Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2009 - Anul XIV, nr. 279 (4265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană la un miting la Oradea:Faptul că PNL şi PSD sunt împreună reprezintă revenirea la normalitate

Vineri, 27 Noiembrie 2009 (17:57:53)

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la un miting organizat la Oradea, de PSD şi PNL, că era obişnuit până acum ca într-o sală să vadă numai culoarea roşie, dar îl bucură să vadă în aceeaşi sală şi culoarea galbenă, ceea ce reprezintă o "normalitate".

Mircea Geoană şi-a început, vineri, campania pentru turul al doilea al alegerilor cu un miting organizat la Oradea, la care au participat circa 1.500 de membri ai PSD şi PNL şi la care a urcat pe scenă înconjurat de liderii locali ai acestor două formaţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Candidatul PSD, Mircea Geoană, a afirmat că, dincolo de adversităţile politice trecute şi de diferenţele ideologice, apreciază sprijinul dat de liberali.

"Şi pentru mine este o premieră. Eram obişnuit până acum ca într-o sală să văd numai culoarea roşie, dar mă bucur să văd acum în aceeaşi sală şi culoarea galbenă", a spus Geoană.

El a afirmat că vede sprijinul primit de la PNL "ca pe un pas spre normalitate".

"Faptul că dumneavoastră, militanţii PNL şi PSD, sunteţi împreună este semnul cel mai important al revenirii noastre la normalitate" a adăugat Geoană.

Geoană le-a promis participanţilor la miting că, împreună cu Crin Antonescu şi cu primarul actual al Sibiului, Klaus Johannis, va da ţării, până de Crăciun, un "guvern stabil" şi a spus că merită votat deoarece, spre deosebire de contracandidatul său, Traian Băsescu, el înţelege să se concentreze asupra problemelor reale.

"Avem de regândit lupta împotriva crizei. Un şef de stat care anunţă că nu se mai luptă cu criza este un stindard al înfrângerii", a spus Geoană.

La rândul său, liderul liberal bihorean, senatorul Cornel Popa, i-a îndemnat pe membrii şi simpatizanţii PNL "să se prezinte la vot pe 6 decembrie şi să voteze Mircea Geoană".

"Trebuie să dovedim că raţiunea, inteligenţa, tenacitatea şi devotamentul vor duce la victoria forţelor democratice", a spus Popa, apreciind că "votul liberalilor pentru Mircea Geoană nu este un vot sentimental, ci un vot raţional, pentru reinstaurarea democraţiei".

Popa i-a promis lui Geoană că în Bihor, în 6 decembrie, va câştiga alegerile: "În calitate de creştini, vă promit, domnule preşedinte, că nu-l vom bate rău pe Traian Băsescu. Îl vom bate bine!"

Discursul care a stârnit însă cele mai multe ovaţii ale publicului i-a aparţinut primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, care a spus că liberalii au trei motive să-l voteze pe Mircea Geoană.

"Avem trei motive. În primul rând, este vorba de omul pe care îl votăm. Avem de ales între un om al dialogului şi, orice s-ar spune despre domnul Geoană, nu i se poate nega această calitate a dialogului, şi respectiv un om care de cinci ani provoacă scandal. Care a înjurat pe toată lumea, iar acum vrea voturile liberalilor. Se înşeală! În al doilea rând, avem de ales între un guvern stabil, care să facă ceva pentru statul român şi pentru cetăţeni, şi o aventură. Nu ştiu dacă problema României este un pumn tras cuiva sau trei dezbateri. Dar gândiţi-vă că Spitalul Judeţean din Oradea de trei luni nu a mai primit decât bani de salarii, că nu poate plăti curentul şi salubrizarea… Aceasta este o problemă adevărată şi va fi responsabilitatea viitorului preşedinte şi a guvernului să repună statul pe linia de plutire", a spus Bolojan.

Bolojan, care este şi preşedintele PNL Oradea, a amintit că Băsescu niciodată nu le-a mulţumit liberalilor pentru că "un picior al scaunului de preşedinte s-a datorat şi liberalilor".

El a continuat: "Aveţi de optat între Marian Vanghelie, care are totuşi nişte voturi în spate, şi Elena Udrea, care are o fustă. Între Sorin Ovidiu Vântu şi George Constantin Păunescu. Care-i diferenţa între Realitatea şi B1? Eventual de audienţă!".

În final, Bolojan a afirmat, adresându-i-se lui Geoană, că liberalii din Bihor nu îl susţin pentru "a fi protejaţi" sau pentru a primi contracte de lucrări publice, ci pentru ca judeţul să nu mai fie discriminat în ceea ce priveşte alocarea resurselor.

"Vă asigur, domnule preşedinte, de susţinerea noastră, dar vă spun un lucru. Noi nu avem nevoie de contracte pentru lucrări publice, nu avem nevoie de protecţie. Ne punem credibilitatea şi obrazul, dar vă cerem pentru Oradea şi judeţul Bihor proporţionalitate la alocarea resurselor. Vă cer ca pe viitor să se vadă şi pe drumurile din Bihor că bihorenii contribuie la bugetul ţării", a spus acesta.

Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a afirmat, la rândul său, că alăturarea liberalilor şi social-democraţilor este "o premieră istorică" necesară.

"Am sentimentul că asistăm la o premieră istorică. Este pentru prima oară când PNL şi PSD susţin un candidat unic la Preşedinţie. Este un gest extraordinar, care se datorează unei situaţii extraordinare în care se află România, dar suntem conştienţi că România trebuie să meargă înainte. Avem un preşedinte foarte bogat în vorbe, dar cu foarte puţine rezultate. Iar România nu îşi mai permite încă cinci ani de populism şi demagogie, încă cinci ani de criză şi sărăcie", a spus Meleşcanu.

Mircea Geoană a fost însoţit de vicepreşedinţii PSD Alexandru Dragnea, Cristian Diaconescu şi Victor Ponta, dar şi de vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană la un miting la Oradea:Faptul că PNL şi PSD sunt împreună reprezintă revenirea la normalitate.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană la un miting la Oradea:Faptul că PNL şi PSD sunt împreună reprezintă revenirea la normalitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei