Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2009 - Anul XIV, nr. 279 (4265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Via Londra-Frătăuţii Noi

Arestat în lipsă şi dat în urmărire generală, un sucevean se apără prin e-mail-uri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dat în urmărire generală pentru că ar fi fost capul unei grupări infracţionale care a exploatat prin muncă mai mulţi suceveni şi botoşăneni, Ştefan Dorin Bechian (33 de ani), din comuna Frătăuţii Noi, pe numele căruia a fost emis, în urmă cu o săptămână şi jumătate, un mandat de arestare preventivă în lipsă, îşi susţine nevinovăţia prin mai multe e-mail-uri trimise pe poşta electronică a redacţiei „Monitorului de Suceava”.
În acele e-mail-uri, tânărul explică că toate acuzaţiile ce i se aduc de către structurile de combatere a crimei organizate sunt bazate pe plângerile unor persoane care au probleme cu legea.
„Sunt recidivişti cu dosare penale şi au încercat pe orice cale să obţină o sumă de bani de la mine. Chiar au făcut şi o plângere în Anglia, iar organele abilitate m-au găsit nevinovat”, se arată într-unul din e-mail-urile respective.
Ştefan Dorin Bechian ne-a trimis şi o înregistrare de aproximativ 21 de minute, prin care, susţine el, este şantajat de doi dintre cei care l-au reclamat la poliţie să le dea 5000 de lire sterline pentru a fi retrase toate plângerile împotriva sa.
„Eu nu mă sustrag de la nici o formă legală. Sunt în Anglia de trei ani, am o afacere şi sunt plătitor de taxe, ca orice cetăţean al acestei ţări”, explică tânărul din Frătăuţii Noi.
Între timp, însă, oamenii legii au demarat deja procedurile de dare în urmărire internaţională a lui Ştefan Dorin Bechian, care figurează în prezent pe lista urmăriţilor general din România.

 

„Sclavi” în vilă de 500.000 de lire sterline

Ştefan Dorin Bechian explică în e-mail-urile pe care ni le-a trimis că toţi angajaţii săi sunt cazaţi într-un imobil închiriat, în valoare de 500.000 de lire sterline, şi au la dispoziţie toate condiţiile.
„Şi nu sunt ţinuţi cu forţa sau terorizaţi şi fără normele de igienă”, precizează el într-unul din e-mail-uri.
Bechian a trimis mai multe fotografii cu exteriorul şi interiorul vilei cu pricina, în încercarea de a demonta acuzaţia potrivit căreia angajaţii săi sunt ţinuţi în condiţii inumane.



„De-ar mai fi mulţi alţi şefi ca el”

În e-mail-urile trimise, suceveanul a ataşat şi mai multe declaraţii olografe ale unor persoane care susţin că sunt angajaţii lui Bechian şi explică că nici vorbă să fie exploataţi prin muncă.
„Nu trăiesc în mizerie şi înfometat şi nici nu sunt forţat şi terorizat să muncesc sau să fac alte lucruri nefireşti” –Ştefan Gaiţa.
„Condiţiile de cazare şi masă sunt foarte bune (...) Banii cuveniţi îi primesc la timp. Bechian Ştefan Dorin este un om sociabil şi un şef cu care poţi să discuţi tot timpul” –Silviu Amaximoaie.
„Locuiesc într-o casă mare, am toate condiţiile necesare şi banii cuveniţi” – Iulian Muntean.
„Un om foarte bun, condiţiile sunt bune... de-ar mai fi mulţi alţi şefi ca el” –Vasile Batincu.
„Ne înţelegem şi încercăm să fim ca o familie” –Ionuţ Prigoreanu.
„Este o persoană bună (n.r.-Ştefan Dorin Bechian) care îşi respectă cuvântul şi promisiunile faţă de mine” –Gabriel Muntean.
„Acum o duc foarte bine, muncesc... am tot ce-mi trebuie” –Viorel Vasilache.

 

„Organele de anchetă mi-au trimis citaţia la o adresă unde eu nu mai locuiesc”

Cât despre acuzaţia că se sustrage anchetei penale, Ştefan Dorin Bechian se apără susţinând că „organele de anchetă mi-au trimis citaţia la o adresă unde eu nu mai locuiesc”.
De cealaltă parte, contactat telefonic, subcomisarul Petrică Ţibichi, şeful Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, a declarat că procedura de citaţie s-a făcut regulamentar şi că Bechian a luat la cunoştinţă, pe mai multe căi, chiar şi telefonic, şi prin avocatul său, de acuzaţiile care i se aduc.
Ofiţerul a declarat că sunt suficiente probe care să probeze toate învinuirile pentru care pe numele lui Bechian a fost emis un mandat de arestare preventivă.

 

Ce acuzaţii i se aduc lui Bechian

Ştefan Dorin Bechian este acuzat că ar fi capul unui grup infracţional care a exploatat prin muncă, la spălătoriile sale din Anglia, nu mai puţin de 11 cetăţeni din judeţele Suceava şi Botoşani, aduşi în Marea Britanie cu promisiunea unui loc de muncă bine plătit.
„Victimele erau ţinute în condiţii insalubre şi obligate să muncească în spălătorii auto cu încălcarea normelor legale privind condiţiile de muncă, salarizare, sănătate şi securitate, respectiv fără încheierea unor contracte de muncă, un program de lucru prelungit şi fără zile libere, o alimentaţie precară, într-o continuă stare de presiune psihică, fără plata salariilor promise la racolare etc.”, se arată într-un comunicat de presă trimis de BCCO Suceava.



A ajuns patron a patru spălătorii în Anglia, cu 800 de euro în buzunar

Urmăritul general Ştefan Dorin Bechian povesteşte şi cum a ajuns în Anglia şi cum, cu 800 de euro în buzunar, a ajuns patron a patru spălătorii auto.
„Eu am venit în Anglia în 2007, februarie, având la mine toţi banii mei, 800 de euro, şi neştiind a vorbi engleza. Pentru început lucram cu ziua la africani, plătindu-mă cu 15-20 de lire sterline la zi. Într-o zi, lucrând la spălătorie, a venit un domn la mine, care era patronul la mai multe spălătorii auto, fiind de origine englez, şi a zis că vrea sa mă ajute, văzând ca sunt un om sârguincios şi responsabil. El mi-a spus că are mai multe spălătorii auto şi daca aş dori să lucrez pentru el”, scrie Ştefan Dorin Bechian.
După ce şi-a adus şi soţia la muncă în Anglia şi a trecut o vreme, englezul i-a propus tânărului din Frătăuţii Noi să-i dea spălătoria în chirie, iar după un an, sub franciză, pe cinci ani.
„Şi cu ajutorul lui D-zeu şi cu multă muncă am ajuns să am în prezent patru spălătorii. Şi as putea spune că în momentul de faţă am o situaţie bună şi nu am uitat de unde am plecat. Eu tot ce am făcut îi datorez lui D-zeu, că el a fost singurul care m-a ajutat şi doar el ştie prin câte am trecut. Eu, ca drept mulţumire lui D-zeu, dau în fiecare lună 150 de lire la oameni săraci şi chiar la 13 copii orfani, i-am ajutat să termine o casă”, mai scrie tânărul pe numele căruia figurează un mandat de arestare preventivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestat în lipsă şi dat în urmărire generală, un sucevean se apără prin e-mail-uri.
 Vizualizări articol: 13512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Arestat în lipsă şi dat în urmărire generală, un sucevean se apără prin e-mail-uri3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare om, mare caracter... trimis de
(27 nov 2009, 11:19:21
Jmucarul asta chiar ne crede prosti pe toti ? Vedeti cat de tare seamana scrisul din declaratiile date de nenorocitii aia ?
2.   Oooo ce nerusinare trimis de
(27 nov 2009, 11:36:01
acest tigan care e din vuliva ... dupa ce a spart , a furat si a facut tot felul de nenorociri acum vine si ne spune noua cat de cinstit este si ca ar fi chiar nevinovat .... fals ... este un nenorocit care ne face tara de ras ca multi alti ( tigani in special) .
3.   Ha! trimis de
(27 nov 2009, 14:01:12
Dupa ce i-am vazut fata, nu cred un cuvant! laughing "Nordicii" astia...cum sa-i crezi vreodata!? Ce comicarie rolling on the floor
4.   ! trimis de
(27 nov 2009, 20:27:52
Expresia "tigan muncitor" este o utopie.
4.1  RE: ! trimis de
(27 nov 2009, 23:52:21
Subscriu la maxima ta! laughing good one
5.   ! trimis de
(28 nov 2009, 00:03:37
pe langa faptul ca sunteti romani ,si asta ,,va ocupa tot timpul 'mai sunteti si rasisti ....Parerea mea e ca spune adevarul acest om ,si daca avea ceva de ascuns nu citeam noi acest articol.
6.   Dosarele x trimis de
(28 nov 2009, 01:30:03
casa unde dorm muncitorii am vazut-o.....declaratiile lor le-am vazut.....dar ei unde oare or fi ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei