Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2009 - Anul XIV, nr. 279 (4265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dezolant

Mormane de gunoaie, revărsate din containerele din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii din mai multe zone ale Sucevei sunt „sufocaţi” de gunoaiele revărsate din containerele de gunoi, care nu au fost golite la timp de angajaţii firmei de salubrizare.
Astfel de situaţii puteau fi observate cu uşurinţă ieri în zone precum Obcini şi George Enescu, unde, pe lângă containerele pline până la refuz, mormane de gunoaie se clădeau deja alături, pe jos, alcătuind o imagine dezolantă.
Pericolul ca întreaga stradă să fie acoperită în scurt timp cu gunoaie este cu atât mai mare cu cât în aceste zone mişună haite de câini vagabonzi, care, în căutarea mâncării, sfâşie sacii menajeri şi împrăştie conţinutul acestora peste tot.
Una dintre zonele în care locatarii reclamă faptul că gunoiul nu a mai fost ridicat de vreo trei zile este cea a blocului T38 din George Enescu, dovadă fiind chiar piramida de gunoi care se ridică în jurul containerelor.
În Obcini, în zona Alimentării, un şir de containere, pline ochi de gunoi, şochează atât prin cantităţile acumulate, cât şi prin mizeria din preajma lor, cea mai mare parte revărsată din recipientele special amplasate în acel loc.
Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi a declarat că asemenea situaţii nu ar trebui să existe, pentru că Rosal are obligaţia de a ridica şi de două ori pe zi gunoiul, din zonele în care se adună cantităţi foarte mari.
“Avem câteva zone în care zilnic, Rosal trebuie să golească de două ori containerele de gunoi, dimineaţa şi seara, deoarece se adună cantităţi foarte mari, şi nici nu putem bloca strada numai cu containere amplasate acolo. Am să trimit inspectorii în teren, să văd ce s-a întâmplat în zonele unde ne-aţi semnalat probleme, şi vom lua măsurile necesare”, a spus Lucian Harşovschi.
În municipiul Suceava au fost amenajate aproximativ o sută de ţarcuri de gunoi, în care sunt amplasate cel puţin două-trei containere de 1,1 metri cubi, dar în alte zone, unde nu există spaţiu suficient pentru a fi făcute astfel de împrejmuiri, containerele sunt amplasate disparat, chiar şi în stradă, deservind un anumit număr de blocuri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mormane de gunoaie, revărsate din containerele din Suceava.
 Vizualizări articol: 832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Mormane de gunoaie, revărsate din containerele din Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alea sunt mormane? trimis de
(27 nov 2009, 11:20:55
De ce nu este mentionat in articol si ca romanul e lenes si arunca punga cu gunoi pe jos, nu face un pas mai in fata ca sa o arunge in container? si de ce nu se mai scrie si despre boschetarii care cauta prin containere, i-au pungile , le desfac si le sorteaza pe jos? locuiesc in zona si cunosc problema. si de ce societatea care a distrus tot drumul si tarcul de gunoi pt a inlocui o teava, nu a mai reparat nimic???

Traim in Romania....
2.   Nesimtire trimis de
(27 nov 2009, 11:51:13
Din cate se pare ultimul container era gol? poate am vazut rau... Dar cum ai spus si tu ADRIANB Traim in Romania, problema este ca Traim in SUCEAVA unde populatia chiar nu are un pic de bun simt cand vine vorba de gunoie si le arunca pe unde apuca, in alte orase nu am vazut asa ceva. Nu vreau sa critic pe nimeni dar problema nu e chiar asa...De ce nu mai aduc containere cei de la Rosal ca sa nu se mai arunce pe jos...si ei nu sunt singurii responsabili sunt si "inaltele oficialitati" care parerea mea ca nu se prea implica...ca daca s-ar implica si ar da cateva amenzi probabil ca nu se va mai arunca nimic pe jos si atunci CETATEANU va constientiza ca nu mai are voie sa arunce gunoiul pe unde apuca...
2.1  RE: Nesimtire trimis de
(27 nov 2009, 13:26:26
da , asa e ultimul era gol, iar referitor la amenzile aplicate celor care nu arunca deseurile unde trebuie eu sunt convins ca nu este nici macar una data. Cum pazesc politistii comunitari carutele si santurile din oras, ar putea sa arunce un ochi si la cei care fac mizerie.
3.   Sa ne dea... trimis de
(27 nov 2009, 21:41:56
Sa ne dea numarul lui de telefon tovarasul Harsovschi,sa-l sunam de zeci de ori pe zi,oricum Rosalul n-a igienizat nici un buncar din alea pe care le-ati pozat,alea sunt pe Statiunii dupa Ambianta si nu in zona alimentarei asa cum ati spus,veniti dragi ziaristi dupa 7,30 dimineata si o sa vedeti zeci de posesori de masini care,in drum spre serviciu(desi stau in sf.Ilie la case si vile si nu platesc taxa de salubritate pentru municipiul Suceava ca noi fraierii),devarsa deseurile menajere,crengi de copaci si mizeria din gradini in alea cateva buncare...Rusine,golanilor,nic un politician n-a trecut pe aici,toti dau coltul pe langa Ambianta si o sterg ca marlanii...de aia noi votam cu Kelemen Hunor....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei