Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2009 - Anul XIV, nr. 279 (4265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Suceava

Vaccinurile gripei noi, aduse în noapte, sub pază militarizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primul transport de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1 era aşteptat să sosească în cursul nopţii de ieri, sub pază militarizată, la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care a anunţat că în cazul în care livrarea va fi efectuată, va începe distribuirea serului în judeţ încă de astăzi. Dozele de vaccin pandemic, produse de Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti, urmau să fie trimise în cutii speciale, sigilate şi păstrate la temperaturi scăzute, între 2 şi 8 grade Celsius, şi însoţite de forţe de ordine. Acestea vor fi utilizate pentru imunizarea medicilor, militarilor, elevilor şi studenţilor, care vor avea prioritate la vaccinare.
Potrivit directorului DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, judeţului Suceava i s-au repartizat 29.500 de vaccinuri, iar potrivit unui Ordin al Ministerului Sănătăţii, prima etapă de imunizare se va derula până pe 10 decembrie. În această etapă vor fi vaccinate cadrele medico-sanitare, militarii şi elevii de peste 16 ani, atât din unităţile de învăţământ publice, cât şi din cele private.

 

Imunizarea sucevenilor se va realiza în trei etape

A doua etapă se va desfăşura între 11 şi 31 ianuarie, când vor primi serul elevii sub 16 ani, din unităţile de învăţământ de stat şi particulare, indiferent de clasă. Programul de vaccinare se va încheia în februarie, când se va derula a treia etapă, în cadrul căreia vor primi serul persoanele care fac parte din categoriile de risc, respectiv bolnavi cronici şi de vârste care corespund indicaţiilor producătorului serului.
Dr. Alexandru Lăzăreanu a arătat că dozele nu pot fi ridicate de la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, aşa cum se proceda în cazul vaccinului gripal obişnuit, deoarece distribuirea lor trebuie să se realizeze în condiţii speciale. Din acest motiv, livrarea lor către medicii de familie, medicii şcolari şi spitalele din judeţ se va face de către angajaţii acestei instituţii.
„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Poliţia de Frontieră vor primi o repartiţie de la ministerul lor şi apoi se vor adresa instituţiei noastre. În funcţie de solicitări, le vom elibera serul”, a subliniat medicul.

 

Un val de gripă nouă, cu virulenţă crescută, aşteptat în februarie

Vizavi de oportunitatea administrării acestui vaccin, purtătorul de cuvânt al medicilor de familie suceveni, dr. Irina Badrajan, a apreciat, ieri, că populaţia ar trebui să se informeze din surse autorizate înainte de a accepta sau refuza serul.
„Sigur că circulă veşti contradictorii prin mijloacele de informare, dar noi sfătuim populaţia să se adreseze medicului de familie, cel care va aplica acest vaccin, pentru a primi date corecte şi concrete asupra vaccinării contra gripei noi. Deşi datele referitoare la gripa nouă sunt destul de restrânse şi destul de noi pentru a ne putea forma la rândul nostru o opinie, bazată pe experienţă, totuşi, din ceea ce ni se comunică de la forurile competente, pledăm pentru vaccinarea populaţiei împotriva gripei noi. Şi asta, deoarece riscurile non-vaccinării sunt de câteva ori mai mari decât cele care se estimează a fi în urma acestei vaccinări”, a spus medicul.
Dr. Irina Badrajan a arătat că există câteva grupe de risc care trebuie protejate, mai ales că se aşteaptă un val de gripă nouă în luna februarie, care se preconizează a avea o virulenţă deosebită. Cei mai expuşi, şi care ar fi bine să primească serul, sunt copiii, în special cei sub trei ani, persoanele cu afecţiuni cardio-vasculare, boli bronho-pulmonare, obezitate, diabet şi alte afecţiuni care scad rezistenţa organismului, precum şi cadrele medico-sanitare. „Vaccinarea nu este obligatorie dar, considerăm noi, necesară”, a conchis purtătorul de cuvânt al medicilor de familie suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinurile gripei noi, aduse în noapte, sub pază militarizată.
 Vizualizări articol: 1757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Vaccinurile gripei noi, aduse în noapte, sub pază militarizată4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gripa mogulilor trimis de
(27 nov 2009, 14:31:02
doamna Dr.irina Bardajan la cele aratate in comunicatul dv.se astiapta in luna februarie la un nou val de gripa.banuim ca aceste gripe sunt administrate de moguli lumi .ca pria sunteti la curent cu perioadele si chiar cu zonile unde vor apare.de ce atita panica daca se urmareste la reduceria populatiei???si la vinderia acelor vaccinuri si masti de ****.chiar inpedica acele masti patrunderia virusului in plamini???e o minciuna de adormit copii.totii sunteti niste criminaliiin frunte cu mogulii
1.1  RE: Gripa mogulilor trimis de
(27 nov 2009, 15:27:19
SOS limba romana!!!

din pacate vaccin pentru boala ta nu exista! din pacate!
2.   Nu cred trimis de
(27 nov 2009, 14:47:27
Nu pot sa cred asa ceva! De unde stie doamna asta ca in februarie vine nu stiu ce val de gripa, probabil cabalina de data asta? Sa ne spuna si noua de unde isi ia informatiile.

De asemenea, ar fi bine sa ne spuna PE CATI OAMENI a fost testat acest vaccin, pe ce perioada de timp. Si daca testarea si urmarirea ulterioara a "cobailor" s-a realizat pe perioada de timp necesara pentru a trage concluzia ferma ca vaccinul nu este daunator populatiei.

In afara Romaniei oamenii mor pe capete din cauza vaccinului anti ah1n1, totusi al nostru produs la Cantacuzino, netestat suficient,este considerat bun de catre oficialitati. Nu vorbesc fara probe, cautati stiri pe net si veti vedea: 9 morti din cauza vaccinului Pandemrix in Elvetia, cel putin 1 mort confirmat in Canada (plus inca 80 de morti suspecte) tot din cauza vaccinului...
3.   Nu e adevarat trimis de
(27 nov 2009, 14:49:30
e o prostie cu toata gripa asta porcina...

4.   Draga tomtom trimis de
(27 nov 2009, 21:19:13
singurul vaccin ar fi nevastata.mi-ar scoate virusul din oase dami adresa.si nu mai fi atit de rezervati .astept infantilule.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei