Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2009 - Anul XIV, nr. 258 (4244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Streinu Cercel: România ar trebui să fie pregătită să-şi asume 3.300 - 6.000 de posibile decese

Marţi, 3 Noiembrie 2009 (16:21:50)

Adrian Streinu Cercel a declarat, marţi, la Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor, unde a fost audiat în legătură cu gripa AH1N1, că România ar trebui să fie pregătită să-şi asume posibile decese de la 3.300 la 6.000.

Înainte de a cere ziariştilor să iasă din sală, Streinu Cercel a declarat că ar trebui să fie puse la bătaie toate unităţile de terapie intensivă care sunt în apropierea spitalelor de boli infecţioase.

"Ar trebui să punem la bătaie toate unităţile de terapie intensivă care sunt în apropierea spitalelor de boli infecţioase. Acest lucru a fost organizat şi se ştie în momentul de faţă, inclusiv distanţele cele mai apropiate de terapie intensivă şi vreau să vă spun că avem localităţi în România care sunt la circa 46 de kilometri distanţă de terapie intensivă cu potenţial de a asista astfel de pacienţi", le-a spus Streinu Cercel deputaţilor din Comisia de sănătate.

"La nivel rural în momentul de faţă avem o serie de probleme", a precizat Streinu Cercel.

Streinu Cercel le-a vorbit deputaţilor şi despre structura virusului pandemic arătând că 30% din structura sa genetică este de la virusul gripal porcin, 30% de la virusul gripal aviar, iar restul de la virusul gripal uman, "care îi dă şi posibilitatea transmiterii de la om la om".

El a arătat că în ultima perioadă acest virus a făcut o serie de progresii, îşi creşte virulenţa şi agresivitatea, existând riscul de apariţie a unor posibile decese.

"Noi, în cadrul acestui program de pandemie, am calculat riscurile potenţiale pornind de la cinci tipuri de scenarii pe cele cinci categorii de nivel pandemic. S-au identificat cinci astfel de categorii: o categorie la care suntem în momentul de faţă şi e bine că suntem aici, este vorba de o rată de deces de sub 0,1%", a precizat Streinu Cercel.

El a arătat că, dacă lucrurile stau în felul acesta, atunci România ar trebui să fie pregătită să-şi asume "posibile decese de la 3.300 la 6.000".

El a precizat că în 2006 a fost demarat un program al Băncii Mondiale de susţinere a terapiilor intensive de la nivelul centrelor regionale de boli infecţioase. Streinu Cercel a precizat că această procedură în momentul de faţă este încheiată şi că echipamentele ar putea să intre în ţară în cursul lunii decembrie.

"Până atunci ar trebui să punem la bătaie toate unităţile de terapie intensivă care sunt în apropierea spitalelor de boli infecţioase. Acest lucru a fost organizat", a adăugat Streinu Cercel.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Streinu Cercel: România ar trebui să fie pregătită să-şi asume 3.300 - 6.000 de posibile decese.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Streinu Cercel: România ar trebui să fie pregătită să-şi asume 3.300 - 6.000 de posibile decese0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei