Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2009 - Anul XIV, nr. 279 (4265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mai mulţi medici ai Spitalului de Urgenţe din Iaşi refuză vaccinarea împotriva gripei noi

Vineri, 27 Noiembrie 2009 (14:30:26)

Mai mulţi medici ai Spitalului de Urgenţe din Iaşi susţin că refuză vaccinarea împotriva gripei cu virusul A/H1N1, motivând că nu au suficiente informaţii pentru a putea lua o decizie în cunoştinţă de cauză şi că se tem de posibilitatea apariţiei unor reacţii adverse.

Şeful Unităţii Primire Urgenţe (UPU), medicul Tudor Ciuhodaru, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că nu va accepta vaccinarea, adăugând că aceeaşi opinie este împărtăşită şi de alţi colegi din spital.

"Eu unul nu voi accepta această vaccinare şi spun asta în calitate de pacient, nu de medic. Nu ştiu concret ce anume se poate întâmpla şi ce efecte pot apărea. Riscul este mare, aşa că refuz vaccinarea”, a afirmat Tudor Ciuhodaru.

La rândul său, Anca Munteanu, angajat al aceluiaşi spital, a precizat că nu se va vaccina, pe motiv că formele gripei sezoniere sunt mult mai grave decât cele ale gripei cu virus A/H1N1 şi că nu vede rostul administrării vaccinului împotriva gripei de tip nou.

Un alt medic, Eduard Feidler, a afirmat că va refuza vaccinarea pe motiv că firma producătoare nu şi-a asumat riscurile care pot apărea, iar vaccinul nu a fost deocamdată testat.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu înţelege atitudinea medicilor ieşeni, adăugând că aceştia ar fi trebuit să ştie că pericolul administrării vaccinului pandemic este minim.

"Sunt surprins de afirmaţiile făcute de angajaţii de la Urgenţe. Ei ar fi trebuit să ştie cel mai bine despre ce este vorba, mai ales că au învăţat şi în facultate aceste lucruri”, a spus şeful DSP Iaşi.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a anunţat că la Iaşi au ajuns 78.000 de doze de vaccin împotriva gripei de tip nou, transportul fiind asigurat cu sprijinul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Vaccinurile au fost depozitate într-un loc special şi vor fi utilizate pentru imunizarea elevilor de liceu, a studenţilor, a personalului sanitar, precum şi a personalului din armată şi din Ministerul de Interne din judeţul Iaşi.

"Vaccinul nu este obligatoriu, persoanele vizate de noi pentru vaccinare pot refuza administrarea acestuia”, a spus Vasile Cepoi.

Până acum, în judeţul Iasi s-au înregistrat 236 cazuri de gripă cu virusul A/H1N1.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mulţi medici ai Spitalului de Urgenţe din Iaşi refuză vaccinarea împotriva gripei noi.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai mulţi medici ai Spitalului de Urgenţe din Iaşi refuză vaccinarea împotriva gripei noi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei