimineaţă, spicherii radiourilor, paginile ziarelor şi manşetele televiziunilor avertizează: stimaţi şoferi, băgaţi de seamă că vă puteţi întâlni cu aparatele radar la kilometrii cutare şi cutare de pe Drumul Naţional numărul cutare, aşa că încetiniţi când vă apropiaţi de dânsele, ca apoi să s-o pişcaţi iar cu mare gonetă.
Domnilor colonei, maiori şi ce-oţi mai fi, permiteţi-mi să raportez: sunteţi nişte tâmpiţi! Nici dacă v-aţi fi scărpinat o lună în cap sau în altă parte a corpului cu care gândiţi, nu puteaţi găsi o modalitate mai infantilă de a vă fura singuri căciula! Atâta am avut de raportat, să trăiţi! Să trăiţi, asta în caz că nu dă peste dumneavoastră o maşină care tocmai a ieşit din raza radarului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Domnilor colonei, sunteţi nişte tâmpiţi!.
 Vizualizări articol: 1126 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 7 voturi
Domnilor colonei, sunteţi nişte tâmpiţi!3.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei